Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Damernas Värld om kungliga klädvalen
2 AV 2
Foto: TT

Kung Carl Gustafs stilresa – från ungkarl till i dag

Kung Carl XIV Gustafs stilresa börjar i ungdomlig glamour och slutar … Ja, var då? Följ med på en kunglig resa genom ett halvt sekel som bjuder på jetset, kostymexcellens, stilmissar och … Färgexplosion!

Kung Carl XIV Gustaf är en man av sin tid, inte minst stilmässigt. Hans livs garderob har –vid sidan av de kungliga uniformerna och kostymerna – innehållit såväl utsvängda jeans, mönstrade skjortor, discokavajer och lite pinsamma tonårspappa-kläder. Häng med på hans stilresa. 

Kung Carl XIV Gustafs ogifta år

Kung Carl XIV Gustaf var kronprins under större delen av sina ogifta år och han lever minst sagt upp till bilden av ett jetsetande kunglig yngling på slutet av 60-talet och början av 70-talet. Spännande semestrar, vackra kvinnor och skön ungdomlig och vägbärgad stil. Och precis lagom avklätt. 

Kronprins Carl Gustaf gör ett stopp på Hawaii i samband med sin Älvsnabbenresa. Här är kronprinsen på Waikiki beach i samspråk med Cindy Velie.Kronprins Carl Gustaf gör ett stopp på Hawaii i samband med sin Älvsnabbenresa. Här är kronprinsen på Waikiki beach i samspråk med Cindy Velie.Kronprins Carl Gustaf gör ett stopp på Hawaii i samband med sin Älvsnabbenresa. Här är kronprinsen på Waikiki beach i samspråk med Cindy Velie.
Kronprins Carl Gustaf gör ett stopp på Hawaii i samband med sin Älvsnabbenresa. Här är kronprinsen på Waikiki beach i samspråk med Cindy Velie. Foto: REPORTAGEBILD/TT

Det gäller att välja rätt accessoarer – ingen har ju någonsin sett mindre cool ut med en surfbräda på ena sidan och en person av intresse på andra sidan. 

 

Kronprins Carl Gustaf i badbyxor på semester i Monaco 1968.Kronprins Carl Gustaf i badbyxor på semester i Monaco 1968.Kronprins Carl Gustaf i badbyxor på semester i Monaco 1968.
Kronprins Carl Gustaf i badbyxor på semester i Monaco 1968. Foto: PRESSENS BILD / TT NYHETSBYRÅN

Ingen nutida influencer-man skulle kunna sälja badbyxor bättre än vår dåvarande kronprins. Perfekt sommarstil. 

 

Med skådespelaren Pia Degermark på hennes studentskiva 1968.Med skådespelaren Pia Degermark på hennes studentskiva 1968.Med skådespelaren Pia Degermark på hennes studentskiva 1968.
Med skådespelaren Pia Degermark på hennes studentskiva 1968. Foto: Owe Sjöblom/TT / TT NYHETSBYRÅN

En kronprins i smoking – mer jetset går det knappast att bli än i våra dagar. Men det handlar ju även om hur man bär upp ett plagg, och kronprinsen ser i princip ut som att han blev född i en smoking. Högsta betyg. 

 

Kronprins Carl Gustaf fotograferad bredvid sin Volvo sportbil P1800 1969.Kronprins Carl Gustaf fotograferad bredvid sin Volvo sportbil P1800 1969.Kronprins Carl Gustaf fotograferad bredvid sin Volvo sportbil P1800 1969.
Kronprins Carl Gustaf fotograferad bredvid sin Volvo sportbil P1800 1969. Foto: Scanpix/TT

Välsittande byxor, en trendig skjorta och en sportbil. Man kan inte anklaga kronprinsen för att inte ha stil 1969. 

