Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Helgens kungliga gala bjöd på en ordentlig klänningskrock – drottning Margrethe och drottning Silvia bar snartlika klänningar.Helgens kungliga gala bjöd på en ordentlig klänningskrock – drottning Margrethe och drottning Silvia bar snartlika klänningar.Helgens kungliga gala bjöd på en ordentlig klänningskrock – drottning Margrethe och drottning Silvia bar snartlika klänningar.
Helgens kungliga gala bjöd på en ordentlig klänningskrock – drottning Margrethe och drottning Silvia bar snartlika klänningar. Foto: Stella Pictures /Getty

Matchande drottningar vid helgens firande – vilken stilkrock!

I helgen firade drottning Margrethe 50 år på tronen och välkomnade Europas kungligheter till en galabankett på Christiansborgs slott. Galan bjöd på rejält med kunglig glans och glamour – och på en ordentlig klänningskrock! 

Under hela 2022 firar danska drottning Margrethe 50 år vid tronen med en rad kungliga evenemang. I helgen var det dags för en galamiddag på Christianborgs slott i Köpenhamn för att fira guldjubiléet och kungligheter från Europas alla hörn samlades i danska huvudstaden. Under galan bar drottning Margrethe en vacker ensemble i blått, och det var hon inte ensam om. Vår svenska drottning Silvia dök nämligen upp i en snartlik klänning. Vilken stilkrock! 

Galabankettens klänningar 

Drottning Margrethe 

Foto: Patrick van Katwijk / Getty Images Europe

Drottning Margrethe bar sin blänkande Birgitte Thaulow-klänning i blå sammet tillsammans med en pärl och diamantbeklädda tiara. Vacker look i sin enkelhet! 

Drottning Silvia och kung Carl Gustaf

Foto: Mads Claus Rasmussen / TT NYHETSBYRÅN

Drottning Silvia matchade den danska drottningen i en slående lik siluett och färg signerad Georg et Arend. Den stylades med hennes glittrande clutch från Judith Leiber, silvriga pumps och armband från Cartier. Som kronan på verket toppades looken av en hög diamanttiara. 

Kronprinsessan Mary och kronprins Frederik 

Foto: Stella Pictures
Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK

Danska kronprinsessan Mary vann galans modematch i denna eleganta och spetsbeklädda Jesper Hovring-klänning i guld, stylad med en clutch från Sergio Rossi, pumps från Gianvito Rossi och extravaganta rubinsmycken. 

Drottning Sonja

Foto: Stella Pictures

Drottning Sonja av Norge bar en härlig gul klänning hon burit tidigare som matchades med en tiara prydd av gnistrande gröna stenar och diamanter. 

Prinsessan Marie och prins Joachim

Foto: SplashNews.com / STELLA Pictures / Splash News

Danska prinsessan Marie bar en ljusgul klänning med fjäderdekorerade ärmar och markerad midja, signerad Rikke Gudnitz. Som pricken över i:et matchades den enkla siluetten med en guldfärgad clutch och en blomdekorerad diamanttiara. 

Foto: Nieboer / ddp

Prinsessan Benedikte av Danmark bar en gammal favorit, nämligen denna turkosfärgade haute couture klänning från Wichmann tillsammans med en elegant diamant-tiara. Drottning Anne-Marie av Grekland satsade däremot på en mörkare ensemble i grönt som matchades med en tiara utsmyckad med smaragder. 

LÄS MER: Drottning Elizabeths stil satte färg på Storbritannien – se hennes färgmatchade stil 

LÄS MER: Meghan Markles stiliga fullträff i svensk design