Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Från mc-jacka på 90-talet till blomsterklänning på 20-talet
2 AV 2
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / Lars Pehrson / SvD / TT, Anders Jahrner/TT

Se kronprinsessan Victorias otroliga stilresa – från då till nu

Häng med på kronprinsessan Victorias otroliga stilresa: från avslappnat 90-tal, via minimalistiskt 00-tal till blomstrande 20-tal – decenniet då hon gått från klarhet till klarhet. 

Kronprinsessan Victoria inspirerar inte bara med sin varma personlighet och sitt stora engagemang för viktiga samhällsfrågor, utan även med sin stil. Hon väljer ofta att lyfta svensk och hållbar design och återanvänder både sina egna och mamma Silvias plagg titt som tätt. Hennes stilresa har, (som för de flesta av oss), varit slingrig och varje look på vägen har lett fram till den oklanderliga stil som hon besitter idag. Häng med på Victorias stilresa, nu kör vi!

Kronprinsessan Victorias 90-talsstil

Under 90-talet gick kronprinsessan Victoria från tonåring till tjugoplussare. Hennes stil skiftade ständigt mellan avslappnad och uppklädd när hon parerade mellan vardag, skola och kungliga tillställningar.

KLASSISK KOMBO. Blåjeans, skjorta och sneakers är en kombination som aldrig går ur tiden. Kronprinsessan Victoria rockade ofta den här typen av tidlösa looks under 90-talet, gärna med uppsatt hår till.

Kronprinessan Victorias stilresa från 1990-tal till 2010-tal.Kronprinessan Victorias stilresa från 1990-tal till 2010-tal.Kronprinessan Victorias stilresa från 1990-tal till 2010-tal.
Kronprinessan Victorias stilresa från 1990-tal till 2010-tal. Foto: Charles Hammarsten/TT / CHARLES HAMMARSTEN

JORDNÄRA. Jordnära toner stod den unga kronprinsessan nära om hjärtat, och visst klädde hon i dessa – inte minst när hon var solbränd! 

Victoria i jordnära färger till skolstarten 1995.Victoria i jordnära färger till skolstarten 1995.Victoria i jordnära färger till skolstarten 1995.
Victoria i jordnära färger till skolstarten 1995. Foto: Charles Hammarsten/TT / CHARLES HAMMARSTEN

MC-JACKAN. Svarta kostymbyxor, vit t-shirt och en lagom sliten skinnpaj. Den här looken hade fungerat minst lika bra idag, tjugo år senare. Victoria satsade ofta på det enkla men klassiska till vardags under 90-talet.

Kronprinsessan Victoria i skinnjacka under ett besök i Italien.Kronprinsessan Victoria i skinnjacka under ett besök i Italien.Kronprinsessan Victoria i skinnjacka under ett besök i Italien.
Kronprinsessan Victoria i skinnjacka under ett besök i Italien. Foto: Toni Sica / TT NYHETSBYRÅN
Den här looken hade fungerat minst lika bra idag, tjugo år senare.

KAPPKLÄNNING. Trenchcoaten, som slutar precis ovanför de shorts eller den kjol som kronprinsessan bar under, ger intryck av att vara en klänning till de bara benen. Snyggt stylat med scarf och skjorta under som kikar fram.

Kronprinsessan Victoria i en kappa som lika gärna kunde ha varit en klänning.Kronprinsessan Victoria i en kappa som lika gärna kunde ha varit en klänning.Kronprinsessan Victoria i en kappa som lika gärna kunde ha varit en klänning.
Kronprinsessan Victoria i en kappa som lika gärna kunde ha varit en klänning. Foto: Pawel Flato/Pica/TT / TT NYHETSBYRÅN

SPORTIGT. Sådan mor, sådan dotter. Under en av kungafamiljens många skidsemestrar i Storlien valde kronprinsessan en färgglad, oversize jacka – den typen av retrocoola jackor som vi idag trånar efter.

Drottning Silvia och kronprinsessan Victoria i Storlien 1995.Drottning Silvia och kronprinsessan Victoria i Storlien 1995.Drottning Silvia och kronprinsessan Victoria i Storlien 1995.
Drottning Silvia och kronprinsessan Victoria i Storlien 1995. Foto: Krister Nilsson / TT / / TT NYHETSBYRÅN

FÄRGSTARKT. Victoria levde inte bara i jeans och skinnjackor under 90-talet. En stor del av hennes vardag bestod av diverse kungliga tillställningar och sysslor. Till sin 18-årsdag 1995 valde hon en koboltblå långklänning som passade henne otroligt fint i färgerna.

