Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Victoria på Pep-dagen i söndags - och senare på minneskonsert i Riddarholmskyrkan.Victoria på Pep-dagen i söndags - och senare på minneskonsert i Riddarholmskyrkan.Victoria på Pep-dagen i söndags - och senare på minneskonsert i Riddarholmskyrkan.
1 AV 2
Får ofta beröm för sin klädstil
2 AV 2
Victoria på Pep-dagen i söndags - och senare på minneskonsert i Riddarholmskyrkan.
Foto: TT/SPA

Victorias glamourösa förvandling efter familjedagen

Vilken glamourförvandling som tog plats på Haga slott i söndags! Från fritidsklädd hejande mamma till elegant hedersgäst i Dior-doftande dräkt – se bilderna här.

Söndagen var långt ifrån en vilodag för kungafamiljen i allmänhet, och kronprinsessan Victoria i synnerhet. Då stod nämligen en av årets höjdpunkter för vår kronprinsessfamilj på programmet: Prins Daniels Pep-dag i Hagaparken (där familjen även bor), en dag som har för avsikt att främja motion bland barn och unga. 

Estelle, som sprungit Prins Daniels lopp, och kronprinsessan Victoria under Pep-dagen i Hagaparken på söndagen.Estelle, som sprungit Prins Daniels lopp, och kronprinsessan Victoria under Pep-dagen i Hagaparken på söndagen.Estelle, som sprungit Prins Daniels lopp, och kronprinsessan Victoria under Pep-dagen i Hagaparken på söndagen.
Estelle, som sprungit Prins Daniels lopp, och kronprinsessan Victoria under Pep-dagen i Hagaparken på söndagen. Foto: Claudio Bresciani/TT / TT NYHETSBYRÅN

Hela familjen var på plats, och givetvis var prinsessan Estelle och prins Oscar två av de barn som i stället för skärmtid rörde på sig – de deltog båda i prins Daniels lopp. 

Prins Oscar under Prins Daniels lopp i Hagaparken på söndagen.Prins Oscar under Prins Daniels lopp i Hagaparken på söndagen.Prins Oscar under Prins Daniels lopp i Hagaparken på söndagen.
Prins Oscar under Prins Daniels lopp i Hagaparken på söndagen. Foto: Claudio Bresciani/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kronprinsessan Victoria, för dagen ledigt klädd i jeans, sneakers och collegetröja, hade bjudit med familjens hund Rio. 

Victoria med hunden Rio under Pep-dagen.Victoria med hunden Rio under Pep-dagen.Victoria med hunden Rio under Pep-dagen.
Victoria med hunden Rio under Pep-dagen. Foto: Claudio Bresciani/TT / TT NYHETSBYRÅN

Men dagens program var inte slut där. Efter familjendagen i Hagaparken skedde en glamourförvandling på Haga slott. Fritidskläderna byttes till en betydligt mer officiell klädsel inför deltagandet vid minneskonserten Såsom i himmelen så ock på jorden för Karl XV i Riddarholmskyrkan i Stockholm. Karl XV avled 18 september 1872 – på dagen 150 år sedan. 

Kronprinsessans klädsel har en silhuett som för tankarna till Christian Diors milstolpe inom mode – New Look från 1947.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA | Swedish Press Agency

Kronprinsessans klädsel har en silhuett, den markerade midjan och vida kjolen, som för tankarna till Christian Diors milstolpe inom mode – New Look från 1947

Kronprinsessan Victoria i New Look-doftande klädsel.Kronprinsessan Victoria i New Look-doftande klädsel.Kronprinsessan Victoria i New Look-doftande klädsel.
Kronprinsessan Victoria i New Look-doftande klädsel. Foto: PELLE T NILSSON / SPA | Swedish Press Agency

Modet, som länge varit oversizat och street-orienterat, spås ta en mer skräddad riktning i framtiden. Hos Dior har man även i höstens kollektion skapat en variant av New Look som har stora likheter med kronprinsessan Victorias ensemble (se bild nedan). Drottning Silvias brudklänning skapades av Dior, så märket förmodas ha en speciell ställning i kungafamiljen.

LÄS MER Svunna tiders mode trendar – Diors New Look habegärlig på film i höst

Ur Christian Diors höstkollektion 2022.Ur Christian Diors höstkollektion 2022.Ur Christian Diors höstkollektion 2022.
Ur Christian Diors höstkollektion 2022. Foto: Catwalkpix.com
Kronprinsessan Victoria fortsatte klä sig i den lite mer dämpade färgskala vi sett den senaste tiden

Kronprinsessan Victoria fortsatte klä sig i den lite mer dämpade färgskala vi sett den senaste tiden – både hon och prinsessan Sofia har tenderat åt ett mörkare klädval. Höstpaletten har gjort sitt intåg, men det spekuleras också om Elizabeth II:s frånfälle är en anledning till att de bjärtaste färgerna undviks just nu.

LÄS MER Prinsessorna klär sig i mörkare färger – sommaren är slut

Toppen under dräkten är från det svenska märket Hunky Dory.Toppen under dräkten är från det svenska märket Hunky Dory.Toppen under dräkten är från det svenska märket Hunky Dory.
Toppen under dräkten är från det svenska märket Hunky Dory. Foto: Maja Suslin/TT / TT NYHETSBYRÅN
Kronprinsessan Victoria närvarade vid minneskonserten Såsom i himmelen så ock på jorden i Riddarholmskyrkan i Stockholm under söndagkvällen.Kronprinsessan Victoria närvarade vid minneskonserten Såsom i himmelen så ock på jorden i Riddarholmskyrkan i Stockholm under söndagkvällen.Kronprinsessan Victoria närvarade vid minneskonserten Såsom i himmelen så ock på jorden i Riddarholmskyrkan i Stockholm under söndagkvällen.
Kronprinsessan Victoria närvarade vid minneskonserten Såsom i himmelen så ock på jorden i Riddarholmskyrkan i Stockholm under söndagkvällen. Foto: PELLE T NILSSON / SPA | Swedish Press Agency

LÄS MER Prinsessan Kates diskreta hyllning – till både Elizabeth och Diana

LÄS MER Inspireras av Victorias vackra smycken – 11 köp som fixar stilen

LÄS MER Kronprinsessan Victorias alla nobelklänningar från 1995 till i dag

Se mer: Drottning Elizabeth II:s ikoniska kläder genom åren