Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
BILDEXTRA: Färgklickar, statement och modiga accessoarer
2 AV 2
Foto: PELLE T NILSSON / SPA | Swedish Press Agency

Uppklätt och kändistätt på Kungliga Operan-gala

När Kungliga Operan på tisdag kväll firade 250 års-jubileum med pompa och ståt var stora delar av kungafamiljen på plats – uppklädda för fest. En mängd kändisar gjorde dem sällskap i firandet av en av våra stora kulturinstitutioner. 

Silvia, kung Carl Gustaf, kronprinsessan Victoria och prins Carl Philipanländer till en jubileumsgala för inbjudna gäster i samband med att Kungliga Operan i Stockholm firar 250 år.Silvia, kung Carl Gustaf, kronprinsessan Victoria och prins Carl Philipanländer till en jubileumsgala för inbjudna gäster i samband med att Kungliga Operan i Stockholm firar 250 år.Silvia, kung Carl Gustaf, kronprinsessan Victoria och prins Carl Philipanländer till en jubileumsgala för inbjudna gäster i samband med att Kungliga Operan i Stockholm firar 250 år.
Silvia, kung Carl Gustaf, kronprinsessan Victoria och prins Carl Philipanländer till en jubileumsgala för inbjudna gäster i samband med att Kungliga Operan i Stockholm firar 250 år. Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

Birgit Nilsson, Jussi Björling, Jenny Lind, Anneli Alhanko och Entombed … Det är bara några av svenska världsstjärnor som framträtt på Kungliga Operans scen i Stockholm under de 250 åren som gått sedan sen 18 januari 1773 som anses vara födelsedatumet för svensk opera. Kungliga Operan är Sveriges nationalscen för opera, balett och modern dans och när den på onsdagen firade 250 år gjordes det med pompa och ståt. 

Kronprinsessan Victoria och prins Carl Philip såg fram mot en trevlig kväll.Kronprinsessan Victoria och prins Carl Philip såg fram mot en trevlig kväll.Kronprinsessan Victoria och prins Carl Philip såg fram mot en trevlig kväll.
Kronprinsessan Victoria och prins Carl Philip såg fram mot en trevlig kväll. Foto: PELLE T NILSSON / SPA | Swedish Press Agency

Kungafamiljen var förstås på plats – något decimerade då prins Daniel befinner sig på World Economic Forum i Davos och prinsessan Sofia tvingats avstå att närvara på grund av sjukdom

Drottning Silvia anländer till galakvällen.Drottning Silvia anländer till galakvällen.Drottning Silvia anländer till galakvällen.
Drottning Silvia anländer till galakvällen. Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

Vår drottning Silvia, som själv ska jubilera i december då hon fyller 80 år, var klädd i en lång klänning med mönster i gröna nyanser och chic väska från Jimmy Choo till. 

Kronprinsessan strålade i klänning och kuvertväska från Totême. Örhängen från Engelbert Stockholm.Kronprinsessan strålade i klänning och kuvertväska från Totême. Örhängen från Engelbert Stockholm.Kronprinsessan strålade i klänning och kuvertväska från Totême. Örhängen från Engelbert Stockholm.
Kronprinsessan strålade i klänning och kuvertväska från Totême. Örhängen från Engelbert Stockholm. Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kronprinsessan Victoria stack ut i sin vita capeklänning, trendigt är kantad av fjädrar. Proffsigt anlände hon utan kappa så att hennes galaklädsel kunde avnjutas av fotograferna. Den vita sidenklänningen är skapad av svenska Totême (en klänning av liknande design och i en annan färg finns nu på rea för 3 000 kr) i ett samarbete med plymmakaren Tim Mårtenson, och älskare av kungligt mode känner igen den från en konsertkväll då det nederländska kungaparet kung Willem-Alexander och drottning Máxima var på besök i Sverige i oktober. Damernas Värld korade det till en av kronprinsessan Victorias bästa looker 2022, och nu påminns vi om varför.
LÄS ÄVEN Kronprinsessan Victorias bästa looker 2022

Foto: PELLE T NILSSON / SPA | Swedish Press Agency

Fler kungliga gäster var på plats denna kväll. Prinsessan Christina, fru Magnuson anlände med sin man Tord Magnuson med en trendigt blå kreation som skymtade under kappan.
LÄS ÄVEN Modevåren har börjat: Victoria tidig med trendfärgen blått

Under prinsessans kappa skymtar en intressant skapelse i en av vårens trendigaste färger – blått.Under prinsessans kappa skymtar en intressant skapelse i en av vårens trendigaste färger – blått.Under prinsessans kappa skymtar en intressant skapelse i en av vårens trendigaste färger – blått.
Under prinsessans kappa skymtar en intressant skapelse i en av vårens trendigaste färger – blått. Foto: PELLE T NILSSON / SPA | Swedish Press Agency