Kronprinsessan Victoria i en blå klänning till sin 18-årsdag 1995.Kronprinsessan Victoria i en blå klänning till sin 18-årsdag 1995.Kronprinsessan Victoria i en blå klänning till sin 18-årsdag 1995.
Kronprinsessan Victoria i en blå klänning till sin 18-årsdag 1995. Foto: Leif R Jansson/TT / TT NYHETSBYRÅN

CHANEL-CHIC. Victoria räddes inte färg, och desto mindre mönster under 90-talet. Här var hon Chanel-chic i en rutig klänning som matchades med tunna strumpbyxor och svarta lackskor.

Kungafamiljen firar jul under 90-talet.Kungafamiljen firar jul under 90-talet.Kungafamiljen firar jul under 90-talet.
Kungafamiljen firar jul under 90-talet. Foto: Anders Wiklund / TT / / TT NYHETSBYRÅN

VIT ELEGANS. Victoria bar ofta kavaj med kjol eller shorts till. Det här vita setet stylade hon med fingertoppskänsla: remsandaler, klumpig hatt och svart lackväska hade lika gärna kunna varit taget från 2020-talet.

Kronprinsessan Victoria i vit kavaj och kjol.Kronprinsessan Victoria i vit kavaj och kjol.Kronprinsessan Victoria i vit kavaj och kjol.
Kronprinsessan Victoria i vit kavaj och kjol. Foto: Sipa/TT / Sipa Press

MINIMALISM. Wow! Kronprinsessan omfamnade 90-talets minimalistiska trend med denna otroliga klänning i mintgrönt och vitt.

Kronprinsessan Victoria i mintgrön klänning.Kronprinsessan Victoria i mintgrön klänning.Kronprinsessan Victoria i mintgrön klänning.
Kronprinsessan Victoria i mintgrön klänning. Foto: Anders Jahrner/TT / ANDERS JAHRNER

SIDENKLÄNNING. Victoria var ett stort fan av blanka sidenklänningar under 90-talet (vilket hon inte var ensam om). Här bar hon en vacker, grön variant. Hon bar även liknande klänningar i bland annat orange, vinrött och guld under årtiondet.

Kronprinsessan Victoria i blank sidenklänning.Kronprinsessan Victoria i blank sidenklänning.Kronprinsessan Victoria i blank sidenklänning.
Kronprinsessan Victoria i blank sidenklänning. Foto: Erhan Güner/TT / TT NYHETSBYRÅN

LÄS MER: Stilikonen Meghan Markles 15 bästa looks – klassiskt och tidlöst 

Kronprinsessan Victorias 00-talsstil

Det var under 00-talet som Victorias stil började utvecklas mer åt det vuxna hållet. Under decenniets första halva sågs Victoria i mycket ljus rosa och lila, och i strama sidentoppar. Mot slutet av 00-talet teamade kronprinsessan ihop sig med stylisten Tina Törnquist (ta del av Tinas bästa stiltips här), och började bana vägen för den pricksäkra stil som kronprinsessan besitter idag.

ROSA GLITTER. 2000-talet i sitt esse! Victoria i den dåvarande favoritfärgen rosa, tillsammans med sandaletter och en nätt väska. 

Kronprinsessan Victoria i rosa, glittrigt linne 2002.Kronprinsessan Victoria i rosa, glittrigt linne 2002.Kronprinsessan Victoria i rosa, glittrigt linne 2002.
Kronprinsessan Victoria i rosa, glittrigt linne 2002. Foto: Charles Hammarsten/TT / CHARLES HAMMARSTEN

OVERSIZE. Oversize kostym, polotröja som sticker fram och minimalistiska smycken. Den här looken från det tidiga 00-talet hade vi gärna burit idag!

Kronprinsessan Victoria i oversize kostym år 2000.Kronprinsessan Victoria i oversize kostym år 2000.Kronprinsessan Victoria i oversize kostym år 2000.
Kronprinsessan Victoria i oversize kostym år 2000. Foto: Claudio Bresciani/TT / TT NYHETSBYRÅN

ROMANTISKA BLOMMOR. Från glittriga toppar till oversize kavajer och romantiska, skira klänningar – som denna. Under det tidiga 00-talet experimenterade Victoria med sin stil för att hitta rätt väg för just hennes smak.

