Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
På drottningen begravning bar prinsessan Kate pärlsmycken som tillhört Elizabeth.På drottningen begravning bar prinsessan Kate pärlsmycken som tillhört Elizabeth.På drottningen begravning bar prinsessan Kate pärlsmycken som tillhört Elizabeth.
1 AV 2
Bar drottningens ikoniska pärlor på begravningen – har även burits av Diana
2 AV 2
På drottningen begravning bar prinsessan Kate pärlsmycken som tillhört Elizabeth.
Foto: TOLGA AKMEN / EPA / Gareth Cattermole / TT NYHETSBYRÅN

Prinsessan Kates hyllning – bar drottningens pärlor på begravningen

I dag fylldes Westminster Abbey med kungligheter, politiker, familj och vänner för begravningen av Storbritanniens monark och för att ta farväl av Elizabeth II. Prinsessan Kate bar drottningens pärlor som en sista hyllning.

Under måndagen samlades britterna för att sörja sin drottning och världens blickar riktades mot London, Westminster Abbey, alla gäster men framför allt mot kistan och den brittiska kungafamiljen under begravningen av Storbritanniens monark – drottning Elizabeth II

Prinsessan av Wales, Kate Middleton, var en av de sista att ta plats i kyrkan tillsammans med maken prins William och parets äldsta barn George och Charlotte. Kate, prinsessan av Wales, var elegant klädd – självklart helt i svart – men bröt av sin diskreta look med några noggrant utvalda smycken som en hyllning till drottningens ikoniska stil. Både pärlhalsbandet och de örhängen hon bar är smycken som tillhört drottning Elizabeth och har även burits av prinsessan Diana. Stilen krönte Kate med en bredbrättad svart hatt.

Pärlörhängena – som är tillverkade av en cache med sju pärlor – fick den dåvarande prinsessan Elizabeth av Hakim av Bahrain på sin bröllopsdag 1947. Halsbandet – den japanska pärl- och diamantchokern med fyra rader – designades på uppdrag av drottningen och är tillverkat av pärlor som gavs till henne av den japanska regeringen på 70-talet. 1982 lånade hon ut det vackra halsbandet till prinsessan Diana för att bära det under en bankett. Kate har även burit samma halsband under flera tillfällen, bland annat under prins Philips begravning i fjol.

LÄS ÄVEN: Chefredaktör Jonna Bergh: ”Drottning Elizabeths klassiska garderob inspirerar” 

De smycken Kate bar under begravningen har tillhört drottning Elizabeth.De smycken Kate bar under begravningen har tillhört drottning Elizabeth.De smycken Kate bar under begravningen har tillhört drottning Elizabeth.
De smycken Kate bar under begravningen har tillhört drottning Elizabeth. Foto: Gareth Cattermole / TT NYHETSBYRÅN
Kate anländer till kyrkan med sina barn och Meghan vid sin sida.Kate anländer till kyrkan med sina barn och Meghan vid sin sida.Kate anländer till kyrkan med sina barn och Meghan vid sin sida.
Kate anländer till kyrkan med sina barn och Meghan vid sin sida. Foto: Phil Noble / TT NYHETSBYRÅN

Men det var inte första eller förmodligen sista gången vi sett Kate bära drottningens smycken. Förra veckan kunde vi också se en diskret och dubbel hyllning till den nyligen avlidna och hyllade monarken – men också till prinsessan Diana. Kate bar då en iögonfallande pärlbrosch som hon fått i present av Elizabeth och pärlörhängen som tillhört prinsessan Diana. Även hertiginnan av Sussex Meghan Markle bar örhängen som hon fått i gåva drottning Elizabeth under 2018.

LÄS ÄVEN: Prinsessan Kates diskreta hyllning – till både Elizabeth och Diana

LÄS ÄVEN: Drottning Elizabeths stil satte färg på Storbritannien – se hennes färgmatchade stil

Mystiska symboliken i drottningens kläder