Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle i samma klänning.Kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle i samma klänning.Kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle i samma klänning.
1 AV 2
Damernas Världs Lina Johansson sätter betyg
2 AV 2
Kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle i samma klänning.
Foto: TT

Prinsessan Estelle valde mamma Victorias klänning

Prinsessan Estelle har varit inne i mamma Victorias garderob och lånat en grön tyllklänning för att fira sin morfar, kung Carl XIV Gustafs 50 år på tronen.

Under kvällens jubileumsföreställning för att fira kungens 50 år på tronen blev det tydligt att kronprinsessan Victorias garderob numera inte bara tillhör henne själv. Prinsessan Estelle hade kvällen till ära nämligen valt samma gröna klänning från H&M Conscious som Victoria burit flera gånger tidigare. En fullträff på dem båda två, och ett säkert tecken på att kronprinsessans intresse för både svenskt mode och återbruk har gått i arv. 

Kronprinsessan i samma klänning 7 juni 2022 på ett besök i Nederländerna.Kronprinsessan i samma klänning 7 juni 2022 på ett besök i Nederländerna.Kronprinsessan i samma klänning 7 juni 2022 på ett besök i Nederländerna.
Kronprinsessan i samma klänning 7 juni 2022 på ett besök i Nederländerna. Foto: Ramon van Flymen / ANP

LÄS MER: Bäst klädda på kungliga jubileumsföreställningen

Prinsessan Estelle och prins Oscar anlände till Drottningholms slottsteater för kvällens jubileumsföreställning.Prinsessan Estelle och prins Oscar anlände till Drottningholms slottsteater för kvällens jubileumsföreställning.Prinsessan Estelle och prins Oscar anlände till Drottningholms slottsteater för kvällens jubileumsföreställning.
Prinsessan Estelle och prins Oscar anlände till Drottningholms slottsteater för kvällens jubileumsföreställning. Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Prinsessan Estelle i tyllklänningen som tillhört hennes mamma.Prinsessan Estelle i tyllklänningen som tillhört hennes mamma.Prinsessan Estelle i tyllklänningen som tillhört hennes mamma.
Prinsessan Estelle i tyllklänningen som tillhört hennes mamma. Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL

Men Estelle är inte den enda prinsessan som plundrar sin mammas garderob. Även norska prinsessan Ingrid Alexandra är känd för att bära kronprinsessan Mette-Marits plagg i officiella sammanhang. Vi ser fram emot fler tillställningar för att se vad prinsessorna tar över för kreationer framöver.

LÄS ÄVEN: Kung Carl Gustafs stilresa – från ungkarl till i dag

LÄS ÄVEN: Därför klär Kate och William familjen i blått