Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Kate, Victoria och Sofia i veckans kungliga favoritplagg – kostymen.Kate, Victoria och Sofia i veckans kungliga favoritplagg – kostymen.Kate, Victoria och Sofia i veckans kungliga favoritplagg – kostymen.
1 AV 2
Inspireras av kronprinsessans tre främsta kostymknep
2 AV 2
Kate, Victoria och Sofia i veckans kungliga favoritplagg – kostymen.
Foto: TT/SPA

Kate vinner veckans kostymkamp

Kostym är verkligen prinsessornas favoritensemble kan vi konstatera denna vecka. Och det är inte bara Victoria och Sofia som klätt sig i kavaj och byxa. Även prinsessan av Wales bjöd på en kostymlook – med perfekt styling.

Det har varit en händelserik kunglig vecka. Utöver trailern som nyligen släppts kring Netflix-dokumentären om Harry och Meghan så har kung Carl Gustaf bjudit rikstagsledamöterna på supé på Stockholm slott, prins William och prinsessan Kate är på besök i USA och kronprinsessan Mary av Danmark har lunchat med brittiska drottning Camilla och drottning Rania av Jordanien. 

Kronprinsessan Victoria har haft en väldigt späckad vecka med officiella programpunkter i stort sett varje dag – och då är ju kostymen ett mycket praktiskt och representativt val.

Det betyder att de flotta klänningar har fått vara ute och lufta sig mer än en normal vecka även för de kungliga – men trots det kan vi konstatera att detta är kostymernas vecka. Kronprinsessan Victoria har haft en väldigt späckad vecka med officiella programpunkter i stort sett varje dag – och då är ju kostymen ett mycket praktiskt och representativt val. 

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel anländer till Rättmedicinalverket i Solna och tas emot av Rättsmedicinalverkets generaldirektör Lars Werkström samt överläkaren tillika enhetschefen Petra Råsten Almqvist.Kronprinsessan Victoria och prins Daniel anländer till Rättmedicinalverket i Solna och tas emot av Rättsmedicinalverkets generaldirektör Lars Werkström samt överläkaren tillika enhetschefen Petra Råsten Almqvist.Kronprinsessan Victoria och prins Daniel anländer till Rättmedicinalverket i Solna och tas emot av Rättsmedicinalverkets generaldirektör Lars Werkström samt överläkaren tillika enhetschefen Petra Råsten Almqvist.
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel anländer till Rättmedicinalverket i Solna och tas emot av Rättsmedicinalverkets generaldirektör Lars Werkström samt överläkaren tillika enhetschefen Petra Råsten Almqvist. Foto: Swedish Press Agency

I tisdags besökte kronprinsessan Victoria och prins Daniel grannarna i Solna, deras hem Haga ligger ju i Solna kommun, nämligen Rättmedicinalverket. Victoria bar svensk design – en mörkt blå kostym från Tiger of Sweden samt en feminin blus i en ljusare blå nyans från Mayla Stockholm. 

Kronprinsessan Victoria anländer till folkhälsokonferensen IANPHI Annual Meeting 2022 och tas emot av socialminister Jakob Forssmed.Kronprinsessan Victoria anländer till folkhälsokonferensen IANPHI Annual Meeting 2022 och tas emot av socialminister Jakob Forssmed.Kronprinsessan Victoria anländer till folkhälsokonferensen IANPHI Annual Meeting 2022 och tas emot av socialminister Jakob Forssmed.
Kronprinsessan Victoria anländer till folkhälsokonferensen IANPHI Annual Meeting 2022 och tas emot av socialminister Jakob Forssmed. Foto: PONTUS LUNDAHL / TT / TT NYHETSBYRÅN

Efter en supé på slottet under tisdagskvällen så var det dags för nästa kostymklädda uppdrag – folkhälsokonferensen IANPHI Annual Meeting 2002. Ett klassiskt trick när har varit ute sent dagen innan är att välja pigga färger – ett knep kronprinsessan tog till. Kostymen är från Zara och matchades med favoritväskan från Saint Laurent. 

Kronprinsessan Victoria och prinsessan Sofia på Global Child Forum på Stockholm slott.Kronprinsessan Victoria och prinsessan Sofia på Global Child Forum på Stockholm slott.Kronprinsessan Victoria och prinsessan Sofia på Global Child Forum på Stockholm slott.
Kronprinsessan Victoria och prinsessan Sofia på Global Child Forum på Stockholm slott. Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY

På torsdagen var det dags igen, den här gången tillsammans med prinsessan Sofia – även hon hade uppfattat veckans dresscode. I juligt rött och grått närvarde de två prinsessorna vid Global Child Forum tillsammans med kungen och drottningen. Kronprinsessan bar en ljus, glansig topp under och prinsessan Sofia hade valt att ge kostymen mer form genom att addera ett svart skärp. 

Prinsessan av Wales har i veckan bjudit på ett par kostymlooker som högst troligt kommer att vara en stor inspirationskälla för många framöver.

Prins William och prinsessan Katherine befinner sig just nu i Boston på en tre dagar lång vistelse där med anledning av Earthshot Prize Awards. Prinsessan av Wales har i veckan bjudit på ett par kostymlooker som högst troligt kommer att vara en stor inspirationskälla för många framöver. 

Prins William och prinsessan av Wales på anländer till flygplatsen i Boston.Prins William och prinsessan av Wales på anländer till flygplatsen i Boston.Prins William och prinsessan av Wales på anländer till flygplatsen i Boston.
Prins William och prinsessan av Wales på anländer till flygplatsen i Boston. Foto: STEPHEN LOCK/I-IMAGES/SHUTTERSTO / STEPHEN LOCK/I-IMAGES/SHUTTERSTO SHUTTERSTOCK

Vid ankomsten till Bostons flygplats bar hon en perfekt kostym från Alexander McQueen, fantastiskt snyggt stylat med en polo i en närliggande nyans och ett skärp. Håret var ledigt rakt och gav henne en ovanligt cool, och ovanligt maskulin look (klackarna till trots), look. 

Foto: STEPHEN LOCK/I-IMAGES/SHUTTERSTO / STEPHEN LOCK/I-IMAGES/SHUTTERSTO SHUTTERSTOCK

Även resans andra kostymlook var en hit – den här gången har prinsessan av Wales gått åt motsatt håll och gjort kostymen mer feminin genom en lösare byxa och en knytblus under – dessutom hade hon givit håret lösa lockar och i handen bar hon en mycket exklusiv Chanel-väska. 

Prinsparet på besök i Greentown Labs i Boston.Prinsparet på besök i Greentown Labs i Boston.Prinsparet på besök i Greentown Labs i Boston.
Prinsparet på besök i Greentown Labs i Boston. Foto: I-IMAGES / POLARIS / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES

Även denna gång har hon valt att ha blusen i en annan nyans av kostymens färg, ett bra tips om man vill ha en ”ihophållen look”.

LÄS ÄVEN Kate gör en Victoria – bär kronprinsessans favoritplagg knytblusen

Prinsessan av Wales i burgundyfärgad kostym och rosa knytblus.Prinsessan av Wales i burgundyfärgad kostym och rosa knytblus.Prinsessan av Wales i burgundyfärgad kostym och rosa knytblus.
Prinsessan av Wales i burgundyfärgad kostym och rosa knytblus. Foto: I-IMAGES / POLARIS / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES

LÄS ÄVEN Klä dig som prinsessorna: 27 kungliga köp

LÄS ÄVEN Veckans stilmässiga fullträff på Stockholms slotts supé