 

Kronprins Carl Gustaf röker en cigarett under sin semester på Sardinien 1970.Kronprins Carl Gustaf röker en cigarett under sin semester på Sardinien 1970.Kronprins Carl Gustaf röker en cigarett under sin semester på Sardinien 1970.
Kronprins Carl Gustaf röker en cigarett under sin semester på Sardinien 1970. Foto: Pressens Bild/TT / TT NYHETSBYRÅN

Carl Gustaf på semester under de ogifta åren har allt. Till och med en mönstrad sarong och djupt uppknäppt skjorta … Vi kan nästan höra Swedish House Mafia i bakgrunden, en riktigt het Ibiza-look (fast detta utspelade sig på Sardinien många år tidigare). 

 

Gotland runt-seglingen i hamn 1970. Kronprins Carl Gustaf ingick i besättningen på s/y Phiesta.Gotland runt-seglingen i hamn 1970. Kronprins Carl Gustaf ingick i besättningen på s/y Phiesta.Gotland runt-seglingen i hamn 1970. Kronprins Carl Gustaf ingick i besättningen på s/y Phiesta.
Gotland runt-seglingen i hamn 1970. Kronprins Carl Gustaf ingick i besättningen på s/y Phiesta. Foto: Ragnhild Haarstad / TT / TT NYHETSBYRÅN

En av våra favorit-looker någonsin på vår nuvarande kung: T-shirt, lappade jeans, keps, solglasögon, självförtroende. 

 

Kung Carl XVI Gustaf 1971.Kung Carl XVI Gustaf 1971.Kung Carl XVI Gustaf 1971.
Kung Carl XVI Gustaf 1971. Foto: Charles Hammarsten/TT

Jeans är inte ett plagg som vi ser Carl Gustaf i speciellt ofta – men när det händer så görs det med stil. Det här är en stilstudie i 70-talets manliga ungdomsmode med de utsvängda jeansen, det breda bältet, vita sneakers, pilotbrillorna och bar överkropp. 

Kung Carl XIV Gustafs nykära år

Under Olympiska spelen i München 1972 träffar kronprins Carl Gustaf sin blivande hustru Silvia Sommerlath och det säger ”klick”. 1973 kröns han till kung och de både förlovar sig och gifter sig 1976. Det ökade ansvaret ser vi göra avtryck i hans stil, som fortsatt innehåller en hel del tidsenliga skjortor – men den nya rollen som kung kräver också en mer kostymtung garderob. 

Prinsessan Margaretha och Carl Gustaf på Arlanda.Prinsessan Margaretha och Carl Gustaf på Arlanda.Prinsessan Margaretha och Carl Gustaf på Arlanda.
Prinsessan Margaretha och Carl Gustaf på Arlanda. Foto: Owe Sjöblom/SvP/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kronprins Carl Gustaf är oerhört välklädd i tredelad kostym, rock och mörk slips. Snart väntar ett större ansvar och det har börjat synas. 

Kronprins var han vid detta tillfälle, 1973.Kronprins var han vid detta tillfälle, 1973.Kronprins var han vid detta tillfälle, 1973.
Kronprins var han vid detta tillfälle, 1973. Foto: Jan Delden/Expressen/TT / TT NYHETSBYRÅN

En riktigt snygg och elegant look på en golfrunda – snygga byxor, skjorta och en lyxig tröja. Och de där mörka solglasögonen som ska komma att följa vår kung genom livet. 

 

Kung Carl Gustaf badar på Island 1975.Kung Carl Gustaf badar på Island 1975.Kung Carl Gustaf badar på Island 1975.
Kung Carl Gustaf badar på Island 1975. Foto: Charles Hammarsten/TT / TT NYHETSBYRÅN

Javisst är han kung – men man unnar honom en semester då och då! Mönstrade plagg kommer att vara ofta förkommande i vår konungs garderob under denna nya tid som kung och halva delen av en seriös relation. 

