Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Drottning Margarethe av Danmark med sina två fotmodeller till barnbarn, prins Nikolai och prins Felix.Drottning Margarethe av Danmark med sina två fotmodeller till barnbarn, prins Nikolai och prins Felix.Drottning Margarethe av Danmark med sina två fotmodeller till barnbarn, prins Nikolai och prins Felix.
Drottning Margarethe av Danmark med sina två fotmodeller till barnbarn, prins Nikolai och prins Felix. Foto: TT, Georg Jensen

Prins Felix: Premiär för ännu en modell från det danska kungahuset!

Modellprinsen Nikolai av Danmark har vi sett både på catwalken och i kampanjer ett tag och nu tar hans bror prins Felix steget in i modevärlden. Kolla in debuten och bilderna från prinsens nya karriär som modell.

Håller det danska hovet på att förvandlas till en modellagentur? Mycket tyder på det. Kronprinsessan Mary är en känd modeälskare, men ännu så länge har vi inte sett henne knäcka extra som modell (men hon skulle kunna göra det). I stället är det prins Felix, 20, som går i sin brors, modellprinsen Nikolai av Danmark, fotospår. Prins Nikolai och prins Felix är söner till prins Joachim av Danmark och hans ex-fru, grevinnan Alexandra, och således är drottning Margrethe av Danmark deras farmor. 

Drottning Margrethe med barnbarnen, prins Nikolai och prins Felix, förra året i Fredenborgs slottskyrka.Drottning Margrethe med barnbarnen, prins Nikolai och prins Felix, förra året i Fredenborgs slottskyrka.Drottning Margrethe med barnbarnen, prins Nikolai och prins Felix, förra året i Fredenborgs slottskyrka.
Drottning Margrethe med barnbarnen, prins Nikolai och prins Felix, förra året i Fredenborgs slottskyrka. Foto: Keld Navntoft / TT NYHETSBYRÅN

Nu följs de båda brödernas karriärval åt – men det är inte första gången som de danska prinsarna gjort liknande val i livet. I somras meddelades det från Danmark att prins Felix, liksom sin bror före honom, hoppade av den militärutbildning han påbörjade efter att ha tagit studenten – efter två månader. Nu inleder prins Felix, som sin storebror, en helt ny karriär – vitt skild från det militära, även om det i vissa sammanhang ingår att marschera fram och tillbaka i välsydda kläder. 

Nu inleder prins Felix, som sin storebror, en helt ny karriär – vitt skild från det militära, även om det i vissa sammanhang ingår att marschera fram och tillbaka i välsydda kläder.

2018 chockade prins Nikolai av Danmark världen genom att delta i en kampanj för brittiska märket Burberry. Sedan dess har modelluppdragen varit återkommande och prins Nikolai spred senast kunglig glans över det danska märket Rains visning under Copenhagen Fashion Week samt återfinns på omslaget av senaste numret av Vogue Scandinavia. 

Prins Nikolai på catwalken för danska märket Rains under Paris Fashion Week.Prins Nikolai på catwalken för danska märket Rains under Paris Fashion Week.Prins Nikolai på catwalken för danska märket Rains under Paris Fashion Week.
Prins Nikolai på catwalken för danska märket Rains under Paris Fashion Week. Foto: Rains

Men nu är det alltså Felix som står i blickfånget – men till skillnad från sin äldre bror debuterar för ett danskt märke. Det är Georg Jensen, designföretaget som är så kända för sina smycken och andra föremål i silver, som i sin kommande kollektion Reflect formgiven av Jacqueline Rabun, som inspirerats av punken och skapat en kollektion kedjesmycken. 

Prins Felix visar Georg Jensens nya kollektion Reflect, finns i butik i mitten av februari 2022.Prins Felix visar Georg Jensens nya kollektion Reflect, finns i butik i mitten av februari 2022.Prins Felix visar Georg Jensens nya kollektion Reflect, finns i butik i mitten av februari 2022.
Prins Felix visar Georg Jensens nya kollektion Reflect, finns i butik i mitten av februari 2022. Foto: Georg Jensen

Även om kungahus har mycket lite att göra med punk så får man ändå säga att det inte är så många kungligheter som extraknäcker som modeller (här får danska prinsarna bland annat sällskap av Charlotte Casiraghi av Monaco som är modell för franska modehuset Chanel) – möjligtvis är det lite åt det punkiga hållet. 

Prins Felix med sina föräldrar grevinnan Alexandra och prins Joachim av Danmark på sin konfirmationsdag 2013.Prins Felix med sina föräldrar grevinnan Alexandra och prins Joachim av Danmark på sin konfirmationsdag 2013.Prins Felix med sina föräldrar grevinnan Alexandra och prins Joachim av Danmark på sin konfirmationsdag 2013.
Prins Felix med sina föräldrar grevinnan Alexandra och prins Joachim av Danmark på sin konfirmationsdag 2013. Foto: Steen Brogaard/Danmarks kungahus

LÄS OCKSÅ Modeveckorna i Paris: Kungligheter till häst på catwalken!

LÄS OCKSÅ Kronprinsessan Mary firar in födelsedagsveckan i galaklänning

LÄS OCKSÅ 7 gånger norska prinsessan visat att hon är drottningen av skandinavisk stil