Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Charles.Hammarsten

Se kungafamiljens klänningar på årets Nobelfest – vem tror du valde Oscar de la Renta?

Nobelfesten är i full gång och vid den är givetvis kungafamiljen på plats. Här får vi se kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia och givetvis drottning Silvias fantastiska klänningar.

Foto: Charles.Hammarsten

Kronprinsessan Victoria valde en smickrande och elegant gravidklänning designad av Malin Andrén för By Malina. Klänningen är empireskuren i djuplila sidenorganza, kompletterad med en transparent cape.

Cirklarna i diademet Victoria bär går att koppla loss och sätta i ett halsband. Till det bär kronprinsessan även ett ametisthalsband som vackert plockar upp klänningens färger. Vill du se en närmare titt på hennes smycken kan du göra det här. 

Foto: Charles.Hammarsten

Drottning Silvia i en tvådelad klarröd klänning med smickrande dekolletage. De båda delarnas olika tyger och texturer kompletterar varandra och skapar en elegant och vacker helhet.

Drottningens diadem är en av hennes personliga favoriter och var från början drottning Sofias hårkam, vilket betyder att det även hade kunnat bäras bakochfram runt en hårknut. Här måste vi säga att drottning Silvia bär upp det på bästa vis. Vill du se en närmare titt på hennes smycken kan du göra det här. 

Foto: Charles.Hammarsten

Prinsessan Madeleine i stålgrå klänning från Fadi el Khoury, en designer hon valt klänningar från flera gånger tidigare. Med en smickrande stålgrå nyans, gnistrande kristaller, klädda knappar och transparenta armar kan vi inte säga annat än wow! Vill du se en närmare titt på hennes smycken kan du göra det här. 

Foto: Charles.Hammarsten

Prinsessan Madeleine bär ett diadem med stora akvamariner som vi inte sett mycket av tidigare och som gått i arv inom kungafamiljen i flera led. Modellen på diademet kallas även för tuppkam. Vill du se en närmare titt på hennes smycken kan du göra det här. 

Foto: Charles.Hammarsten

Prinsessan Sofia slog på stort och valde en klänning från galaklänningarnas mästare, Oscar de la Renta. Klänningen har i likhet med kronprinsessan Victoria empireskärning om än inte lika tydligt markerad, vilket passar Sofias växande gravidmage. Med en vid kjol som skvallrar om Oscar de la Rentas signum och vackra blomformade dekorationer gör Sofia succé!

Sofia har stora smaragdörhängen som plockar upp klänningens vackra färger. Diademet hon bär går i diamanter och smaragder och var en bröllopspresent från Kungen och Drottningen i samband med sommarens bröllop. Vill du se en närmare titt på hennes smycken kan du göra det här. 

Vill du läsa mer om galaklänningar och kungafamiljens festkläder? Gör som 10 000 andra och gilla Damernas Värld på Facebook så missar du ingenting!

Du vill kanske även läsa:

Spana in Victorias nobelklänningar från 1997 till nu (så mycket härlig nostalgi!)

Två gravida prinsessor på årets Nobelfest – så har sessornas gravidklänningar sett ut tidigare

Bilder: Charles Hammarsten / IBL