 

 

Kung Carl XVI Gustaf på ägorna vid Stenhammar 1975.Kung Carl XVI Gustaf på ägorna vid Stenhammar 1975.Kung Carl XVI Gustaf på ägorna vid Stenhammar 1975.
Kung Carl XVI Gustaf på ägorna vid Stenhammar 1975. Foto: /SvP/TT

Tjusigt! Rutig kortärmad skjorta, smäckra byxor och ett coolt bälte – en fritidslook som satt helt perfekt i mitten av 70-talet. 

 

Silvia Sommerlath och Kung Carl XVI Gustaf tillkännager sin förlovningen på Stockholms slott 1976.Silvia Sommerlath och Kung Carl XVI Gustaf tillkännager sin förlovningen på Stockholms slott 1976.Silvia Sommerlath och Kung Carl XVI Gustaf tillkännager sin förlovningen på Stockholms slott 1976.
Silvia Sommerlath och Kung Carl XVI Gustaf tillkännager sin förlovningen på Stockholms slott 1976. Foto: Leif R Jansson/TT

Mönstermixar har vi sällan något emot – den kritstrecksrandiga kostymen matchas något oväntat med en galet mönstrad slips. Det funkar konstigt nog!

 

Kungen och drottningen på Solliden, Öland, 1976Kungen och drottningen på Solliden, Öland, 1976Kungen och drottningen på Solliden, Öland, 1976
Kungen och drottningen på Solliden, Öland, 1976 Foto: LEIF R JANSSON/TT

Ett riktigt läckert skjortval för en het sommardag med sin nya fru. Stekhet look. 

 

Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia, julen 1976.Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia, julen 1976.Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia, julen 1976.
Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia, julen 1976. Foto: Charles Hammarsten/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kostymerna, som ska komma att bli allt mer vanligt förkommande, börjar leta sig in i kung Carl Gustafs liv på allvar nu. Vi älskar den här snygga kavajen i bruna nyanser och hur han matchar den med en sansad mörk slips. Stilpoäng för att Silvia och kungen verkar vara ihopsnackade kring kläderna – de matchar varandra oerhört väl. 

Kung Carl XVI Gustafs småbarnsår

70-talet står i full blom när Carl-Gustaf och Silvia blir föräldrar. Nu har kungen blivit varm i kungakläderna och vi ser en något mer avslappnad – och faktiskt moderiktig – kung träda fram stilmässigt. Kungen tycks trivas med livet under småbarnsåren och ser faktiskt ut som sitt valspråk: För Sverige i tiden. 

Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia visar upp nyfödda prinsessan Victoria för media på Solliden på Öland 1 augusti 1977.Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia visar upp nyfödda prinsessan Victoria för media på Solliden på Öland 1 augusti 1977.Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia visar upp nyfödda prinsessan Victoria för media på Solliden på Öland 1 augusti 1977.
Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia visar upp nyfödda prinsessan Victoria för media på Solliden på Öland 1 augusti 1977. Foto: Jan Collsiöö /TT / / TT NYHETSBYRÅN

Riktigt skön ”nybliven pappa”-stil i turkos kavaj och härligt uppknäppt skjorta – trendigt vilande på de breda slagen och naturligtvis med ett halsband vilande på bringan. 

 

Carl XVI Gustaf och prinsessan Victoria i samband med firandet av prinsessans 1-årsdag på Soliden på Öland.Carl XVI Gustaf och prinsessan Victoria i samband med firandet av prinsessans 1-årsdag på Soliden på Öland.Carl XVI Gustaf och prinsessan Victoria i samband med firandet av prinsessans 1-årsdag på Soliden på Öland.
Carl XVI Gustaf och prinsessan Victoria i samband med firandet av prinsessans 1-årsdag på Soliden på Öland. Foto: H.M. Kung Carl XVI Gustaf / TT NYHETSBYRÅN / ImageForum

Det är inte ofta vi ser kungen i skönt avslappnad tröja med print – men plötsligt händer det. Vi önskar att det hänt ännu mer ofta.