Kronprinsessan Victoria i skir, blommig klänning.Kronprinsessan Victoria i skir, blommig klänning.Kronprinsessan Victoria i skir, blommig klänning.
Kronprinsessan Victoria i skir, blommig klänning. Foto: Charles Hammarsten/TT / CHARLES HAMMARSTEN
Under det tidiga 00-talet experimenterade Victoria med sin stil för att hitta rätt väg för just hennes smak.

LJUSBLÅ ELEGANS. Satinklänningarna hängde med Victoria långt in i 00-talet. Här bytte hon ut de kortärmade varianterna mot en långärmad en, i en magisk babyblå färg. Vi älskar allt – från klänningen till beautylooken och den lilla väskan.

Kronprinsessan Victorias stilresa – från 90-tal till 20-tal.Kronprinsessan Victorias stilresa – från 90-tal till 20-tal.Kronprinsessan Victorias stilresa – från 90-tal till 20-tal.
Kronprinsessan Victorias stilresa – från 90-tal till 20-tal. Foto: Karin Törnblom/TT / KARIN TÖRNBLOM

DRÄKT. Under en resa till Japan bar Victoria denna stilrena dräkt i lavendelfärg. Victoria var ett stort fan av små väskor under den här perioden, men för just denna look lät hon dräkten tala för sig själv.

Kronprinsessan Victorias bästa looks.Kronprinsessan Victorias bästa looks.Kronprinsessan Victorias bästa looks.
Kronprinsessan Victorias bästa looks. Foto: Leif R Jansson/TT / TT NYHETSBYRÅN

DETALJER. En tidlös, vuxen och elegant look där scarfen är i fokus. Vi älskar de diskreta rosetterna på Victorias pumps som får hennes outfit att känna smindre strikt.

Victoria vet hur man arbetar med accessoarer.Victoria vet hur man arbetar med accessoarer.Victoria vet hur man arbetar med accessoarer.
Victoria vet hur man arbetar med accessoarer. Foto: Leif R Jansson / TT / TT NYHETSBYRÅN

BACK TO BASICS. 2005 markerade startskottet för en mer vuxen och klassisk look för Victoria. Här i en tidlös kappa och elegant hatt, under ett besök i Malaysia.

Victoria i en klassisk kappa.Victoria i en klassisk kappa.Victoria i en klassisk kappa.
Victoria i en klassisk kappa. Foto: Anders Wiklund / TT / TT NYHETSBYRÅN

SOMRIGT. Victoria i en härlig, grön sommarklänning som stylats med bälte i midjan och låga klackar, sommaren 2007.

Kronprinsessan i grön klänning.Kronprinsessan i grön klänning.Kronprinsessan i grön klänning.
Kronprinsessan i grön klänning. Foto: Charles Hammarsten/TT / CHARLES HAMMARSTEN

SIDEN. Sidenklänningen i en ännu mer elegant och uppdaterad variant! Vi älskar hur Victoria matchat klänningen med en cape i samma material. Den ljusa färgen klädde henne otroligt väl.

Kronprinsessan i Danmark 2007.Kronprinsessan i Danmark 2007.Kronprinsessan i Danmark 2007.
Kronprinsessan i Danmark 2007. Foto: SUVAD MRKONJIC / TT / kod 7000

FIGURNÄRA. Otroligt stylish är denna figurnära dräkt som Victoria bar tillsammans med svarta pumps. Dräkten är ytterligare ett bevis på en mer vuxen stil som växte fram under slutet av 00-talet. Vilket tar oss till...

Kronprinsessan Victorias stil utvecklades mycket under 00-talet.Kronprinsessan Victorias stil utvecklades mycket under 00-talet.Kronprinsessan Victorias stil utvecklades mycket under 00-talet.
Kronprinsessan Victorias stil utvecklades mycket under 00-talet. Foto: Charles Hammarsten/TT / CHARLES HAMMARSTEN

Kronprinsessan Victorias 10-talsstil

Victorias stil har gått från klarhet till klarhet under 10-talet. Tillsammans med stylisten Tina Törnquist har kronprinsessan byggt upp en tidlös signaturstil som kommer med ett budskap om att lyfta svenskt och hållbart mode. Att följa Victoria under det senaste decenniet har varit ett rent nöje!

