Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Här är prinsessornas sommarstil nummer ett

På sommaren hänger de undan kostymerna, blåsorna och i stället är det ett plagg framför alla andra som våra prinsessor älskar – vet du vilket?

Våra svenska prinsessor inspirerar med sina personliga stilar. Kronprinsessan Victoria i sina stiliga kostymer och klänningar, prinsessan Madeleine med sin exklusiva garderob av lyxmärken och prinsessan Sofia som ofta bär plagg med detaljer som sticker ut. 

Men när det blir sommar så klär sig våra prinsessor desto mer likt varandra, och det som gäller i högsta grad är en älskad klassiker: Den romantiska klänningen. Och favoritmönstret är blommigt, vilket alla tre sessor redan demonstrerat upprepade gånger under sommaren 2023. Prinsessan Madeleine valde till exempel en spirande grön, golvsvepande kreation när hon och maken Chris gick på bröllop i Storbritannien.

Prinsessan Madeleine på bröllopet mellan Chris systerdotter Celina D'abo och Jake Giordano.Prinsessan Madeleine på bröllopet mellan Chris systerdotter Celina D'abo och Jake Giordano.Prinsessan Madeleine på bröllopet mellan Chris systerdotter Celina D'abo och Jake Giordano.
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill på bröllopet mellan Chris systerdotter Celina D'abo och Jake Giordano.Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill på bröllopet mellan Chris systerdotter Celina D'abo och Jake Giordano.Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill på bröllopet mellan Chris systerdotter Celina D'abo och Jake Giordano.
1 AV 2
Prinsessan Madeleine på bröllopet mellan Chris systerdotter Celina D'abo och Jake Giordano.
Foto: JOAL FILDES / BACKGRID UK TT NYHETSBYRÅN
2 AV 2
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill på bröllopet mellan Chris systerdotter Celina D'abo och Jake Giordano.
Foto: JOAL FILDES PHOTOGRAPHY / BACKGRID UK TT NYHETSBYRÅN
Kronprinsessan Victoria på Nordens Ark i en favorit från Rodebjer.Kronprinsessan Victoria på Nordens Ark i en favorit från Rodebjer.Kronprinsessan Victoria på Nordens Ark i en favorit från Rodebjer.
Kronprinsessan Victoria på Nordens Ark i en favorit från Rodebjer. Foto: Adam Ihse/TT / TT NYHETSBYRÅN
På Funkisgalan matchade prinsessan Sofia sin blommiga By Timo-klänning med platåskor från Gianvito Rossi.På Funkisgalan matchade prinsessan Sofia sin blommiga By Timo-klänning med platåskor från Gianvito Rossi.På Funkisgalan matchade prinsessan Sofia sin blommiga By Timo-klänning med platåskor från Gianvito Rossi.
På Funkisgalan matchade prinsessan Sofia sin blommiga By Timo-klänning med platåskor från Gianvito Rossi. Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

Den blommiga klänningen är ett älskat plagg – från slott till koja. Hela familjen Bernadotte –möjligen med undantag av drottning Silvia som ser ut att föredra omönstrat och enfärgat (men titta längre ner i denna artikel så ser du att visst faller även vår drottning för romantiska frestelser) – har en arsenal av romantiska långa klänningar att välja bland. 

Kronprinsessan Victoria på Öland.Kronprinsessan Victoria på Öland.Kronprinsessan Victoria på Öland.
Kronprinsessan Victoria på Öland. Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Prinsessorna Madeleine och Sofia i romantiska klänningar med kilklackar. Prins Carl-Philip stiligt klädd i grå kostym.Prinsessorna Madeleine och Sofia i romantiska klänningar med kilklackar. Prins Carl-Philip stiligt klädd i grå kostym.Prinsessorna Madeleine och Sofia i romantiska klänningar med kilklackar. Prins Carl-Philip stiligt klädd i grå kostym.
Prinsessorna Madeleine och Sofia i romantiska klänningar med kilklackar. Prins Carl-Philip stiligt klädd i grå kostym. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kilklacksskor är den sko som prinsessorna oftast väljer till sina vackra klänningar – en praktisk sko då den ger höjd utan att vara obekväm, och dessutom fungerar bra att gå med på gräs, grus och kullersten.

En romantisk klänning som är ovanligt detaljrik för att vara Victoria – blommor, spets, volanger och knappdetaljer.En romantisk klänning som är ovanligt detaljrik för att vara Victoria – blommor, spets, volanger och knappdetaljer.En romantisk klänning som är ovanligt detaljrik för att vara Victoria – blommor, spets, volanger och knappdetaljer.
En romantisk klänning som är ovanligt detaljrik för att vara Victoria – blommor, spets, volanger och knappdetaljer. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Men även sneakers användes ofta – prinsessan Madeleine bär gärna ett par exklusiva tygskor från Chloé och prinsessan Victoria har ofta sina klassiska Stan Smith från Adidas. 