 

Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia på resa i Brasilien 1978.Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia på resa i Brasilien 1978.Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia på resa i Brasilien 1978.
Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia på resa i Brasilien 1978. Foto: SvP/TT / TT NYHETSBYRÅN / Svenskt Pressfoto

En stilstudie i manlig samtida stil 1978. 

 

Kung Carl XVI Gustaf i Uppsala 1979.Kung Carl XVI Gustaf i Uppsala 1979.Kung Carl XVI Gustaf i Uppsala 1979.
Kung Carl XVI Gustaf i Uppsala 1979. Foto: Tre Fotografer/TT / TT NYHETSBYRÅN / TRE FOTOGRAFER

Kungen visar att han har fullständig koll på vad en slagfärdig slips kan göra för en klassisk kostym. 

 

Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia på vintersemester i österikiska Lech 1979. Silvia är gravid med prins Carl Philip.Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia på vintersemester i österikiska Lech 1979. Silvia är gravid med prins Carl Philip.Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia på vintersemester i österikiska Lech 1979. Silvia är gravid med prins Carl Philip.
Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia på vintersemester i österikiska Lech 1979. Silvia är gravid med prins Carl Philip. Foto: TT / TT NYHETSBYRÅN

Sakta i backarna! Hur perfekt slalomstil kan en människa ha? Polon, toppluvan, glasögonen … Och den självsäkra ”jag-klarar-svarta-backen-galant”-minen. En perfekt skidlook än i dag. 

 

Victoriadagen på Öland, 1979.Victoriadagen på Öland, 1979.Victoriadagen på Öland, 1979.
Victoriadagen på Öland, 1979. Foto: Charles Hammarsten/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det skulle kunna vara en scen ur en cool Scorsese-film – men det är vår egen kung som ser ut som en cool filmsnut med en kronprinsessa på armen. En tonalt blå fullträff. 

 

Kung Carl XVI Gustaf, drottning Silvia, kronprinsessan Victoria och prins Carl Philip 1979.Kung Carl XVI Gustaf, drottning Silvia, kronprinsessan Victoria och prins Carl Philip 1979.Kung Carl XVI Gustaf, drottning Silvia, kronprinsessan Victoria och prins Carl Philip 1979.
Kung Carl XVI Gustaf, drottning Silvia, kronprinsessan Victoria och prins Carl Philip 1979. Foto: Charles Hammarsten/TT / TT NYHETSBYRÅN

Först family time, sedan discodags! Vi misstänker att Silvia och kungen efter den här plåtningen ska ut på galej – att se så här John Travolta-stylish ut hemmavid kan ju knappt vara lagligt? Än en gång visar kungen och drottningen var stilskåpet ska stå. Det ska tydligen stå hemma hos dem.

 

Bilden (fr.v.): prins Carl Philip, prinsessan Madeleine, drottning Silvia, kronprinsessan Victoria och kung Carl XVI Gustaf i brun skinnjacka 1985.Bilden (fr.v.): prins Carl Philip, prinsessan Madeleine, drottning Silvia, kronprinsessan Victoria och kung Carl XVI Gustaf i brun skinnjacka 1985.Bilden (fr.v.): prins Carl Philip, prinsessan Madeleine, drottning Silvia, kronprinsessan Victoria och kung Carl XVI Gustaf i brun skinnjacka 1985.
Bilden (fr.v.): prins Carl Philip, prinsessan Madeleine, drottning Silvia, kronprinsessan Victoria och kung Carl XVI Gustaf i brun skinnjacka 1985. Foto: Anders Holmström/TT / TT NYHETSBYRÅN

Tala om att äga sin look – jösses! Kungen ser verkligen ut som en kung när han glider fram på släden med hela familjen säkert sittande framför sig. Den coola bruna skinnjackan över en uppklädd skjorta och slips … James Bond huka dig, det är en ny sheriff i stan!

