Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Kate Middletons stil blir allt mer drottninglik.
Kate Middletons stil blir allt mer drottninglik.
Kate Middletons stil blir allt mer drottninglik.
1 AV 2
Damernas Världs redaktör Nina Hampusson sätter betyg
2 AV 2
Kate Middletons stil blir allt mer drottninglik.
Foto: CHRIS JACKSON-GETTY/POOL SUPPLIE / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS, STEPHEN LOCK / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES, Chris Jackson/WPA Pool/Shutterstock / TT NYHETSBYRÅN

Kate Middletons stilförvandling – till blivande drottning

När kung Charles III intog tronen betydde det också att hans son Williams tid som monark rycker närmare. Han fru, prinsessan Catherine av Wales, har redan påbörjat resan mot tronen – genom sina allt mer drottninglika stilval.

Prinsessan Catherine av Wales – eller Kate Middleton, som vi vant oss vid att kalla henne – stal en stor del av showen när hennes svärfar Charles III kröntes till kung. I alla fall bland mode- och stilintresserade. 

Hennes eleganta Alexander McQueen-klänning, broderad med blomstermotiv som representerar de olika delarna av Storbritannien. Hennes högtidliga Victoriaordensmantel. Hennes blomsterkrona i silver, ädelmetaller och kristall skapad av modisten Jess Collett i samarbete med Alexander McQueen. Tillsammans med pärl- och diamantörhängena som tidigare ägdes av prinsessan Diana och diamanthalsbandet som skapats för drottning Elizabeth II. Allt fick åskådarna att häpna – och tydligt se att det var en framtida drottning de hade framför sig.

Prinsessan Catherine vid kung Charles III:s kröning.
Prinsessan Catherine vid kung Charles III:s kröning.
Prinsessan Catherine vid kung Charles III:s kröning.
1 AV 2
Prinsessan Catherine vid kung Charles III:s kröning.
Foto: STEPHEN LOCK / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES
2 AV 2
Foto: WPA POOL/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL

Men Kates förvandling till blivande drottning började redan tidigare – de senaste 18 månaderna har något hänt med prinsessans stil. Visst har hon burit många vackra outfits genom åren, men varje gång hon synts offentligt den senaste tiden har det varit veritabla stil-succéer. 

Då började Kate Middletons förvandling

Vogues biträdande redaktör Sarah Harris menar att prins Philips begravning var startskottet för Kates förvandling. Till den anlände hon i en svart kappklänning från Catherine Walker, kombinerad med svart hatt och flor. Diamant- och pärlhalsbandet och de matchande örhängena var ett permanent lån från drottning Elizabeth och Sarah Harris beskriver looken som ren elegans.

Kate Middleton vid prins Philips begravning Foto: Chris Jackson/WPA Pool/Shutterst / TT NYHETSBYRÅN

Harris noterar att Kate har slipat på en silhuett som funkar för hennes kroppsbyggnad, med kroppsnära överdel och markerad midja. Hon har också låtit kjol- och klänningslängden krypa neråt, under knät, som för att markera mognad.

Brittiska flaggans färger var ett genomgående tema

Alla de event som omgärdat kung Charles kröning har befäst att ett nytt kapitel i prinsessans stilbok har inletts. Värt att notera är att den brittiska flaggans färger – blått, vitt och rött – var ett genomgående tema. Inhemska modehus var också prioriterade i kröningsgarderoben.

Alla Kate Middletons krönings-kläder

Pub-besök i Soho

Kate Middleton besöker en pub i Soho i samband med kung Charles kröning. Foto: I-IMAGES / POLARIS / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES

Inför kung Charles kröning gick kungligheterna på flera walkabouts i London, och när kronprinsparet besökte en pub i Soho bar Kate en röd kappa från Eponine London över en vit skjortklänning från Suzannah. Tittar man noga kan man se att kappans foder är mörkt blått. Handväskan kommer från Mulberry och pumpsen från Jimmy Choo. Enligt Page Six består hela outfiten av plagg och accessoarer som prinsessan burit tidigare, i linje med kröningens fokus på hållbarhet.

Möte med firare vid Buckingham Palace

Kate Middleton träffar fans kvällen före kung Charles kröning. Foto: MEGA / TT NYHETSBYRÅN

Dagen före kröningen mötte Kate gratulerande folkmassor utanför slottet Buckingham palace, i en långärmad vit klänning från Jenny Packham och drottning Elizabeth II:s örhängen av bahrainpärlor. Samma örhängen bar hon även till drottningens begravning.

Mottagning för utländska kröningsgäster

Kate Middleton med Jill Biden och Olena Zelenska. Foto: KENSINGTON PALACE / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES

På kvällen före kröningen tog den blivande kungen och hans närmaste emot utländska gäster på Buckingham Palace. Kate välkomnade i en draperad kungsblå klänning från Self-Portrait som hon matchade med drottningmoderns safir- och diamantörhängen. Hyllningarna till tidigare generationers Windsors har duggat tätt under hela kröningsperioden.

