Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Kronprinsessan Victoria i glitter.Kronprinsessan Victoria i glitter.Kronprinsessan Victoria i glitter.
Kronprinsessan Victoria i glitter. Foto: Christine Olsson / TT NYHETSBYRÅN

I helgen kom det trendiga glittret till kungahuset

Paljetter, stenar och silvertrådar – glittret tar plats i modebilden just nu. Och nu har det letat sig hela vägen in i kungahuset. Både kronprinsessan Victoria och prinsessan Sofia glittrade rejält under helgens tillställningar. 

Att paljetter och glittrande ytor är en megatrend just nu har säkert inte gått dig förbi. Och även våra prinsessor har uppmärksammat trenden, vilket blev tydligt under helgen som gick. I fredags deltog kronprinsparet under en promoveringsceremoni med anledning av att prins Daniel utsetts till hedersdoktor vid Karolinska institutet. Victoria hade slagit på stort inför firandet av sin man och anlände till ceremonin i en trendigt glittrande klänning. 

Kronprinsessan Victoria anländer till Stockholms Stadshus för promoveringsceremoni med anledning av att prins Daniel har utsetts till hedersdoktorer vid Karolinska Institutet.Kronprinsessan Victoria anländer till Stockholms Stadshus för promoveringsceremoni med anledning av att prins Daniel har utsetts till hedersdoktorer vid Karolinska Institutet.Kronprinsessan Victoria anländer till Stockholms Stadshus för promoveringsceremoni med anledning av att prins Daniel har utsetts till hedersdoktorer vid Karolinska Institutet.
Kronprinsessan Victoria anländer till Stockholms Stadshus för promoveringsceremoni med anledning av att prins Daniel har utsetts till hedersdoktorer vid Karolinska Institutet. Foto: Christine Olsson / TT NYHETSBYRÅN

Klänningen kommer från By Malina, och vi såg henne senast använda den under det italienska statsbesöket i Italien förra året. Klänningen var med på listan när Damernas Värld utsåg 2021 års bästa Victoria-looker. Hon bar håret i en snygg uppsättning och örhängena passade helt perfekt till looken. 

LÄS ÄVEN 12 gånger kronprinsessan Victoria klädde sig fantastiskt 2021

Foto: Christine Olsson / TT NYHETSBYRÅN

Även Daniel var förstås stiligt klädd i sin nya doktorshatt. 

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel i Stockholms Stadshus för promoveringsceremoni med anledning av att prins Daniel och Dr. Soumya Swaminathan samt professor Shinhiro Takeda (till höger) har utsetts till hedersdoktorer vid Karolinska Institutet.Kronprinsessan Victoria och prins Daniel i Stockholms Stadshus för promoveringsceremoni med anledning av att prins Daniel och Dr. Soumya Swaminathan samt professor Shinhiro Takeda (till höger) har utsetts till hedersdoktorer vid Karolinska Institutet.Kronprinsessan Victoria och prins Daniel i Stockholms Stadshus för promoveringsceremoni med anledning av att prins Daniel och Dr. Soumya Swaminathan samt professor Shinhiro Takeda (till höger) har utsetts till hedersdoktorer vid Karolinska Institutet.
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel i Stockholms Stadshus för promoveringsceremoni med anledning av att prins Daniel och Dr. Soumya Swaminathan samt professor Shinhiro Takeda (till höger) har utsetts till hedersdoktorer vid Karolinska Institutet. Foto: Christine Olsson / TT NYHETSBYRÅN

Samma kväll ställde kungen, drottningen, prinsen och prinsessan Sofia till med Sverige-middag på Stockholm slott. Sofia hade också plockat upp glittertrenden och bar en svart ensemble med glittrande stenar runt halsen. 

Prinsessan Sofia vid Sverigemiddagen på Stockholms slott på fredagen.Prinsessan Sofia vid Sverigemiddagen på Stockholms slott på fredagen.Prinsessan Sofia vid Sverigemiddagen på Stockholms slott på fredagen.
Prinsessan Sofia vid Sverigemiddagen på Stockholms slott på fredagen. Foto: Christine Olsson / TT NYHETSBYRÅN

Klänningen kommer från norska kronprinsessan Mette-Marits favoritdesigner Pia Tjelta, som även är skådespelare som du sett bland annat i serien Lyckolandet på SVT. 

LÄS ÄVEN Lyckolandet-stjärnan Pia Tjelta är kronprinsessan Mette-Marits favoritdesigner

Sofias glittrande trendväskaSofias glittrande trendväskaSofias glittrande trendväska
Sofias glittrande trendväska Foto: Christine Olsson / TT NYHETSBYRÅN

Prinsessan Sofia stärkte upp den glittriga detaljen med en strassväska – kanske det trendigaste som vi har just nu. Det är också det lättaste sättet att föra in detta trendelement i din outfit om du inte känner dig bekväm med att synas allt för mycket. 

I dag inleds det norska statsbesöket där det norska kronprinsparet besöker Stockholm. Vi hoppas på mycket kunglig inspiration de närmsta dagarna. 

LÄS ÄVEN Met-galan: de mest minnesvärda kreaktionerna genom tiderna

LÄS ÄVEN Grått hår trendar på röda mattan – Downton Abbey-stjärnan glänser i silvriga modet

LÄS ÄVEN 21 gånger stjärnorna älskat skandinaviskt mode 2022: Fox bär svensk het designer