Tonårspappa-åren 

De flesta män med tonårsbarn vet hur det är – man är alltid lite ”fel”. Barnen tycker att man är pinsam och man har blivit lite äldre. Det är helt enkelt inte en helt lätt period varken rent mänskligt eller stilmässigt. Vår kung är inte annorlunda än oss andra – det här är en period när Carl XVI är en något av en stilmässig sökare. 

Kronprinsessan Victoria står mellan drottning Silvia och kung Carl XVI Gustaf som sjunger en hyllningsvisa till Victoria på hennes födelsedag utanför kungafamiljens sommarresidens Solliden i Borgholm, Öland 14:e juli 1992.Kronprinsessan Victoria står mellan drottning Silvia och kung Carl XVI Gustaf som sjunger en hyllningsvisa till Victoria på hennes födelsedag utanför kungafamiljens sommarresidens Solliden i Borgholm, Öland 14:e juli 1992.Kronprinsessan Victoria står mellan drottning Silvia och kung Carl XVI Gustaf som sjunger en hyllningsvisa till Victoria på hennes födelsedag utanför kungafamiljens sommarresidens Solliden i Borgholm, Öland 14:e juli 1992.
Kronprinsessan Victoria står mellan drottning Silvia och kung Carl XVI Gustaf som sjunger en hyllningsvisa till Victoria på hennes födelsedag utanför kungafamiljens sommarresidens Solliden i Borgholm, Öland 14:e juli 1992. Foto: Tony Sica/TT

Ja, vi vet hur det är. Du försöker och försöker och ungarna bara garvar åt dig – och dessvärre inte med dig. Looken var väl inte helt strålande heller med rutiga byxor, guldknappar och rött … det blir liksom för mycket. Men plus för att du ändå höll ihop det med den grå färgen, Carl Gustaf. 

 

Sångerskorna Marie Fredriksson (t. v.) och Anni-Frid Lyngstad tillsammans med kung Carl XVI Gustaf på Stockholms slott efter att ha sjungit på välgörenhetskonserten "Musik på borggården" under Vattenfestivalen i Stockholm 14:e augusti 1992.Sångerskorna Marie Fredriksson (t. v.) och Anni-Frid Lyngstad tillsammans med kung Carl XVI Gustaf på Stockholms slott efter att ha sjungit på välgörenhetskonserten "Musik på borggården" under Vattenfestivalen i Stockholm 14:e augusti 1992.Sångerskorna Marie Fredriksson (t. v.) och Anni-Frid Lyngstad tillsammans med kung Carl XVI Gustaf på Stockholms slott efter att ha sjungit på välgörenhetskonserten "Musik på borggården" under Vattenfestivalen i Stockholm 14:e augusti 1992.
Sångerskorna Marie Fredriksson (t. v.) och Anni-Frid Lyngstad tillsammans med kung Carl XVI Gustaf på Stockholms slott efter att ha sjungit på välgörenhetskonserten "Musik på borggården" under Vattenfestivalen i Stockholm 14:e augusti 1992. Foto: Lars Sjögren/TT / TT NYHETSBYRÅN

Med förhoppningen att ungarna ska tycka att man är lite cool ändå som får hänga med Marie i Roxette (Abba är de troligtvis för unga för). Skämt åtsido, kungen är stilig här – men har kanske inte riktigt klätt sig helt rätt med tanke på sammanhanget. Lite stelt. 

 

Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia vid Treriksröset 1993.Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia vid Treriksröset 1993.Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia vid Treriksröset 1993.
Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia vid Treriksröset 1993. Foto: Charles Hammarsten/TT / TT NYHETSBYRÅN

Ute i naturen med frugan kan man ju inte bli fel i alla fall? Eller? Nej, det kan man inte! Kungen har alltid varit hemma i outdoors och sportkläder och det ser riktigt bra ut. 

