Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

De bästa närbilderna på kungafamiljens vackra smycken och frisyrer

Klänningarna i all ära, men visst är det också något alldeles extra med kungafamiljens gnistrande juveler. Vi passade på att ta en närmare titt, gör det du också här nedan!

Foto: Charles.Hammarsten
Foto: Charles.Hammarsten

Prinsessan Madeleine valde ett diadem med akvamariner. Just det diademet har vi inte sett mycket av tidigare, och det kommer från kronprinsessan Margaretha. Till det bär prinsessan Madeleine briljantörhängen och Serafimerordens ljusblå band, briljanterat ordenstecken och briljanterad kraschan, tillsammans med ett miniatyrporträtt av Kungen inramat i briljanter. Vill du veta mer om Madeleines klänningen kan du läsa mer här. 

Foto: Charles.Hammarsten
Foto: Charles.Hammarsten

Kronprinsessan Victoria matchade sin mörklila sidenklänning med delar ur drottning Josefinas ametistgarnityr samt ett briljantarmband. Många av hovjuvelerna går att variera och diademet Victoria bär är ett exempel på det då cirklarna går att koppla loss och sätta i ett halsband. Kronprinsessan bär också Serafimerordens ljusblå band, ett briljanterat ordenstecken och briljanterad kraschan, samt ett miniatyrporträtt av Kungen inramat i briljanter. 

Foto: Charles.Hammarsten

Drottning Silvia valde en elegant håruppsättning tillsammans med ett av sina favoritdiadem, drottning Sofias briljantdiadem. Till det bär hon ett briljanthalsband, biljantörhängen, rubinbrosch och ett armband från kronjuvelerna. Klänningen kompletterades även med Serafimerordens ljusblå band, ett briljanterat ordenstecken och briljanterad kraschan, och ett miniatyrporträtt av Kungen inramat i briljanter. Vill du läsa mer om drottning Silvias tvådelade klänning kan du göra det här. 

Foto: Charles.Hammarsten

Prinsessan Sofia valde en dekorerad klänning från Oscar de la Renta och matchade det med eleganta smycken. Diademet i smaragder och briljanter fick hon i bröllopspresent av Kungen och Drottningen och även smaragdörhängena är hennes privata. I likhet med övriga kungafamiljen bär hon Serafimerordens ljusblå band, briljanterat ordenstecken och briljanterad kraschan, samt ett miniatyrporträtt av Kungen inramat i briljanter.

LÄS OCKSÅ: Spana in Victorias nobelklänningar från 1995 till nu (så mycket härlig nostalgi!)

Foto: Charles Hammarsten/IBL