Kändisarna som firade Kungliga Operan 250 år

Mångkonstnärerna Eva Dahlgren och Efva Attling hade, som så många gånger förr, klätt sig dramatiskt i svart och vitt.Mångkonstnärerna Eva Dahlgren och Efva Attling hade, som så många gånger förr, klätt sig dramatiskt i svart och vitt.Mångkonstnärerna Eva Dahlgren och Efva Attling hade, som så många gånger förr, klätt sig dramatiskt i svart och vitt.
Mångkonstnärerna Eva Dahlgren och Efva Attling hade, som så många gånger förr, klätt sig dramatiskt i svart och vitt. Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Kulturminister Parisa Liljestrand satsade på plisserat i en neutral färg.Kulturminister Parisa Liljestrand satsade på plisserat i en neutral färg.Kulturminister Parisa Liljestrand satsade på plisserat i en neutral färg.
Kulturminister Parisa Liljestrand satsade på plisserat i en neutral färg. Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Alltid lika ståtliga designern Camilla Thulin, senast aktuell som skapare av Victorias vackra Nobel-klänning, i en smickrande klänning med trendiga prickar som spås vara egendesignad. Sällskapet är förstås hennes Johan Rabaeus, skådespelare.Alltid lika ståtliga designern Camilla Thulin, senast aktuell som skapare av Victorias vackra Nobel-klänning, i en smickrande klänning med trendiga prickar som spås vara egendesignad. Sällskapet är förstås hennes Johan Rabaeus, skådespelare.Alltid lika ståtliga designern Camilla Thulin, senast aktuell som skapare av Victorias vackra Nobel-klänning, i en smickrande klänning med trendiga prickar som spås vara egendesignad. Sällskapet är förstås hennes Johan Rabaeus, skådespelare.
Alltid lika ståtliga designern Camilla Thulin, senast aktuell som skapare av Victorias vackra Nobel-klänning, i en smickrande klänning med trendiga prickar som spås vara egendesignad. Sällskapet är förstås hennes Johan Rabaeus, skådespelare. Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Martina Bonnier, chefredaktör Vogue Scandinavia bar en stickad klänning från begåvade Emma Gudmundson, vinnare av Damernas Värld Knappnålen 2022.Martina Bonnier, chefredaktör Vogue Scandinavia bar en stickad klänning från begåvade Emma Gudmundson, vinnare av Damernas Värld Knappnålen 2022.Martina Bonnier, chefredaktör Vogue Scandinavia bar en stickad klänning från begåvade Emma Gudmundson, vinnare av Damernas Värld Knappnålen 2022.
Martina Bonnier, chefredaktör Vogue Scandinavia bar en stickad klänning från begåvade Emma Gudmundson, vinnare av Damernas Värld Knappnålen 2022. Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Dansaren och koreografen Alexander Ekman fångades på bild med en glansig Jonas Gardell, vilken silvertrenden tycktes ha nått.Dansaren och koreografen Alexander Ekman fångades på bild med en glansig Jonas Gardell, vilken silvertrenden tycktes ha nått.Dansaren och koreografen Alexander Ekman fångades på bild med en glansig Jonas Gardell, vilken silvertrenden tycktes ha nått.
Dansaren och koreografen Alexander Ekman fångades på bild med en glansig Jonas Gardell, vilken silvertrenden tycktes ha nått. Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Snart är det dags för haute couture-vecka i Paris, och coutureälskaren och tillika pr-mannen Fredrik Robertsson värmde upp med flott jubileumsfest. Han hade anammat vinterns stora paljetthype.Snart är det dags för haute couture-vecka i Paris, och coutureälskaren och tillika pr-mannen Fredrik Robertsson värmde upp med flott jubileumsfest. Han hade anammat vinterns stora paljetthype.Snart är det dags för haute couture-vecka i Paris, och coutureälskaren och tillika pr-mannen Fredrik Robertsson värmde upp med flott jubileumsfest. Han hade anammat vinterns stora paljetthype.
Snart är det dags för haute couture-vecka i Paris, och coutureälskaren och tillika pr-mannen Fredrik Robertsson värmde upp med flott jubileumsfest. Han hade anammat vinterns stora paljetthype. Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Riksdagsledamoten och tidigare kulturministern Amanda Lind valde svart axelbandslöst med flätad detalj i fronten av designern Maria Sjödin.Riksdagsledamoten och tidigare kulturministern Amanda Lind valde svart axelbandslöst med flätad detalj i fronten av designern Maria Sjödin.Riksdagsledamoten och tidigare kulturministern Amanda Lind valde svart axelbandslöst med flätad detalj i fronten av designern Maria Sjödin.
