Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Bob, curve cut och lösa knuten
2 AV 2
Foto: STEPHEN LOCK / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES

Kate Middletons nya frisyr är höstens trendigaste

Prinsessan av Wales regerar hårtrenden och visar vägen med höstens hetaste hår. Inspirerad av 70-talet – och kanske en svensk stilförebild?

Höstens mesta hårtrend slår igenom i både slott och koja. Den senaste ambassadören för den heta, svepande ”Farrah-luggen” är Kate Middleton, prinsessan av Wales. 

Frisyren är uppkallad efter skådespelaren Farrah Fawcett, som gjorde den otroligt populär när hon på 1970-talet bar den i tv-serien Charlies änglar. Och nu är den tillbaka, som en del av den trend som fokuserar på fluffigt, voluminöst hår. Och som ett enkelt sätt att uppdatera din frisyr för den nya säsongen.

”Jättebra sätt att ge karaktär åt din frisyr”

– Det är ett jättebra grepp om du vill ge karaktär åt din frisyr utan att göra något drastiskt, som en hellugg, säger hårstylisten Roi Nadin till magasinet Vogue, och fortsätter:

– Den här luggen är också mjukare och passar bokstavligt talat alla. Den är också väldigt bra för tunt hår, eftersom den skapar volym framtill.

Farrah Fawcett i sin stilbildande frisyr på 1970-talet.Farrah Fawcett i sin stilbildande frisyr på 1970-talet.Farrah Fawcett i sin stilbildande frisyr på 1970-talet.
Farrah Fawcett i sin stilbildande frisyr på 1970-talet. Foto: PF1 / ALL OVER PRESS WENN.COM

Frisyren ramar in ansiktet på ett smickrande sätt och är lätt att underhålla. Bästa stylingtipsen från experten, skriver Vogue, är att föna luggen framåt med hjälp av händerna eller en borste – för en cool Bardot-vibe. Och för det där perfekt busiga Farrah-burret blåser du håret bakåt.

En annan trendsättare som varit med om att återintroducera Farrah-luggen är svenska influencern Matilda Djerf, som kanske till och med inspirerat Kate och hennes frisörer lite?

https://www.instagram.com/p/CuU5Lr-LfOo/?img_index=1
Kate Middleton i nya frisyren och en kostym från prinsessans design-favorit Alexander McQueenKate Middleton i nya frisyren och en kostym från prinsessans design-favorit Alexander McQueenKate Middleton i nya frisyren och en kostym från prinsessans design-favorit Alexander McQueen
Kate Middleton i nya frisyren och en kostym från prinsessans design-favorit Alexander McQueen Foto: STEPHEN LOCK / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES

LÄS MER: Kate Middletons stilförvandling – till blivande drottning 

LÄS MER: De var bäst klädda på kungens jubileumsmiddag