Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Mega/TT

Kronprinsessan Mary lyfter hållbart svenskt mode i Köpenhamn

Kronprinsessan Mary väljer svenskt – och hållbart. När den danska kronprinsessan talade på Copenhagen Fashion Summit bar hon en klänning i ekologiskt silke från H&Ms Conscious Exclusive-kollektion.

Hållbart, ekologiskt – och svenskt. När 

kronprinsessan Mary anlände till hållbarhetskonferensen Copenhagen Fashion Summit under onsdagsmorgonen gjorde hon det i en silkesklänning från svenska klädkedjan H&M.

Mary, som är beskyddare av konferensen, har ett stort intresse för hållbart mode. Under invigningstalet tidigare i morse bar hon en klänning från H&M:s uppmärksammade Conscious Exclusive-kollektion, tillverkad av ekologiskt silke.

Klänningen har inte bara tidlös design, den är även gjord av vävt, ekologiskt silke, vilket känns helt rätt i tiden

Damernas Världs hållbarhetsredaktör Marika Cederlund är på plats under konferensen i Köpenhamn:

– Kronprinsessan Mary är kanske Danmarks viktigaste ambassadör för hållbart mode. Därför är det extra kul att se henne i svensk design idag, dessutom i ett budgetkap kungliga mått mätt. Klänningen från H&M Conscious Exclusive Collection 2019 har inte bara en tidlös design, den är även gjord av vävt, ekologiskt silke, vilket känns helt rätt i tiden, säger Marika om kronprinsessans statement.

Mary matchade klänningen stilrent och nedtonat med en svart kavaj, svarta pumps, enkla smycken, ljust korallfärgat och håret stylat i en låg hästsvans.

Kronprinsessan mary av Danmark på konferens om hållbart mode i Köpenhamn.Kronprinsessan mary av Danmark på konferens om hållbart mode i Köpenhamn.Kronprinsessan mary av Danmark på konferens om hållbart mode i Köpenhamn.
Kronprinsessan mary av Danmark på konferens om hållbart mode i Köpenhamn. Foto: Mega/TT

Klänningen från budgetkedjan har flera trendsäkra attribut; rynkade detaljer, maxilängd, assymetrisk design och knäppning framtill.

 Silkesklänning från H&M:s conscious exclusive-kollektion. Läs mer och köp här.

Och klänningen har snabbt blivit en uppmärksammad prinsessfavorit. Så sent som under förra veckan gjorde kronprinsessan Victoria samma klädval under en officiell resa i Vietnam. Svenska kronprinsessan matchade med beiga mockapumps från Rizzo.

Kronprinsessan Victoria iklädd H&M i Hanoi.Kronprinsessan Victoria iklädd H&M i Hanoi.Kronprinsessan Victoria iklädd H&M i Hanoi.
Kronprinsessan Victoria iklädd H&M i Hanoi. Foto: Jonas Ekströmer / TT