LÄS MER: Sno stilen – prinsessan Sofias 15 bästa looks 

MARKERAD MIDJA. Att addera ett bälte i midjan var ett av Victorias mest välanvända stilknep under det tidiga 10-talet. Här till en stilren, vit kappa och silvrig kuvertväska år 2010.

Bälte i midjan – check!Bälte i midjan – check!Bälte i midjan – check!
Bälte i midjan – check! Foto: / TT / SIPA PRESS

GLITTER. Under det tidiga 10-talet började vi se Victoria i allt mer glittriga och skimrande klänningar. Den här guldsilvriga klänningen, som hon bar till Polarpriset 2010, är en favorit som vi minns.

Glitter och paljetter var Victorias melodi under första halvan av 10-talet.Glitter och paljetter var Victorias melodi under första halvan av 10-talet.Glitter och paljetter var Victorias melodi under första halvan av 10-talet.
Glitter och paljetter var Victorias melodi under första halvan av 10-talet. Foto: Patrik Österberg/TT / IBL Sweden

BRUD. Victoria och prins Daniel kickade igång 10-talet med att gifta sig. Klänningen, designad av Pär Engsheden, hade ett fem meter långt släp, och brudslöjan som Victoria bar hade även drottning Silvia burit när hon gifte sig 1976.

Kronprinsessan Victorias bröllopsklänning var designad av Pär Engsheden.Kronprinsessan Victorias bröllopsklänning var designad av Pär Engsheden.Kronprinsessan Victorias bröllopsklänning var designad av Pär Engsheden.
Kronprinsessan Victorias bröllopsklänning var designad av Pär Engsheden. Foto: Lars Pehrson / SvD / TT / Svenska Dagbladet

STILRENA RÄNDER. Randig kostym, vita byxor och fräscha sneakers – vi diggar Victorias avslappnade, men ändå välordnade, look, som hon kompletterade med en låg knut i nacken.

En somrig och fräsch vardagsuniform vi gärna tar efter.En somrig och fräsch vardagsuniform vi gärna tar efter.En somrig och fräsch vardagsuniform vi gärna tar efter.
En somrig och fräsch vardagsuniform vi gärna tar efter. Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN

FJÄDRAR. Ju äldre Victoria blivit, desto mer moderisker har hon vågat sig på – med det ena positiva resultatet efter det andra. Här i en helvit look med fjädrar. Wow!

Kronprinsessan Victorias bästa looks henom åren.Kronprinsessan Victorias bästa looks henom åren.Kronprinsessan Victorias bästa looks henom åren.
Kronprinsessan Victorias bästa looks henom åren. Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT
Ju äldre Victoria blivit, desto mer moderisker har hon vågat sig på – med det ena positiva resultatet efter det andra.

MONOKROMT. Victoria körde på en helrosa look med klänning från Elie Saab och matchande, rosa hårband, till prins Alexanders dop 2016. Feminint, elegant och bubblande härligt på en och samma gång.

Victorias klänning från Elie Saab fick mycket uppmärksamhet.Victorias klänning från Elie Saab fick mycket uppmärksamhet.Victorias klänning från Elie Saab fick mycket uppmärksamhet.
Victorias klänning från Elie Saab fick mycket uppmärksamhet. Foto: Anders Wiklund/TT / TT NYHETSBYRÅN

RÖD GUDINNA. Den här enärmade, röda klänningen hör till ett av våra bästa modeögonblick i modern tid. Väskan! Mittbenan! Diademet!

Victoria bar en klänning från Stylein till Polarpriset 2018.Victoria bar en klänning från Stylein till Polarpriset 2018.Victoria bar en klänning från Stylein till Polarpriset 2018.
Victoria bar en klänning från Stylein till Polarpriset 2018. Foto: Eero Hannukainen/TT / ©Eero Hannukainen/IBL

WOW-FAKTOR. Kronprinsessan ser gärna och ofta till att lyfta svenskt och hållbart mode. Det var extra kul att se henne bära nykomlingen Selam Fessahayes design till Nobelgalan 2019.

Kronprinsessan Victoria i Selam Fessahaye.Kronprinsessan Victoria i Selam Fessahaye.Kronprinsessan Victoria i Selam Fessahaye.
Kronprinsessan Victoria i Selam Fessahaye. Foto: Claudio Bresciani/TT / Claudio Bresciani/TT

JORDNÄRA TONER. Vissa stilknep tar man med sig hela livet – minns ni Victorias kärlek till jordnära toner under 90-talet, och bältet i midjan som hon bar mycket under början av 10-talet? Tidlös stil har inget bäst före-datum!

