Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Kate hyllar Diana under sitt första kungliga åtagande som prinsessan av Wales.Kate hyllar Diana under sitt första kungliga åtagande som prinsessan av Wales.Kate hyllar Diana under sitt första kungliga åtagande som prinsessan av Wales.
1 AV 2
Valde snarlik klänning som Diana bar 1988
2 AV 2
Kate hyllar Diana under sitt första kungliga åtagande som prinsessan av Wales.
Foto: TT TIDNINGSBYRÅN

Kates första uppdrag som prinsessa – en hyllning till Diana

Kates första kungliga åtagande sedan drottning Elizabeths bortgång, och första som prinsessan av Wales, blev en diskret hyllning till Diana. Se Kates moderna version av Dianas eleganta 80-talslook. 

Den brittiska kungafamiljen är i sorgeperiod efter drottning Elizabeths bortgång.  Prinsessan Kates första kungliga åtagande sedan drottningens begravning, och hennes första som prinsessa, blev ett besök till Windsor för att tacka de inblandade i begravningen. För vistelsen valde hon en elegant svart kappa som liknar den modell prinsessan Diana, under den tid det var hon som var prinsessan av Wales, bar under 80-talet. 

LÄS MER: Prinsessan Kates diskreta hyllning – till både Elizabeth och Diana 

Prinsessan Kate i en elegant klänning från Dolce & Gabbana.Prinsessan Kate i en elegant klänning från Dolce & Gabbana.Prinsessan Kate i en elegant klänning från Dolce & Gabbana.
Prinsessan Kate i en elegant klänning från Dolce & Gabbana. Foto: Stephen Lock / i-Images / TT NYHETSBYRÅN

Kates svarta kappa som hon bar under besöket kommer från Dolce & Gabbana och har stora guldknappar framtill och vid axlarna. Hon stylade kappan med svarta strumpbyxor och enkla svarta spetsiga pumps – och pärlörhängen som en symbol för sorg. 

Kate har burit pärlor sedan drottningens bortgång som en symbol för sorg.Kate har burit pärlor sedan drottningens bortgång som en symbol för sorg.Kate har burit pärlor sedan drottningens bortgång som en symbol för sorg.
Kate har burit pärlor sedan drottningens bortgång som en symbol för sorg. Foto: ROTA / TT NYHETSBYRÅN

Kates look är på många sätt en modern version av den outfit som prinsessan Diana bar vid sitt besök i Paris 1988. Även Dianas kappa var nämligen dekorerad med stora guldknappar och militärinspirerad, men hade en klassisk 80-talssiluett till skillnad från Kates lite mer moderna snitt. 

Diana i en vacker rock med stora gulknappar 1988.Diana i en vacker rock med stora gulknappar 1988.Diana i en vacker rock med stora gulknappar 1988.
Diana i en vacker rock med stora gulknappar 1988. Foto: REX / TT NYHETSBYRÅN
Foto: David Levenson/REX / TT NYHETSBYRÅN

Kate är precis som kronprinsessan Victoria bra på att återanvända samma plagg i officiella och publika sammanhang. Och det är inte första gången Kate bär denna Dolce & Gabbana-kappa. I april 2021 under ett besök i London sågs hon i samma look. Även kort efter prins Phillips bortgång bar hon kappan. Hennes outfit-val kan därför också ses som en speciell hyllning till drottningen och hennes man. 

Prinsessan Kate i D&G-kappan 2021.Prinsessan Kate i D&G-kappan 2021.Prinsessan Kate i D&G-kappan 2021.
Prinsessan Kate i D&G-kappan 2021. Foto: TT NYHETSBYRÅN

LÄS MER: Prinsessan Kates hyllning – bar drottningens pärlor på begravningen

LÄS MER:
Meghan hedrade drottningen i sentimental outfit 

 

SE OCKSÅ: Regenterna och tronföljden – här är brittiska kungahuset