 

Kung Carl XVI Gustaf och kronprinsessan Victoria under världscupen i alpin skidåkning i Åre 1995.Kung Carl XVI Gustaf och kronprinsessan Victoria under världscupen i alpin skidåkning i Åre 1995.Kung Carl XVI Gustaf och kronprinsessan Victoria under världscupen i alpin skidåkning i Åre 1995.
Kung Carl XVI Gustaf och kronprinsessan Victoria under världscupen i alpin skidåkning i Åre 1995. Foto: Anders Wiklund/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kungen och Victoria behöver i alla fall inte vara rädda för att gå obemärkt förbi i dessa minst sagt färgglada skidkläder. Här behöver han i alla fall inte vara rädd för att hans dotter ska tycka att han är otrendigt klädd – detta var högsta skidmode 1995.

 

Kung Carl XVI Gustaf, statsbeök Malaysia 1996.Kung Carl XVI Gustaf, statsbeök Malaysia 1996.Kung Carl XVI Gustaf, statsbeök Malaysia 1996.
Kung Carl XVI Gustaf, statsbeök Malaysia 1996. Foto: Charles Hammarsten/TT

Lite vilsen look i Malaysia, kung Carl Gustaf hade nog tjänat på att lämna sina loafers hemma. Och strumporna också.  

Kung Carl XIV Gustafs nya stilvår  

När barnen blivit stora och lite mer vuxna behövs inte pappa Carl Gustaf lika mycket – nu finns det mer plats för mannen Carl Gustaf att ta plats igen. Nu infinner sig ett större stilmässigt självförtroende och en mer mogen stil. 

I hatt 1999.I hatt 1999.I hatt 1999.
I hatt 1999. Foto: Doris Wild

Så tjusigt med brun kavaj, en fin röd slips och en cool hatt. Comebacken till god stil är ett faktum. 

 

Sveriges nationaldag år 2000.Sveriges nationaldag år 2000.Sveriges nationaldag år 2000.
Sveriges nationaldag år 2000. Foto: Claudio Bresciani/TT / TT NYHETSBYRÅN

Oh la la vilken ståtlig konung som glider fram i mörk kostym och tar emot folkets kärlek. Och stilmässiga beundran. 

 

På Öland 2006.På Öland 2006.På Öland 2006.
På Öland 2006. Foto: Karin Törnblom/TT

Nu har de kortärmade skjortorna rensats ur garderoben och de långärmade dito har tagit vid. Det är inte fel! Vi gillar hans klassiska look med beiga byxor, randig skjorta och snyggt bälte. 

Morfar- och farfaråren

Livets dessert, brukar barnbarnen kallas. Och precis som under småbarnsåren, där kungen verkade må som en prins, så verkar han ha ett nytt självförtroende i fråga om stil nu. Hur ska man annars förklara den färgexplosion som vi nu ser i vår konungs garderob?

Med den växande familjen på Victoria-dagen 2013.Med den växande familjen på Victoria-dagen 2013.Med den växande familjen på Victoria-dagen 2013.
Med den växande familjen på Victoria-dagen 2013. Foto: Patrik Österberg/TT / TT NYHETSBYRÅN

Överklassplagget för män nummer ett: De röda byxorna. Vi har sett dessa även tidigare i kungens garderob, och det kan till och med vara så att han var den som skapade trenden. 

 

Victoriadagen, Solliden 2003.Victoriadagen, Solliden 2003.Victoriadagen, Solliden 2003.
Victoriadagen, Solliden 2003. Foto: Karin Törnblom/TT / TT NYHETSBYRÅN

Skön morfar i avslappnat vitt med en pastellfärgad kavaj – ett typiskt sommartecken!