Kröningskonserten

Kate Midleton på kung Charles kröningskonsert. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Vid konserten som hedrade nyblivne kung Charles återvände Kate Middleton till det rojalistiskt röda. Kostymen kommer från favoriten Alexander McQueen, som också stod för kröningsklänningen. Till den valde hon smycken från Van Cleef & Arpels Alhambrakollektion, som inspirerats av fyrklövern. En kärleksfull blinkning till Irland?

Lunch på Windsor castle

Kate Middleton anländer till The big lunch på Windsor castle. Foto: James Whatling / MEGA / TT NYHETSBYRÅN

Dagen efter kröningen hölls The big lunch runtom hela Storbritannien – ett tillfälle för medborgarna att samlas för mat, mingel och festligheter för att fira den historiska händelsen. Till Windsor castles Big lunch kom prinsessan av Wales i skönt ledig stil – puderblå kavaj från Reiss, vit t-shirt och Veja-sneakers. Den här typen av ledig elegans är en stil som Kates framlidna svärmor prinsessan Diana gjorde till en konst.

Garden party på Buckingham palace

Kate Middleton på garden party på Buckingham palace. Foto: I-IMAGES / POLARIS / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES

 

Några dagar efter kröningen var det dags för garden party på Buckingham palace, som markerade att även om kungahuset gått in i en ny tid så står de stadigt i traditionerna. För visst för looken med Eli Saab-klänning och matchande hatt tankarna till svunna tider? Pumps från Gianvito Rossi, clutch Philip Treacy och örhängen Kiki McDonough.

Kate Middletons kungliga stilsuccéer

Även om kröningskavalkaden stakat ut vägen mot tronen extra tydligt har vi redan tidigare sett Kate i en rad drottninglika kreationer som markerat den nya delen i hennes kungliga liv.

Bafta-galan

Kate Middleton på Bafta-galan 2023. Foto: Chris Jackson/WPA Pool/Shutterstock / TT NYHETSBYRÅN

British academy film awards var Kates första röda mattan-framträdande på tre år, och gick ingen förbi. Hon gjorde entré i en eterisk Alexander McQueen-skapelse som hon matchade med svarta hellånga handskar i sammet. 

LÄS MER: Tre stilknep prinsessan Kate lärde oss på BAFTA-galan

Charles första bankett som monark

Kate Middleton vid kung Charles första bankett i egenskap av monark. Foto: CHRIS JACKSON-GETTY/POOL SUPPLIE / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS

Vid kung Charles första bankett i egenskap av monark bar prinsessan av Wales en bländande vit klänning från Jenny Packham, vars inbyggda cape gav intensiva drottning-vibbar. Looken kröntes av Lover's knot-tiaran, som burits av såväl drottning Mary och drottning Elizabeth som av prinsessan Diana.

LÄS MER: Camilla och Kates hyllning till Elizabeth och Diana

Påskgudstjänst i St. Georges kapell

Kate Middleton vid påskmässan i St. Georges kapell.
Kate Middleton vid påskmässan i St. Georges kapell.
Kate Middleton vid påskmässan i St. Georges kapell.
1 AV 2
Kate Middleton vid påskmässan i St. Georges kapell.
Foto: James Whatling-IPA/POOL supplied / STELLA Pictures / Splash News
2 AV 2
Foto: James Whatling / MEGA / TT NYHETSBYRÅN

Till den traditionella påskgudstjänsten i St. Georges kapell kom Kate Middleton i monokromt kungsblått. Hon matchade sin look med blivande drottning Camillas outfit, kanske som en markering av samhörighet inom den kungliga familjen?

Commonwealth day

Kate Middleton utanför Westminster abbey vid Commonwealth day-gudstjänsten 2023. Foto: James Whatling / MEGA / TT NYHETSBYRÅN

När det var dags för Commonwealth day-gudstjänst i Westminster abbey dök Kate upp i en elegant marinblå mönstrad dräkt från Erdem och matchande hatt.

Prisutdelning i Boston 

Kate Middleton vid utdelningen av Earthshot prize i Boston. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Precis som sin svärfar kung Charles har Kate ett engagemang för miljöfrågor. Vid utdelningen av miljöpriset Earthshot prize i Boston valde hon att hyra en Solace London-outfit från företaget Hurr, som hyr ut designerkläder. Till den bar hon ett matchande choker-halsband i smaragd och diamant, som tidigare tillhört prinsessan Diana. 

Genom djärvare färgval som dessa närmar sig prinsessan Catherine stilmässigt den tidigare drottningen, som var känd för sin garderob i regnbågens alla färger.

LÄS MER: De var bäst klädda på kung Charles kröning 

LÄS MER: Prinsessan Sofia banar väg för sommaren – i blommig kostym