Victoria i beige klänning, pumps och läderbälte.Victoria i beige klänning, pumps och läderbälte.Victoria i beige klänning, pumps och läderbälte.
Victoria i beige klänning, pumps och läderbälte. Foto: Jonas Ekströmer/TT / Jonas Ekstromer/TT
Tidlös stil har inget bäst före-datum!

TYLL. Bubbelgumsrosa tyll med matchande accessoarer – den här looken hör till Victorias bästa genom tiderna, och är ett kvitto på hennes kärlek till evig och kreativ stil. 

Kronprinsessan Victoria i Selam Fessahaye.Kronprinsessan Victoria i Selam Fessahaye.Kronprinsessan Victoria i Selam Fessahaye.
Kronprinsessan Victoria i Selam Fessahaye. Foto: Karin Törnblom/TT / Karin Törnblom

Kronprinsessan Victorias 20-talsstil

Under 20-talet har Victoria verkligen blivit landets modedrottning! Hållbart och svenskt är uppenbarligen en viktig bas i kronprinsessans nutida garderob, och ofta väljer hon att använda samma plagg flera gånger. Tillsammans med stylisten Tina Törnquist fortsätter Victoria gång på gång att ta fram trendsäkra outfits som inspirerar. 

POWERKOSTYM. Victoria har under senare år uppvisat en stor kärlek för den trendiga powerkostymen. Hennes eleganta kostymkavalkad är dessutom ofta i snygg matchning med prins Daniel, vilket ger oss starka coupledressing-vibbar. 

Victoria i elegant svart kostym från Hugo Boss. Här i snygg matchning med prins Daniel på utdelningen av Micael Bindefelds Stiftelses stipendium.Victoria i elegant svart kostym från Hugo Boss. Här i snygg matchning med prins Daniel på utdelningen av Micael Bindefelds Stiftelses stipendium.Victoria i elegant svart kostym från Hugo Boss. Här i snygg matchning med prins Daniel på utdelningen av Micael Bindefelds Stiftelses stipendium.
Victoria i elegant svart kostym från Hugo Boss. Här i snygg matchning med prins Daniel på utdelningen av Micael Bindefelds Stiftelses stipendium. Foto: Karin Törnblom/TT / TT NYHETSBYRÅN

FÄRGGLAD KOSTYM. Utöver kärleken för kostymen, har kronprinsessan även ett gott öga för färg. Kostymkavalkaden har gått i regnbågens alla färger och vi älskar att hon vågar bära starka kulörer. 

Färgglad kostym har blivit något av Victorias signaturlook.Färgglad kostym har blivit något av Victorias signaturlook.Färgglad kostym har blivit något av Victorias signaturlook.
Färgglad kostym har blivit något av Victorias signaturlook. Foto: TOM HANSEN/TT, Johan Jeppsson/TT, HENRIC WAUGE / SPA

LÄS MER: Inspireras av Victorias bästa kostymknep 

KNYTBLUS. Knytblusen – plagget som utstrålar dressat, romantik och power – har numera en säker plats i Victorias garderob. Hon matchar den snyggt med både kjol och kostym.

Knytblusen är ett plagg som Victoria ständigt återkommer till.Knytblusen är ett plagg som Victoria ständigt återkommer till.Knytblusen är ett plagg som Victoria ständigt återkommer till.
Knytblusen är ett plagg som Victoria ständigt återkommer till. Foto: Jonas Ekströmer/TT, Pontus Lundahl/TT

ÅTERANVÄNDNING MED NY STYLING. Victoria som länge varit ansiktet utåt för svenskt och hållbart mode visar tydligt upp vintage-trenden och syns numera ofta återanvända plagg i offentliga sammanhang – någon som tidigare varit otänkbart för en prinsessa.

Kronprinssessans isblåa dröm från Nobelmiddagen 2017 (till höger) fick nytt liv med en ärm 2022 (till vänster).Kronprinssessans isblåa dröm från Nobelmiddagen 2017 (till höger) fick nytt liv med en ärm 2022 (till vänster).Kronprinssessans isblåa dröm från Nobelmiddagen 2017 (till höger) fick nytt liv med en ärm 2022 (till vänster).
Kronprinssessans isblåa dröm från Nobelmiddagen 2017 (till höger) fick nytt liv med en ärm 2022 (till vänster). Foto: TT TIDNINSGBYRÅN

BLOMMIGT. Victoria har verkligen blommat ut med åren, och hennes otroliga kreationer pryds ofta av blommönster i härliga toner. Ett exempel är den otroliga skapelsen nedan som vi hoppas se kronprinsessan bära snart igen. 