 

Kung Carl XVI Gustaf är på plats för tt följa prins Carl Philip  under STCC på Falkenbergs MotorbanaKung Carl XVI Gustaf är på plats för tt följa prins Carl Philip  under STCC på Falkenbergs MotorbanaKung Carl XVI Gustaf är på plats för tt följa prins Carl Philip  under STCC på Falkenbergs Motorbana
Kung Carl XVI Gustaf är på plats för tt följa prins Carl Philip under STCC på Falkenbergs Motorbana Foto: Adam Ihse/TT / TT NYHETSBYRÅN

Satan i gatan, vilken stilig syn: Far och son i matchande färger och snabba solglasögon på racingtävling. 

 

Sommaren 2019.Sommaren 2019.Sommaren 2019.
Sommaren 2019. Foto: Karin Törnblom/TT / TT NYHETSBYRÅN

En kavaj i käck och bjärt färg livar upp. Och är man rutinerad och vet man att man ska fotograferas framför ett hav av blå blommor så ser man till att bilden blir bra genom optimalt klädval.   

 

Solliden sommaren 2021.Solliden sommaren 2021.Solliden sommaren 2021.
Solliden sommaren 2021. Foto: Karin Törnblom/TT / TT NYHETSBYRÅN

En vansinnigt stilig kostymlook – än en gång i en klar blå färg – med perfekt uppknäppt skjorta och elegant krage. 

 

Med familjen på Solliden 2022.Med familjen på Solliden 2022.Med familjen på Solliden 2022.
Med familjen på Solliden 2022. Foto: Karin Törnblom/TT / TT NYHETSBYRÅN

De röda byxorna är tillbaka, nu i sällskap av blå skjorta och grön (!) kavaj! Fullständig färgexplosion i kungligt format som får tummen upp.

 

Kung Carl Gustaf, Drottning Silvia, prinsessan Estelle, kronprinsessan Victoria, prins Oscar och prins Daniel vid firandet av kronprinsessan Victorias födelsedag på Solliden, Öland, 2022.Kung Carl Gustaf, Drottning Silvia, prinsessan Estelle, kronprinsessan Victoria, prins Oscar och prins Daniel vid firandet av kronprinsessan Victorias födelsedag på Solliden, Öland, 2022.Kung Carl Gustaf, Drottning Silvia, prinsessan Estelle, kronprinsessan Victoria, prins Oscar och prins Daniel vid firandet av kronprinsessan Victorias födelsedag på Solliden, Öland, 2022.
Kung Carl Gustaf, Drottning Silvia, prinsessan Estelle, kronprinsessan Victoria, prins Oscar och prins Daniel vid firandet av kronprinsessan Victorias födelsedag på Solliden, Öland, 2022. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Det råder ju inga oklarheter om vem som är KUNGEN här! Där hela ligan, utom en, har klätt sig i sansad färgskala så är det en påfågel som sticker ut. Kungligt! 

 

Prins Carl Philip, prinsessan Sofia, kronprinsessan Victoria och kung Carl Gustaf på Solliden Sessions på Borgholm 2023.Prins Carl Philip, prinsessan Sofia, kronprinsessan Victoria och kung Carl Gustaf på Solliden Sessions på Borgholm 2023.Prins Carl Philip, prinsessan Sofia, kronprinsessan Victoria och kung Carl Gustaf på Solliden Sessions på Borgholm 2023.
Prins Carl Philip, prinsessan Sofia, kronprinsessan Victoria och kung Carl Gustaf på Solliden Sessions på Borgholm 2023. Foto: Karin Törnblom/TT / TT NYHETSBYRÅN

Hej då röda byxor! Räkna med att nästa överklasstrend inom manligt mode blir de starkt turkosa byxorna. Kungen som trendsetter tog ett nytt kliv i somras i den här intressanta outfiten. 

LÄS ÄVEN Drottning Silvias stilresa – från 70-talet till nu
LÄS ÄVEN
Se kronprinsessan Victorias otroliga stilresa
LÄS ÄVEN
Prinsessan Madeleines ljuvliga stilresa – från då till nu