Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Foto: TT

Kronprinsessan Victorias favoritdesigner: ”5 smycken alla ska ha i sin basgarderob”

Designern Lara Bohinc är älskad av såväl Kate Moss och Michelle Obama som av vår egen kronprinsessa. Hon berättar vilka fem smycken som alla – du också – bör ha i sitt smyckeskrin.

Kronprinsessan Victoria i örhängen från Lara Bohinc.Kronprinsessan Victoria i örhängen från Lara Bohinc.Kronprinsessan Victoria i örhängen från Lara Bohinc.
Kronprinsessan Victoria i örhängen från Lara Bohinc. Foto: PONTUS LUNDAHL / TT / TT NYHETSBYRÅN

Lara Bohinc föddes 1972 i Ljubljana, Slovenien. Hon pluggade industriell och grafisk design innan hon flyttade till London 1994 för att ta en examen i smyckes- och metalldesign. Hon hann jobba för bland annat Gucci, Costume National och Lanvin innan hon 1997 startade sitt eget företag. I dag har hon övergått till att formge möbler och inredning, men smyckesintresset har hon förstås kvar.

Lara Bohinc.Lara Bohinc.Lara Bohinc.
Lara Bohinc.

Måste ha-smycke 1: Statement-halsbandet

Ett snyggt show off-halsband är det enda du behöver för att förvandla dina jobbkläder till en fulländad kvällsoutfit. Allra snyggast blir det till en enkel T-shirt eller vanlig tröja. Just nu är silver den hetaste metallen, och det blir väldigt effektfullt när du väljer stora smycken.

Chic och iögonfallande kedja från Edblad. 

Bond necklace gold från Edblad.Bond necklace gold från Edblad.Bond necklace gold från Edblad.
Bond necklace gold från Edblad.

Ett härligt statementsmycke med sina stora fina länkar, här i 14K guldplätering. Styla gärna halsbandet till en helt vanlig t-shirt för en moderiktig look. Ett enkelt sätt att klä upp en vardagslook. Mer info och köp här (länk till Edblad).

Fantastiskt halsband från Maria Nilsdotter

Halsband med hängen från Maria Nilsdotter.Halsband med hängen från Maria Nilsdotter.Halsband med hängen från Maria Nilsdotter.
Halsband med hängen från Maria Nilsdotter.

Elegant halsband med en grov länk, en fin berlock i mitten samt fjorton droppar längs med. Reglerbar längd mellan 38-43 cm. Tillverkad i guldpläterat silver. Mer info och köp här (länk till Maria Nilsdotter).

Måste ha-smycke 2: Cocktailringen

En riktigt maffig ring är det allra snabbaste sättet att förbättra och förhöja din outfit. Det tar två sekunder att sätta på sig den och det spelar ingen roll vilka kläder du har, vilka färger eller design - en ring passar till allt. Sedan är det ett av få smycken som du själv kan beundra fritt under tiden du bär det. Jag känner mig alltid snygg och glamourös när jag tittar på mina ringar.

Stilfull ring från Blue Billie

Egg ring från Blue Billie.Egg ring från Blue Billie.Egg ring från Blue Billie.
Egg ring från Blue Billie.

Maffig ring med vacker böljande form. En ordentlig statment-ring som lyfter vilken outfit som helst. Finns även i silver. Mer info och köp här (länk till Boozt).

Fantasifull cocktailring med glaskristaller från Ioaku

Häftig och spektakulär ring med en exklusiv design av en halv meteor som innehåller flera glaskristaller i olika varianter. Ringen är justerbar. Riktigt fin ring som garanterat kommer att fånga många blickar. Mer info och köp här (länk till Åhléns)

Måste ha-smycke 3: Hängsmycket

Ett vackert hängsmycke kan du bära varje dag, såväl på jobbet som på helgerna och både med lång och kort kedja om du vill variera dig beroende på vilka kläder du har valt för dagen. Det är sådana smycken som ofta blir som en del av dig själv när du har burit dem länge.

