Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Välklätt på den kungliga middagen i KöpenhamnVälklätt på den kungliga middagen i KöpenhamnVälklätt på den kungliga middagen i Köpenhamn
1 AV 2
Se kvinnliga kungligheternas inspirerande stilar
2 AV 2
Välklätt på den kungliga middagen i Köpenhamn

Mary och Sonja återbrukade känningar – från samma fest

Det bjuds på pompa och ståt när det norska kungaparet besöker drottning Margrethe i Köpenhamn. Dessutom återbrukad pompa och ståt – från samma fest. 

Margrethe av Danmark var som vanligt drottningen av stil under gårdagens kungliga middag på Amalienborg i Köpenhamn med anledning av att Norges kungapar är i den danska huvudstaden på ett två dagar långt officiellt besök. 

Drottning Margrethe tog emot kungliga gäster på Amelienborg i Köpenhamn i går kväll.Drottning Margrethe tog emot kungliga gäster på Amelienborg i Köpenhamn i går kväll.Drottning Margrethe tog emot kungliga gäster på Amelienborg i Köpenhamn i går kväll.
Drottning Margrethe tog emot kungliga gäster på Amelienborg i Köpenhamn i går kväll. Foto: LISELOTTE SABROE / AP TT NYHETSBYRÅN

Margrethe, känd som en av den kungliga sfärens absolut bäst klädda, gjorde ingen besviken i sin klädsamma klänning dekorerad av röda – en av hennes favoritfärger – slingerväxter. 

Drottning Sonja hade för kvällen en limegrön klänning – limegrönt är en av denna säsongs trendigaste färger. Dessutom prickade Sonja in ytterligare ett modeval som minst sagt trendar just nu. 

Drottning Sonja och kung Harald av Norge anländer till Amalienborg.Drottning Sonja och kung Harald av Norge anländer till Amalienborg.Drottning Sonja och kung Harald av Norge anländer till Amalienborg.
Drottning Sonja och kung Harald av Norge anländer till Amalienborg. Foto: MADS CLAUS RASMUSSEN / EPA RITZAU SCANPIX

Att återbruk i dag är en självklarhet för alla, även de kungliga, fick vi i både drottning Sonja och kronprins Marys klädval. Båda bar klänningar som faktiskt har flera år på nacken i de kungliga garderoberna. 

Kronprinsessan Mary och kronprins Frederik av Danmark anländer till middagen på slottet Amalienborg i Köpenhamn.Kronprinsessan Mary och kronprins Frederik av Danmark anländer till middagen på slottet Amalienborg i Köpenhamn.Kronprinsessan Mary och kronprins Frederik av Danmark anländer till middagen på slottet Amalienborg i Köpenhamn.
Kronprinsessan Mary och kronprins Frederik av Danmark anländer till middagen på slottet Amalienborg i Köpenhamn. Foto: MADS CLAUS RASMUSSEN / AP TT NYHETSBYRÅN

Det anmärkningsvärda var inte att Sonja och Mary bar klänningar som de tidigare burit – däremot att de valt klänningar från samma fest. När det norska kungaparet ställde till med 80-årsfest i maj 2017 i Oslo bar drottning Sonja den limegröna klänningen. 

Drottning Sonja och kung Harald av Norge under 80-årsfirandet i Oslo 2017.Drottning Sonja och kung Harald av Norge under 80-årsfirandet i Oslo 2017.Drottning Sonja och kung Harald av Norge under 80-årsfirandet i Oslo 2017.
Drottning Sonja och kung Harald av Norge under 80-årsfirandet i Oslo 2017. Foto: LARSEN, HÅKON MOSVOLD / NTB TT NYHETSBYRÅN

Vid samma fest bar Mary den Max Mara-kläninng som hon bar under gårdagens galamiddag. Den uppmärksamma kunde dock se att hon förändrat ringningen på klänningen som nu hade ett djupare dekolletage. 

Kronprinsessan Mary och Albert, furste av Monaco, på 80-årsfest i Oslo 2017, samt Mary inför gårdagens middag.Kronprinsessan Mary och Albert, furste av Monaco, på 80-årsfest i Oslo 2017, samt Mary inför gårdagens middag.Kronprinsessan Mary och Albert, furste av Monaco, på 80-årsfest i Oslo 2017, samt Mary inför gårdagens middag.
Kronprinsessan Mary och Albert, furste av Monaco, på 80-årsfest i Oslo 2017, samt Mary inför gårdagens middag. Foto: TT

LÄS MER Victorias trendiga modeval – återanvänder plagg med ny styling

LÄS MER Kate Middletons stilförvandling – till blivande drottning

LÄS MER Romantiskt när Max Mara firade midsommar i Stockholm