Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Inspireras av kronprinsessans tre främsta kostymknep
2 AV 2
Foto: HENRIC WAUGE / SPA | Swedish Press Agency / SPA

5 gånger kronprinsessan Victoria missmatchar helt rätt

Kunglig stil är oftast extremt välmatchad. Men att missmatcha är inte samma sak som att inte vara välklädd, tvärtom. Låt kronprinsessan Victoria visa hur du missmatchar med stil. 

1. Sportiga sneakers till romantisk klänning

Kronprinsessan med familj njuter av en konsert med Jill Johnsson på Solliden, Öland, i juli 2021.Kronprinsessan med familj njuter av en konsert med Jill Johnsson på Solliden, Öland, i juli 2021.Kronprinsessan med familj njuter av en konsert med Jill Johnsson på Solliden, Öland, i juli 2021.
Kronprinsessan med familj njuter av en konsert med Jill Johnsson på Solliden, Öland, i juli 2021. Foto: HENRIC WAUGE / SPA / SPA | Swedish Press Agency

Det finns en huvudregel du alltid ska ha i bakhuvudet när du klär dig: Kontraster är alltid en bra idé. En romantisk klänning, som givetvis även skulle vara otroligt fin med en ballerinasko eller en högklackad sandal, blir mer avslappnad men utan att tappa elegansen om du, som Victoria, bär den tillsammans med sportiga skor.  

2. Röda naglar till rosa klädsel

Kronprinsessan bär starkt rosa kostym från Zara och väska från By Malina.Kronprinsessan bär starkt rosa kostym från Zara och väska från By Malina.Kronprinsessan bär starkt rosa kostym från Zara och väska från By Malina.
Kronprinsessan bär starkt rosa kostym från Zara och väska från By Malina. Foto: PELLE T NILSSON / SPA | Swedish Press Agency / SPA

En gammal stilregel lyder att rött och rosa inte hör ihop. Men det var då. I dag är färger som skär sig snarare en effekt än ett stilfel. Att bära nagellack i en färg som sticker till är ett kul sätt att addera ett litet utropstecken i en, som här, i övrigt ganska klassisk kostymlook, om än i en stark färg.  

3. Blanda olika mönster

Väska från Valentino.Väska från Valentino.Väska från Valentino.
Väska från Valentino. Foto: PELLE T NILSSON / SPA | Swedish Press Agency / SPA

Att blanda olika mönster har varit modetjejernas bästa knep ett bra tag nu. Det går förstås att göra på olika nivåer – de mest vågade blandar olika stora mönster i många färger hej vilt. Är du kronprinsessa så gör du det lite mer diskret, men vi älskar den subtila effekt den prickiga (det är nitar) Valentino-väskan ger till kronprinsessans geometriskt mönstrade klädsel. 

4. Guld och silver – samtidigt

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria besöker Östersund.Prins Daniel och kronprinsessan Victoria besöker Östersund.Prins Daniel och kronprinsessan Victoria besöker Östersund.
Prins Daniel och kronprinsessan Victoria besöker Östersund. Foto: PELLE T NILSSON / SPA | Swedish Press Agency / SPA

Nog för att supermodellen Kate Moss sägs avsky att blanda silver och guld – men även om hon inte är ensam om detta, så tycker allt fler om att blanda de två metallfärgerna. Med all rätta, menar vi. Dessutom praktiskt: Är din klocka och ditt varje-dag-armband silverfärgat så ska väl inte det hindra dig från att bära guldfärgade smycken, accessoarer – och knappar? Nej, just det. 

5. Ja till olika långa örhängen

Kronprinsessan Victoria i klänning från Totême och örhängen från Maria Nilsdotter vid utdelningen av Astrid Lindgren Memorial Award.Kronprinsessan Victoria i klänning från Totême och örhängen från Maria Nilsdotter vid utdelningen av Astrid Lindgren Memorial Award.Kronprinsessan Victoria i klänning från Totême och örhängen från Maria Nilsdotter vid utdelningen av Astrid Lindgren Memorial Award.
Kronprinsessan Victoria i klänning från Totême och örhängen från Maria Nilsdotter vid utdelningen av Astrid Lindgren Memorial Award. Foto: HENRIC WAUGE / SPA | Swedish Press Agency / SPA

Det är nästan otroligt vilken stor effekt det kan ge att låta dina örhängen vara av olika längd. Örhängens placering är ju den mest iögonfallande av alla smycken – vid sidan av ditt ansikte – så här ska du verkligen välja med omsorg. Framför allt upplevs det att ge en något föryngrande effekt att låta örhängen vara olika långa, snarare än likadana, på båda sidor. Hur långt ett örhänge är kan också ge olika intryck – det har med ansiktsform, halslängd och så vidare att göra. Victoria bär örhängen från Maria Nilsdotter som hör ihop men ändå har olika längd, men testa med två örhängen du redan har för att bedöma effekten. 

LÄS ÄVEN Kungliga väskknepet Silvia och Victoria delar
LÄS ÄVEN
Inför festsäsongen: Victorias smarta stilknep