Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: action press/IBL

Kronprinsessan Victoria gör klädkollektion med H&M – se alla plagg här

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel lanserar nästa år en kollektion med träningskläder tillsammans med H&M. Kollektionen görs i ett samarbete mellan den svenska klädjätten och kronprinsessparets organisation Gen-Pep.

Organisationen Gen-Pep, som arbetar för att underlätta för barn och ungdomar att leva ett hälsosamt liv, grundades av kronprinsessparet i somras.

– Ambitionen med Generation Pep är att skapa engagemang och förändring för barns hälsa. Det är en stor och omfattande utmaning som ingen kan lösa på egen hand, berättade prins Daniel när initiativet lanserades i juli.

Vi ser fram emot att dela med oss av den specialdesignade kollektionen

Nu har organisationen tagit fram en sportkollektion för barn och ungdomar tillsammans med klädjätten H&M.

– De kontaktade oss och vi tycker det känns självklart och inspirerande att få vara en del av initiativet Gen-Pep vars vision är att motivera och uppmuntra barn till ett hälsosamt liv. Vi ser fram emot att dela med oss av den specialdesignade kollektionen, säger Joanna Morell, presskontakt på H&M.

För ett år sedan var kronprinsessan Victoria och prins Daniel i Lima i Peru och kikade på H&M:s designsamarbete med Balmain.För ett år sedan var kronprinsessan Victoria och prins Daniel i Lima i Peru och kikade på H&M:s designsamarbete med Balmain.För ett år sedan var kronprinsessan Victoria och prins Daniel i Lima i Peru och kikade på H&M:s designsamarbete med Balmain.
För ett år sedan var kronprinsessan Victoria och prins Daniel i Lima i Peru och kikade på H&M:s designsamarbete med Balmain. Foto: action press/IBL

Kollektionen består av kläder, accessoarer och skor som ska uppmuntra barn och ungdomar till en mer aktiv fritid, och har tagits fram inhouse av H&M:s designteam.

– Kollektionen är inspirerad av barn som möjliga stjärnskott, vilket speglas i laserskuren stjärngrafik med silver- och reflexdetaljer på samtliga plagg. Produkterna går i gråmelange och silver, med rött och blått som accentfärger, säger Joanna Morell.

Kollektion släpps i början av nästa år och kommer att säljas på H&M i Sverige.Kollektion släpps i början av nästa år och kommer att säljas på H&M i Sverige.Kollektion släpps i början av nästa år och kommer att säljas på H&M i Sverige.
Kollektion släpps i början av nästa år och kommer att säljas på H&M i Sverige.

Kronprinsessan har länge haft ett gott öga till H&M. När prins Carl Philip och prinsessan Sofia gifte sig förra året bar Victoria en specialdesignad klänning från H&M Conscious exclusive collection 2015 och när kungen fyllde 70 år i våras glänste hon i både klänning och kjol från H&M Conscious exclusive collection 2016.

Se alla plagg i Gen-Peps samarbete med H&M: