Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Kronprinsessan Victoria ger oss ordentliga vårkänslor med sitt rosa, blommiga set.Kronprinsessan Victoria ger oss ordentliga vårkänslor med sitt rosa, blommiga set.Kronprinsessan Victoria ger oss ordentliga vårkänslor med sitt rosa, blommiga set.
Kronprinsessan Victoria ger oss ordentliga vårkänslor med sitt rosa, blommiga set. Foto: Foto: Sara Friberg Kungl. Hovstaterna

Sno stilen: kronprinsessan i vårigt set av svensk design

En av kronprinsessan Victorias senaste stilsucceér består av ett blommigt set från en folkkär, svensk designer. Vi guidar till hur du får den våriga looken.

Kronprinsessan Victoria lyfter gärna svenskt mode och till favoritmärkena hör svenska favoriter som Rodebjer, House of Dagmar och Ida Sjöstedt. Och det är just Ida Sjöstedt som Victoria valde att bära när hon välkomnade 7-åriga Emilia från Skåne till Kungliga Slottet tidigare i våras. Emilia, som har en hjärntumör, hade som önskan att få träffa kronprinsessan och denna önskan gick i uppfyllelse med hjälp av stiftelsen Min stora dag. 

Kronprinsessan Victoria än en gång i svensk design

Det vackra setet som Victoria valde dagen till ära bestod av en knytblus och en chiffongkjol. Blusen heter Peony och Victoria bar den i färgen pink. Kjolen är i samma färg, men med namnet Moody. Det var inte första gången som kronprinsessan bar setet, hon sägs även i samma look under ett besök i Alingsås tidigare i höstas.

Victoria tillsammans med Emilia (t.h.) och systern Maja.Victoria tillsammans med Emilia (t.h.) och systern Maja.Victoria tillsammans med Emilia (t.h.) och systern Maja.
Victoria tillsammans med Emilia (t.h.) och systern Maja. Foto: Foto: Sara Friberg Kungl. Hovstaterna

Just den rosablommiga varianten som Victoria bar är från en tidigare säsong och har sålt slut – men glädjande nyheter är att blusen och kjolen finns i nya, fina färger och mönster. Bland annat i beige, blommigt och ormskinnsmönstrat.

Blusen Peony och kjolen Moody från Ida Sjöstedt i olika färger och mönster.Blusen Peony och kjolen Moody från Ida Sjöstedt i olika färger och mönster.Blusen Peony och kjolen Moody från Ida Sjöstedt i olika färger och mönster.
Blusen Peony och kjolen Moody från Ida Sjöstedt i olika färger och mönster.

1. Beige blus från Ida Sjöstedt, läs mer och köp här.
2. Beige kjol från Ida Sjöstedt, läs mer och köp här.
3. Blommig blus från Ida Sjöstedt, läs mer och köp här.
4.
Ormskinnsmönstrad kjol från Ida Sjöstedt, läs mer och köp här.
5.
Ormskinnsmönstrad blus från Ida Sjöstedt, läs mer och köp här.
6
. Svart kjol från Ida Sjöstedt, läs mer och köp här.

Likt Victoria stylar vi gärna dessa plagg med enkla, nätta pumps (eller varför inte med ett par sandaletter) och med stilrena smycken. Kronprinsessan valde ett par örhängen från Dulong fine jewellry och pumps från Rizzo (slutsålda, men liknande hittar du här). 

Vill du ha mer stilinspiration från våra kungligheter? Läs då:

Prinsessan Sofias bästa vardagsväska – ett riktigt budgetkap
Se kronprinsessan Victorias otroliga stilresa – från då till nu
Därför bär Meghan Markle alltid för stora skor (anledningen är så smart!)