Effektfullt hängsmycke för Monica Vinander

Halband från Monica Vinander.Halband från Monica Vinander.Halband från Monica Vinander.
Halband från Monica Vinander.

Vi älskar Monica Vinanders smycken, inte minst det här halsbandet som verkligen ger en personlig stil. Den skulpturala känslan kommer verkligen ge effekt på din garderob. Mer info och köp här (länk till Monica Vinander).

Hängsmycke med stor pärla från Jane Koenig

Baroque pearl pendant gold från Jane KoenigBaroque pearl pendant gold från Jane KoenigBaroque pearl pendant gold från Jane Koenig
Baroque pearl pendant gold från Jane Koenig

Vackert hängsmycket med tunn kedja och stor pärla med små dekorativa gulddetaljer. Ett enkelt sett att ge mycket personlighet till din look. Matchande örhängen finns. Mer info och köp här (länk till Åhlens).

 

Måste ha-smycke 4: Breda armbandet

Jag är passionerat förälskad i cuffs och rejält breda armband. Om du inte gillar att ha stora halsband bör du definitivt satsa på ett brett armband som showpiece i stället. Men de går också ofta att kombinera utan att det blir för mycket, eftersom de inte krockar på samma sätt som stora örhängen och ett stort halsband.

Brett cuff-armband som gör gott från Designtorget 

Armband cuff brett av Kumvana Gomani Holmberg från Designtorget.Armband cuff brett av Kumvana Gomani Holmberg från Designtorget.Armband cuff brett av Kumvana Gomani Holmberg från Designtorget.
Armband cuff brett av Kumvana Gomani Holmberg från Designtorget.

Maffigt men stilrent armband i återvunnen nickelfri metall. Böjbart för att passa alla. Ett köp som gör gott eftersom du då stöttar utsatta kambodjaner genom den organisation som armbandets formgivare Kumvana Gomani Holmberg arbetar med. Mer info och köp här (länk till Åhlens).

Ursnygg armkedja från svenska Nootka 

Raw bracelet från Nootka.Raw bracelet från Nootka.Raw bracelet från Nootka.
Raw bracelet från Nootka.

Repkedjearmband i guldpläterat silver med annorlunda matt finish och liten berlock. Dessutom tillverkat i Stockholm. Ett statement-armband som talar för sig själv – funkar så bra till både fest och den enklaste t-shirt. Mer info och köp här (länk till Wakakuu).

Måste ha-smycke 5: Långa örhängen

Långa örhängen är nästan ett måste när du har kort eller uppsatt hår, det framhäver halsen och ditt ansikte på ett fantastiskt sätt. Men det är lika snyggt om du har långt utsläppt hår - det ger bara en annan look. Personligen är jag väldigt svag för stora örhängen.

Effektfulla långa vridna örhängen från Efva Attling

Blades earrings från Efva Attling.Blades earrings från Efva Attling.Blades earrings från Efva Attling.
Blades earrings från Efva Attling.

Vridna örhängen i sterlingsilver. Virvlande Blades fångar ögat med sin glänsande & matta lekfullhet”, beskriver Efva Attling själv dessa. Stilfulla, klassiska – men med det där lilla extra. Superköp! Mer info och köp här (länk till Åhléns).

Coola och annorlunda örhängen från Cos

Gold plated ball earrings från Cos.Gold plated ball earrings från Cos.Gold plated ball earrings från Cos.
Gold plated ball earrings från Cos.

Otroligt fina örhängen skapade av återvunnet silver och 12k guld plätering, ger varje look något alldeles extra. Dessutom kan du bära dem på flera olika sätt, antingen helt hängandes eller kortade hängandes på mitten. Här har du verkligen örhängen som skapar en outfit! Mer info och köp här (länk till Cos).

LÄS MER: Maria Nilsdotter om sina skönhetsfavoriter, ansiktsredskapen som ger lyster och hennes nya doft