Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Prins Daniel och Victoria deltar i det bästa svensk sommar har att erbjuda: Konsertkvällar.Prins Daniel och Victoria deltar i det bästa svensk sommar har att erbjuda: Konsertkvällar.Prins Daniel och Victoria deltar i det bästa svensk sommar har att erbjuda: Konsertkvällar.
Prins Daniel och Victoria deltar i det bästa svensk sommar har att erbjuda: Konsertkvällar. Foto: Suvad Mrkonjic/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kronprinsessans konsertstil är romantiskt cool i fransk-svenska klänningar

Precis som många svenskar denna sommar så njuter kronprinsessan Victoria av att våra bästa artister åter turnerar runt Sverige. Dessutom uppvisar hon en konsekvent konsertstil som är romantiskt fransk-svensk. 

Musiksommaren är i full sving. Efter två år av uppehåll är såväl festivaler som turnélivet i gång igen, och det är minst sagt efterlängtat. Kronprinsessan Victorias familj är en av många som verkligen njutit av att musiken åter ljuder över det somriga Sverige. 

Kronprinsessan Victoria, prins Daniel och prinsessan Estelle fanns i publiken när det svenska bandet Hov1 spelade i Borgholms slottsruin den 22 juli 2022 i Borgholm.Kronprinsessan Victoria, prins Daniel och prinsessan Estelle fanns i publiken när det svenska bandet Hov1 spelade i Borgholms slottsruin den 22 juli 2022 i Borgholm.Kronprinsessan Victoria, prins Daniel och prinsessan Estelle fanns i publiken när det svenska bandet Hov1 spelade i Borgholms slottsruin den 22 juli 2022 i Borgholm.
Kronprinsessan Victoria, prins Daniel och prinsessan Estelle fanns i publiken när det svenska bandet Hov1 spelade i Borgholms slottsruin den 22 juli 2022 i Borgholm. Foto: Suvad Mrkonjic/TT / TT NYHETSBYRÅN

Vid två tillfällen har Victoria och Daniel besökt konserter under deras sommarvistelse på Öland (Estelle tog även sällskap med prins Carl Philip och prinsessan Sofia när Molly Sandén spelade i Borgholm). När Bo Kaspers Orkester spelade på Soliden sessions den 20 juli fanns Victoria och Daniel i publiken, och på förra veckans Hov1-konsert i Borgholms slottsruin så var kronprinsessan Victoria, prins Daniel och prinsessan Estelle där och förgyllde kvällen för både bandet och publiken. 

Victorias konsertstil är också den mycket konsekvent – vid båda sommarens konserter har hon valt romantiska, blommiga klänningar av ett lite coolare snitt

Publiken kunde med egna ögon se vilken pangkväll kronprinsparet hade, och ömheten mellan Victoria och Daniel var uppenbar. 

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria i en öm stund under Hov1:s spelning i Borgholm.Prins Daniel och kronprinsessan Victoria i en öm stund under Hov1:s spelning i Borgholm.Prins Daniel och kronprinsessan Victoria i en öm stund under Hov1:s spelning i Borgholm.
Prins Daniel och kronprinsessan Victoria i en öm stund under Hov1:s spelning i Borgholm. Foto: Suvad Mrkonjic/TT / TT NYHETSBYRÅN

Med tiden har Daniels stil gått från den sportiga garderoben till en allt mer dressad och proper sådan – i takt med att han gått allt mer in i rollen som prins och affärsman. I dag går han på konsert i välstruken skjorta och byxor (Bo Kaspers Orkester) och när Hov1 spelade bar ha en dressad elegant jacka. 

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel njuter av Bo Kaspers Orkester under Soliden Sessions den 20 juli 2022.Kronprinsessan Victoria och prins Daniel njuter av Bo Kaspers Orkester under Soliden Sessions den 20 juli 2022.Kronprinsessan Victoria och prins Daniel njuter av Bo Kaspers Orkester under Soliden Sessions den 20 juli 2022.
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel njuter av Bo Kaspers Orkester under Soliden Sessions den 20 juli 2022. Foto: HENRIC WAUGE / SPA
Victoria får extra plus för jeansjackan som är en perfekt för en konsertkväll

Victorias konsertstil är också den mycket konsekvent – vid båda sommarens konserter har hon valt romantiska, blommiga klänningar av ett lite coolare snitt. Båda klänningarna är skapade av det svensk-franska märket Zadig & Voltaire som är experter på att blanda det romantiska med det coolare – just det som brukar anses vara essensen i den ”franska stilen”. Victoria får extra plus för jeansjackan som är en perfekt jacka för en konsertkväll. 

Kronprinsparet med vänner under konsertkvällen där Bo Kaspers Orkester underhöll.Kronprinsparet med vänner under konsertkvällen där Bo Kaspers Orkester underhöll.Kronprinsparet med vänner under konsertkvällen där Bo Kaspers Orkester underhöll.
Kronprinsparet med vänner under konsertkvällen där Bo Kaspers Orkester underhöll. Foto: HENRIC WAUGE / SPA

Märket grundades i Paris och anses visserligen vara ett franskt märke – men den drivande kreativa kraften hos Zadig & Voltaire är svensk. Ex-modellen Cecilia Bönström är sedan 2006 creative director på märket, det vill säga den som ansvarar för märkets design och materialval. 

https://www.instagram.com/p/Cejx8wWD_4T/?hidecaption=true

 

Märket samarbetar regelbundet med supermodellen Kate Moss, och det är inte svårt att se Kate Moss bära kronprinsessans konsert-klänningar – även om hon bytt Valentino-platåerna mot svarta, rockiga platta boots.

LÄS MER Inspireras av prinsessornas sagolika sommarstil

LÄS MER Inspireras av Victorias vackra smycken – 11 köp som fixar stilen

LÄS MER Se kronprinsessan Victorias otroliga stilresa – från då till nu