Victoria iklädd en blommig skapelse signerad Frida Jonsvens vid en bankett på Stockholms slott i samband med det spanska statsbesöket.Victoria iklädd en blommig skapelse signerad Frida Jonsvens vid en bankett på Stockholms slott i samband med det spanska statsbesöket.Victoria iklädd en blommig skapelse signerad Frida Jonsvens vid en bankett på Stockholms slott i samband med det spanska statsbesöket.
Victoria iklädd en blommig skapelse signerad Frida Jonsvens vid en bankett på Stockholms slott i samband med det spanska statsbesöket. Foto: Jonas Ekstromer/TT / TT NYHETSBYRÅN

SVENSKT MODE. Kronprinsessans garderob har stort fokus på svenskt mode och hon hyllar ofta våra svenska designers. Den rosa kjolen hon bar på Svenska institutet i Paris från Totême  – wow!  

Victoria på Svenska institutet i Paris i en ursnygg rosa kjol från Totême.Victoria på Svenska institutet i Paris i en ursnygg rosa kjol från Totême.Victoria på Svenska institutet i Paris i en ursnygg rosa kjol från Totême.
Victoria på Svenska institutet i Paris i en ursnygg rosa kjol från Totême. Foto: Christine Olsson/TT / TT NYHETSBYRÅN

SCARF. Scarfen är en detalj som vi sett kronprinsessan använda flitigt under de senaste åren – och med olika styling. Vi har sett henne bära den runt halsen, i håret och som utsmyckning på väskan. 

Kronprinsessan på besök i Paris (till vänter) och på besök i Italien (till höger) med olika styling av siganturscarfen.Kronprinsessan på besök i Paris (till vänter) och på besök i Italien (till höger) med olika styling av siganturscarfen.Kronprinsessan på besök i Paris (till vänter) och på besök i Italien (till höger) med olika styling av siganturscarfen.
Kronprinsessan på besök i Paris (till vänter) och på besök i Italien (till höger) med olika styling av siganturscarfen.

STATEMENT-ÖRHÄNGEN. En accessoar som ofta sätter pricken över i:et på Victorias outfits är de stora örhängena. Hon bär allt från hoops, hängen och skimrande stenar – men gemensamt är att de alltid utstrålar stilren elegans.

Victoria vid Stockholm Junior Water Prize 2019.Victoria vid Stockholm Junior Water Prize 2019.Victoria vid Stockholm Junior Water Prize 2019.
Victoria vid Stockholm Junior Water Prize 2019. Foto: MICHAEL CAMPANELLA / GETTY IMAGES GETTY IMAGES EUROPE
Victoria på länsbesök i Dalarna med snygga statement-örhängen.Victoria på länsbesök i Dalarna med snygga statement-örhängen.Victoria på länsbesök i Dalarna med snygga statement-örhängen.
Victoria på länsbesök i Dalarna med snygga statement-örhängen. Foto: Pontus Lundahl/TT / TT NYHETSBYRÅN

LÄS MER: Victorias svenska örhängen du kan köpa – från budget till lyx

HÖGKLACKADE STÖVLAR. Victoria visar på senare år upp sin trendiga stil i klassiska stövlar med hög klack. Här snyggt stylat med midikjol i skinn och en stickad jumper under ett besök i Malmö.

Victoria på besök i Malmö iklädd en trendig outfit stylad med högklackade stövlar.Victoria på besök i Malmö iklädd en trendig outfit stylad med högklackade stövlar.Victoria på besök i Malmö iklädd en trendig outfit stylad med högklackade stövlar.
Victoria på besök i Malmö iklädd en trendig outfit stylad med högklackade stövlar. Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN

 

MODERN TWIST. Under Polarpriset 2022 stal kronprinsessan Victoria showen i kvällens mest eleganta look – signerad Totême. Det snygga setet, som specialsytts för kronprinsessan, har en klassisk siluett med en modern twist. ”Kul att hon att vågade satsa på ett trendig outfit inför rock-kvällen!”, skrev Damernas Världs moderedaktör.