Prinsessan Madeleine matchar romantisk klänning och sneakers.Prinsessan Madeleine matchar romantisk klänning och sneakers.Prinsessan Madeleine matchar romantisk klänning och sneakers.
Prinsessan Madeleine matchar romantisk klänning och sneakers. Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY

Kronprinsessan Victoria bär också gärna sin ljusa jeansjacka till sina klänningar tillsammans med sneakers. 

Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY

Våra svenska prinsessor i romantiska klänningar

Här ser man hela familjens kärlek till romantiska sommarklänningar – kungafamiljen fotograferade på Solliden i juli 2021.Här ser man hela familjens kärlek till romantiska sommarklänningar – kungafamiljen fotograferade på Solliden i juli 2021.Här ser man hela familjens kärlek till romantiska sommarklänningar – kungafamiljen fotograferade på Solliden i juli 2021.
Här ser man hela familjens kärlek till romantiska sommarklänningar – kungafamiljen fotograferade på Solliden i juli 2021. Foto: Jonas Ekstromer/Kungl.Hovstaterna / Jonas Ekstromer/Kungl.Hovstaterna
Victoria i vitt från By Malina.Victoria i vitt från By Malina.Victoria i vitt från By Malina.
Victoria i vitt från By Malina. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Prinsessan Sofia i mönstrad klänning från & Other Stories.Prinsessan Sofia i mönstrad klänning från & Other Stories.Prinsessan Sofia i mönstrad klänning från & Other Stories.
Prinsessan Sofia i mönstrad klänning från & Other Stories. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Mette-Marit är också en stor älskare av romantiska kläninngar, och när hon besökte Stockholm förra sommaren klädde både Victoria och den norska kronprinsessan i liknande stil.Mette-Marit är också en stor älskare av romantiska kläninngar, och när hon besökte Stockholm förra sommaren klädde både Victoria och den norska kronprinsessan i liknande stil.Mette-Marit är också en stor älskare av romantiska kläninngar, och när hon besökte Stockholm förra sommaren klädde både Victoria och den norska kronprinsessan i liknande stil.
Mette-Marit är också en stor älskare av romantiska kläninngar, och när hon besökte Stockholm förra sommaren klädde både Victoria och den norska kronprinsessan i liknande stil. Foto: PELLE T NILSSON SWEDISH PRESS AGENCY
Även spets är romantiskt och tillsammans med en virkad väska blir det hela väldigt fint på Sofia.Även spets är romantiskt och tillsammans med en virkad väska blir det hela väldigt fint på Sofia.Även spets är romantiskt och tillsammans med en virkad väska blir det hela väldigt fint på Sofia.
Även spets är romantiskt och tillsammans med en virkad väska blir det hela väldigt fint på Sofia. Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY
Kilklack, jeansjacka och en romantisk outfit: Detta är en tydlig Victoria-favorit. Här med vänner på Öland.Kilklack, jeansjacka och en romantisk outfit: Detta är en tydlig Victoria-favorit. Här med vänner på Öland.Kilklack, jeansjacka och en romantisk outfit: Detta är en tydlig Victoria-favorit. Här med vänner på Öland.
Kilklack, jeansjacka och en romantisk outfit: Detta är en tydlig Victoria-favorit. Här med vänner på Öland. Foto: HENRIC WAUGE / SPA
Även när kronprinsessan jobbar finns det plats för romantiska klänningar, som här på en konferens på Grand Hotel i Stockholm …Även när kronprinsessan jobbar finns det plats för romantiska klänningar, som här på en konferens på Grand Hotel i Stockholm …Även när kronprinsessan jobbar finns det plats för romantiska klänningar, som här på en konferens på Grand Hotel i Stockholm …
… och när hon besöker utställningar på Sjöhistoriska museet.… och när hon besöker utställningar på Sjöhistoriska museet.… och när hon besöker utställningar på Sjöhistoriska museet.
1 AV 2
Även när kronprinsessan jobbar finns det plats för romantiska klänningar, som här på en konferens på Grand Hotel i Stockholm …
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY
2 AV 2
… och när hon besöker utställningar på Sjöhistoriska museet.
Foto: Christine Olsson/TT / TT NYHETSBYRÅN

LÄS MER Se kronprinsessan Victorias otroliga stilresa – från då till nu 

LÄS MER Kate Middletons stilförvandling – till blivande drottning