Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
TT/Rains/TTTT/Rains/TTTT/Rains/TT
TT/Rains/TT

Modeveckorna i Paris: Kungligheter till häst på catwalken!

Chanel, Dior och danska Rains är märken som kryddat sina visningar i Paris med kunglig närvaro – på catwalken, bland gästerna och på inbjudan. Och till häst!

Modeveckorna i Paris bjuder på en hel del kunglig glans – på catwalken, bland gästerna och på inbjudningarna! Redan under herrmodeveckan, som följs av haute couture-veckan, kom första skrällen och den tros följas av fler innan veckan tar slut. 

Prins Nikolai av Danmark hos Rains 

Prins Nikolai av Danmark på catwalken i Paris för det danska märket Rains AW22 på Palais de Tokyo.Prins Nikolai av Danmark på catwalken i Paris för det danska märket Rains AW22 på Palais de Tokyo.Prins Nikolai av Danmark på catwalken i Paris för det danska märket Rains AW22 på Palais de Tokyo.
Prins Nikolai av Danmark på catwalken i Paris för det danska märket Rains AW22 på Palais de Tokyo. Foto: Rains

Den danske fotomodellsprinsen Nikolai av Danmark gjorde så att det danska märket Rains fick en välbehövlig buzz kring sin första visning någonsin i Paris. I en lång vadderad nylonkappa i märkets nya färg Pink sky skapade han rubriker för danskt mode. 

Nikolai är äldste son till prins Joachim av Danmark och Alexandra Christina, grevinna av Frederiksborg samt sonson till drottning Margrethe II av Danmark.

Charlotte Casiraghi till häst hos Chanel

Charlotte Casiraghi red in på en häst på Chanels catwalk.Charlotte Casiraghi red in på en häst på Chanels catwalk.Charlotte Casiraghi red in på en häst på Chanels catwalk.
Charlotte Casiraghi red in på en häst på Chanels catwalk. Foto: David Fisher/Shutterstock / TT NYHETSBYRÅN

Monacos Charlotte Casiraghi gjorde en Bianca Jagger (ni minns när hon anlände till sin födelsedagsfest på Studio 54 till häst 1977) och inledde Chanels haute couture-visning till häst! I Paris har man varit med om mycket, men hästar på catwalken hör inte till vanligheterna. Charlotte Casiraghi är sedan något år tillbaka en av huset Chanels ansikten, och hon frontade även den inbjudan som gick ut till visningen – till häst.  

Charlotte Casiraghi är dotter till prinsessan Caroline av Monaco och hennes andre make Stefano Casiraghi. Hon är därmed barnbarn till Rainier III av Monaco och Grace Kelly

Beatrice and Pierre Casiraghi hos Christian Dior

Beatrice Borromeo Casiraghi och hennes man Pierre Casiraghi besökte Diors Haute Coture-visning.Beatrice Borromeo Casiraghi och hennes man Pierre Casiraghi besökte Diors Haute Coture-visning.Beatrice Borromeo Casiraghi och hennes man Pierre Casiraghi besökte Diors Haute Coture-visning.
Beatrice Borromeo Casiraghi och hennes man Pierre Casiraghi besökte Diors Haute Coture-visning. Foto: Lewis Joly / TT NYHETSBYRÅN

Dior är ett av kungligheternas favoritmärke – norska Mette-Marit tillhör fansen. Det gör även Pierre Casiraghi och hans fru Beatrice Borromeo. De båda gav märkets Haute Couture-visning kunglig glans då de tillhörde de inbjudna gästerna. Beatrice bar förstås en ljus dräkt från Dior. 

Pierre är yngste son till prinsessan Caroline av Monaco och hennes andre make Stefano Casiraghi, och alltså bror till Charlotte Casiraghi.

LÄS ÄVEN 7 gånger norska prinsessan visat att hon är drottningen av skandinavisk stil

LÄS ÄVEN Kate Middleton strålar i budgetörhängen – för 25 kronor!

LÄS ÄVEN Guldbaggegalan 2022: Moderedaktören listar kvällens bäst klädda