Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Den numera titulerade prinsessan av Wales bar gåvor hon fått av drottning Elizabeth och som tillhört prinsessan Diana.Den numera titulerade prinsessan av Wales bar gåvor hon fått av drottning Elizabeth och som tillhört prinsessan Diana.Den numera titulerade prinsessan av Wales bar gåvor hon fått av drottning Elizabeth och som tillhört prinsessan Diana.
Prinsessan Diana, 1983.Prinsessan Diana, 1983.Prinsessan Diana, 1983.
1 AV 3
Bar smycken som de fått som gåvor
2 AV 3
Den numera titulerade prinsessan av Wales bar gåvor hon fått av drottning Elizabeth och som tillhört prinsessan Diana.
Foto: Christopher Furlong / Getty Images Europe
3 AV 3
Prinsessan Diana, 1983.
Foto: Tim Graham / Tim Graham Photo Library

Prinsessan Kates diskreta hyllning – till både Elizabeth och Diana

När drottning Elizabeths kista anlände till London blev det en känslomässig stund för kungafamiljen. Prinsessan Kate och även hertiginnan Meghan valde att stilfullt hylla den nyligen avlidna monarken med smycken de fått i gåva – som tillhört både Elizabeth och Diana.

Drottning Elizabeths kista har färdats genom England från Skottland och nu nått Westminster Hall i London. Där kommer sörjande britter att kunna besöka den och köerna ringlar långa med besökare som vill ta farväl av sin drottning. När kistan i veckan bars från Buckingham Palace och slutligen nådde The Palace och Westminster blev det en känslomässig stund när delar av kungafamiljen deltog i ceremonin. Prins Harry grät öppet vid sin farmors kista och även prins William kämpade med tårarna. 

När den numera titulerade prinsessan av Wales anslöt, kunde vi se en diskret och dubbel hyllning till den nyligen avlidna och hyllade monarken – men också till prinsessan Diana. Kate bar en iögonfallande brosch bestående av tre pärlor och tre silverblad med diamanter som hon fått i present av Elizabeth. Även de vackra pärlörhängena är en gåva – smyckena tillhörde nämligen prinsessan Diana, och Kate har vid flera tillfällen burit hennes smycken som en hyllning till sin makes mamma.

Prinsessan Kate och prins William under ceremonin i London.Prinsessan Kate och prins William under ceremonin i London.Prinsessan Kate och prins William under ceremonin i London.
Prinsessan Kate och prins William under ceremonin i London. Foto: Christopher Furlong / Getty Images Europe
Även prins Harry och Meghan Markle deltog.Även prins Harry och Meghan Markle deltog.Även prins Harry och Meghan Markle deltog.
Även prins Harry och Meghan Markle deltog. Foto: WPA Pool / Getty Images Europe
Prinsessan Diana i pärlörhängena under ett officiellt besök i Kanada 1983.Prinsessan Diana i pärlörhängena under ett officiellt besök i Kanada 1983.Prinsessan Diana i pärlörhängena under ett officiellt besök i Kanada 1983.
Prinsessan Diana i pärlörhängena under ett officiellt besök i Kanada 1983. Foto: Tim Graham / Tim Graham Photo Library

Även hertiginnan Meghan bar smycken som en hyllning under ceremonin – de stilrena örhängena är en gåva hon fått av drottning Elizabeth under 2018.

Meghan Markle i örhängen som hon fått i gåva av drottning Elizabeth.Meghan Markle i örhängen som hon fått i gåva av drottning Elizabeth.Meghan Markle i örhängen som hon fått i gåva av drottning Elizabeth.
Meghan Markle i örhängen som hon fått i gåva av drottning Elizabeth. Foto: WPA Pool / Getty Images Europe

LÄS ÄVEN: Drottning Elizabeths stil satte färg på Storbritannien – se hennes färgmatchade stil

LÄS ÄVEN: Inspireras av Victorias vackra smycken – 11 köp som fixar stilen