Foto: Jessica Gow/TT / TT NYHETSBYRÅN

GLAMOUR. Under det nederländska kungaparet kung Willem-Alexanders och drottning Máximas besök i Sverige 2022 bjöds det på fest på Konserthuset i Stockholm. Kronprinsessan visade då upp upp en glammig look och strålade i en bländande vit aftonklänning med vackra fjädrar – och bar även glittertrenden i form av en clutch från Judith Leiber

Kronprinsessan Victoria var extra elegant kvällen till ära, i en hellång vit klänning kantad med fjädrar och matchade med pärlsmycken och glittrig väska.Kronprinsessan Victoria var extra elegant kvällen till ära, i en hellång vit klänning kantad med fjädrar och matchade med pärlsmycken och glittrig väska.Kronprinsessan Victoria var extra elegant kvällen till ära, i en hellång vit klänning kantad med fjädrar och matchade med pärlsmycken och glittrig väska.
Kronprinsessan Victoria var extra elegant kvällen till ära, i en hellång vit klänning kantad med fjädrar och matchade med pärlsmycken och glittrig väska. Foto: Getty Images

 

SKIRA PASTELLER. På vårkanten vänder sig kronprinsessan gärna till en pudrig färgskala som speglar den spirande säsongen. Och precis under andra årstider faller valet ofta på en kostym.

När våren kommer välkomnar kronprinsessan de pudriga pastellerna.När våren kommer välkomnar kronprinsessan de pudriga pastellerna.När våren kommer välkomnar kronprinsessan de pudriga pastellerna.
När våren kommer välkomnar kronprinsessan de pudriga pastellerna. Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT, ANDERS WIKLUND/TT

BY MALINA. Att kronprinsessan är ett stort fan av svenskt mode är väl känt, men även om hon har plagg från många svenska designer i sin garderob är det ett märke som dyker upp extra ofta. By Malina har en särställning i Victorias stil, kanske tack vare hennes förkärlek för blommigt? När kronprinsessan besökte Kenya bar hon till fullständig By Malina-kavalkad av prunkande klänningar. 

Under sitt Kenya-besök bar kronprinsessan Victoria en hel rad klänningar från By MalinaUnder sitt Kenya-besök bar kronprinsessan Victoria en hel rad klänningar från By MalinaUnder sitt Kenya-besök bar kronprinsessan Victoria en hel rad klänningar från By Malina
Under sitt Kenya-besök bar kronprinsessan Victoria en hel rad klänningar från By Malina Foto: PELLE T NILSSON / SPA, Lise Åserud / NTB / TT

KUNGLIGT BLÅTT. Vardag eller fest – allt oftare ser vi kronprinsessan i blått. Nyanserna varierar från det djupaste kungsblå till somrigt himmelsblått, men det är uppenbart att den här färgen ligger Victoria lite extra varmt om hjärtat just nu. Så vid kung Charles historiska kröning föll valet självklart på just blått.

Kronprinsessan Victoria och kung Carl XVI Gustaf vid kung Charles III:s kröning.Kronprinsessan Victoria och kung Carl XVI Gustaf vid kung Charles III:s kröning.Kronprinsessan Victoria och kung Carl XVI Gustaf vid kung Charles III:s kröning.
Kronprinsessan Victoria och kung Carl XVI Gustaf vid kung Charles III:s kröning. Foto: DAN CHARITY / AP TT NYHETSBYRÅN
Kronprinsessan Victoria i ljusblå kostym från Andiata.Kronprinsessan Victoria i ljusblå kostym från Andiata.Kronprinsessan Victoria i ljusblå kostym från Andiata.
Kronprinsessan Victoria i ljusblå kostym från Andiata. Foto: Pelle T Nilsson / SPA

FÄRGSTARKT. När det är dags för högtidliga tillfällen vågar Victoria ta ut stil-svängarna, som vid utdelningen av Polarpriset 2023, dit hon kom i en plisserad neongul extra allt-klänning från H&M. Få klär lika bra i den här färgen som kronprinsessan.

Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

 

Vart ska kronprinsessan Victorias stil leda härnäst? Det återstår att se! Men historiken visar att den bara blir bättre och bättre för varje år... Tack för all inspiration Victoria!

LÄS MER: De var bäst klädda på kung Charles kröning

LÄS MER: Följ med på drottning Silvias stilresa – från då till nu