Riksdagsledamoten och tidigare kulturministern Amanda Lind valde svart axelbandslöst med flätad detalj i fronten av designern Maria Sjödin. Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Socitetskvinnan Gaby Borglund är alltid intressant att titta på! En glansig, dramatisk kostym med medaljongmönster var dagens galaval.Socitetskvinnan Gaby Borglund är alltid intressant att titta på! En glansig, dramatisk kostym med medaljongmönster var dagens galaval.Socitetskvinnan Gaby Borglund är alltid intressant att titta på! En glansig, dramatisk kostym med medaljongmönster var dagens galaval.
Socitetskvinnan Gaby Borglund är alltid intressant att titta på! En glansig, dramatisk kostym med medaljongmönster var dagens galaval. Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Förläggaren Eva Bonnier var tjusig i guld och svart tillsammans med författaren Erik Sidenbladh.Förläggaren Eva Bonnier var tjusig i guld och svart tillsammans med författaren Erik Sidenbladh.Förläggaren Eva Bonnier var tjusig i guld och svart tillsammans med författaren Erik Sidenbladh.
Förläggaren Eva Bonnier var tjusig i guld och svart tillsammans med författaren Erik Sidenbladh. Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Operans vd Fredrik Lindgren och Lena Olving, Operans styrelseordförande.Operans vd Fredrik Lindgren och Lena Olving, Operans styrelseordförande.Operans vd Fredrik Lindgren och Lena Olving, Operans styrelseordförande.
Operans vd Fredrik Lindgren och Lena Olving, Operans styrelseordförande. Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Journalisten och författaren Frida Boisen var piggt klädd i rött med äkta maken, journalisten Lars Johansson.Journalisten och författaren Frida Boisen var piggt klädd i rött med äkta maken, journalisten Lars Johansson.Journalisten och författaren Frida Boisen var piggt klädd i rött med äkta maken, journalisten Lars Johansson.
Journalisten och författaren Frida Boisen var piggt klädd i rött med äkta maken, journalisten Lars Johansson. Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
De skarpa pennorna och tillika äkta paret Pia och Jan Gradvall var båda stiligt klädda.De skarpa pennorna och tillika äkta paret Pia och Jan Gradvall var båda stiligt klädda.De skarpa pennorna och tillika äkta paret Pia och Jan Gradvall var båda stiligt klädda.
De skarpa pennorna och tillika äkta paret Pia och Jan Gradvall var båda stiligt klädda. Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Journalisten och poddaren Ann Söderlund med reklamkvinnan Ninni Esseen stack ut i glittrigt och randigt.Journalisten och poddaren Ann Söderlund med reklamkvinnan Ninni Esseen stack ut i glittrigt och randigt.Journalisten och poddaren Ann Söderlund med reklamkvinnan Ninni Esseen stack ut i glittrigt och randigt.
Journalisten och poddaren Ann Söderlund med reklamkvinnan Ninni Esseen stack ut i glittrigt och randigt. Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Mark Levengood matchade sin frack med en brosch och ett leende.Mark Levengood matchade sin frack med en brosch och ett leende.Mark Levengood matchade sin frack med en brosch och ett leende.
Mark Levengood matchade sin frack med en brosch och ett leende. Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Per Sundin, vd Pop House och känd från Spotify-serien på Netflix tillsammans med ståtigt sällskap iklädd Ida Sjöstedt-klänning.Per Sundin, vd Pop House och känd från Spotify-serien på Netflix tillsammans med ståtigt sällskap iklädd Ida Sjöstedt-klänning.Per Sundin, vd Pop House och känd från Spotify-serien på Netflix tillsammans med ståtigt sällskap iklädd Ida Sjöstedt-klänning.
Per Sundin, vd Pop House och känd från Spotify-serien på Netflix tillsammans med ståtigt sällskap iklädd Ida Sjöstedt-klänning. Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Operasångaren och skådespelaren Loa Falkman med frun Rosie som klätt sig i en av våra favoritkombinationer – stilrent vitt och svart.Operasångaren och skådespelaren Loa Falkman med frun Rosie som klätt sig i en av våra favoritkombinationer – stilrent vitt och svart.Operasångaren och skådespelaren Loa Falkman med frun Rosie som klätt sig i en av våra favoritkombinationer – stilrent vitt och svart.
Operasångaren och skådespelaren Loa Falkman med frun Rosie som klätt sig i en av våra favoritkombinationer – stilrent vitt och svart. Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

 

LÄS MER Idrottsgalan 2023: så klädde sig stjärnorna på röda mattan