Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Meghan Markle hyllade drottning Elizabeth på flera sätt under begravningen.Meghan Markle hyllade drottning Elizabeth på flera sätt under begravningen.Meghan Markle hyllade drottning Elizabeth på flera sätt under begravningen.
1 AV 2
Bar smycken som de fått som gåvor
2 AV 2
Meghan Markle hyllade drottning Elizabeth på flera sätt under begravningen.
Foto: TT

Meghan hedrade drottningen i sentimental outfit

Hertiginnan Meghan Markle hyllade drottning Elizabeth på flera sätt genom sin sentimentala outfit under begravningen av Storbritanniens monark. Här är betydelsen bakom hennes klänning och accessoarer. 

Meghan anlände till drottningens begravning i en helsvart outfit med en speciell betydelse.Meghan anlände till drottningens begravning i en helsvart outfit med en speciell betydelse.Meghan anlände till drottningens begravning i en helsvart outfit med en speciell betydelse.
Meghan anlände till drottningens begravning i en helsvart outfit med en speciell betydelse. Foto: Stephen Lock/Pool/Shutterstock / TT NYHETSBYRÅN

Tillsammans med sin man, prins Harry, och andra medlemmar av kungafamiljen, anlände hertiginnan av Sussex Meghan Markle till drottning Elizabeths begravning för ett sista farväl. Med huvudet böjt och outfit i helsvart hyllade Meghan drottningen på flera subtila sätt.

Klänning med sentimental betydelse

Meghan bar en svart klänning från Stella McCartney som hon bar i blått till drottningens 92-åriga födelsedagsfirande 2018.Meghan bar en svart klänning från Stella McCartney som hon bar i blått till drottningens 92-åriga födelsedagsfirande 2018.Meghan bar en svart klänning från Stella McCartney som hon bar i blått till drottningens 92-åriga födelsedagsfirande 2018.
Meghan bar en svart klänning från Stella McCartney som hon bar i blått till drottningens 92-åriga födelsedagsfirande 2018. Foto: ddp / ddp/ Stella Images

Till begravningen bar Meghan en svart klänning med cape från Stella McCartney som flera kungliga fans kanske känner igen. Det är nämligen samma klänningsmodell som hon bar på drottningens 92-åriga födelsedagsfirande i Royal Albert Hall 2018. 

Foto: REX/Shutterstock / TT NYHETSBYRÅN

Passande nog valde hon att bära samma klänningsmodell i svart till begravningen för att hylla drottningen. Den eleganta ensemblen höll sig också till begravningens klädkod, som krävde svart knälång klänning eller kappa, tillsammans med svart hatt och eventuell slöja (vilket Meghan valde att inte bära). 

Hatten Meghan bar var en svart version av den vita hatt från Dior som hon bar under drottning Elizabeths sista jubileumsfirande tidigare i år.Hatten Meghan bar var en svart version av den vita hatt från Dior som hon bar under drottning Elizabeths sista jubileumsfirande tidigare i år.Hatten Meghan bar var en svart version av den vita hatt från Dior som hon bar under drottning Elizabeths sista jubileumsfirande tidigare i år.
Hatten Meghan bar var en svart version av den vita hatt från Dior som hon bar under drottning Elizabeths sista jubileumsfirande tidigare i år. Foto: James Whatling / MEGA / TT NYHETSBYRÅN

Även hatten kan ses som en hyllning till drottningen, eftersom det är en svart version av den vita hatt från Dior som hon bar i juni under drottning Elizabeths sista jubileumsfirande. 

Meghan Markle under drottning Elizabeths sista jubileumsfirande i juni 2022.Meghan Markle under drottning Elizabeths sista jubileumsfirande i juni 2022.Meghan Markle under drottning Elizabeths sista jubileumsfirande i juni 2022.
Meghan Markle under drottning Elizabeths sista jubileumsfirande i juni 2022. Foto: Stephen Lock / i-Images / TT NYHETSBYRÅN

Örhängena var en gåva från drottningen

Foto: Nils Jorgensen/Shutterstock / TT NYHETSBYRÅN

Medan Meghans klädval smälte in i ett hav av svarta kläder under begravningen, stod hennes pärl- och diamantörhängen ut som speciella. Och kanske var hennes smyckesval den tydligaste tributen av dem alla. De droppformade örhängena var nämligen en gåva från drottningen 2018. 

Meghan och drottningen i matchande pärlörhängen under öppningen av Mersey Gateway Bridge 2018.Meghan och drottningen i matchande pärlörhängen under öppningen av Mersey Gateway Bridge 2018.Meghan och drottningen i matchande pärlörhängen under öppningen av Mersey Gateway Bridge 2018.
Meghan och drottningen i matchande pärlörhängen under öppningen av Mersey Gateway Bridge 2018. Foto: REX / TT NYHETSBYRÅN

Drottning Elizabeth var en stor pärlfantast och det sägs att hon bar samma pärlhalsband varje dag. De örhängen som Meghan fick som gåva är till synes en förminskad version av ett liknande par från drottning samling.

Foto: Tim Rooke/Shutterstock / TT NYHETSBYRÅN

Även förra veckan, när drottningens kista förflyttades från Buckingham Palace till Westminster Hall, bar Meghan samma pärlörhängen som en symbol för hennes sorg.

LÄS MER: Prinsessan Kates hyllning – bar drottningens pärlor på begravningen 

LÄS MER: Drottning Elizabeths stil satte färg på Storbritannien – se hennes färgmatchade stil 

Drottning Elizabeth II:s ikoniska kläder genom åren