Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Prinsessan Madeleine gifte sig i spetsdröm från Valentino

Så fick vi se 

prinsessan Madeleines brudklänning, en vacker spetsdröm designad av Valentino Garavani. Spets och apelsinblommor var ett genomgående tema, såväl i slöjan som i klänningen.

Klänningen har under veckan gett upphov till spekulationer, såväl kring designer som modell, och Damernas.se’s experter lyckades väl i sin gissning när de tippade på en romantisk klänning i spets.

"Traditionell brudklänning med en modern twist", sammanfattade Magdalena Ribbing klänningen i TV-sändningen, och vi kan bara hålla med. Klänningen var traditionell i den meningen att den inte hade någon djup urringning framtill och en kort ärm, modern på det sätt att den hade en urringning i ryggen.

Den övre delen av Prinsessan Madeleines klänning består av spets, närmare bestämt elfenbensfärgad chantillyspets samt plisserad sidenorganza. I midjan är klänningen markerad och övergår sedan i en vid kjol.

Prinsessan Madeleine bär också, i likhet med drottning Silvia och kronprinsessan Victoria en lång slöja. I prinsessan Madeleines fall var den fyra meter lång gjord i sidenorgansa, kantad av tyll och dekorerad med små apelsinblommor i chantillyspets. Diademet hon bär är hennes privata, något vi sett henne i vid flera tillfällen förut, i dag prytt med kvistar av apelsinblommor.

Brudbuketten består av vita rosor, liljekonvaljer och den traditionella myrten från Sofiero. Myrtenskvisten sägs vara en fruktbarhetssymbol och har sedan 1935 varit en tradition vid kungliga bröllop.