Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Makeupartisten Nathalie Berzelius anlitas ofta av stjärnor och kungligheter, som prinsessan Madeleine.Makeupartisten Nathalie Berzelius anlitas ofta av stjärnor och kungligheter, som prinsessan Madeleine.Makeupartisten Nathalie Berzelius anlitas ofta av stjärnor och kungligheter, som prinsessan Madeleine.
1 AV 2
Vågade urringningen • Tunga glaspärlorna • Lyxiga sammeten
2 AV 2
Makeupartisten Nathalie Berzelius anlitas ofta av stjärnor och kungligheter, som prinsessan Madeleine.
Foto: Christine Olsson/TT, WERONIKA BELA

Prinsessan Madeleines makeupartist: ”Så får du festens vackraste glow”

När det vaknas fest och gala är Nathalie Berzelius den person som många kungligheter och kändisar kallar in – till exempel prinsessan Madeleine. Nathalie är expert på att få till en festlig men samtidigt klassiskt snygg makeup.

Hur arbetar man när man tar fram en look tillsammans med en offentlig person?
– Vi brukar först se över vilken outfit som ska bäras. Sedan har personen ofta lite olika idéer om vilken stil på hår och makeup som skulle passa till. Det brukar skickas bilder mellan personen, stylisten, hårstylisten och mig tills vi alla har kommit fram till vad som blir en fin helhet. Det är en väldigt rolig process.

Nathalie Berzelius är känd för sin glowiga, bronziga makeup.Nathalie Berzelius är känd för sin glowiga, bronziga makeup.Nathalie Berzelius är känd för sin glowiga, bronziga makeup.
Nathalie Berzelius är känd för sin glowiga, bronziga makeup. Foto: WERONIKA BELA / WERONIKA BELA

Hur förbereder du huden för en hållbar festmakeup?
– Först tar jag Blue aura cleansing water på en bomullspad för att rengöra ansiktet. Sedan lägger jag en hudkräm i t-zonen. Många har lätt för att bli blanka där, men Oleosomes time release delivery creme gör att huden blir lagom återfuktad. 

– Sedan brukar jag lägga ansiktsoljan All-embracing serum på kinderna och halsen där man normalt brukar vara torrare. All hudvård är från mitt favoritmärke Odacité.

Så skapar du kungligt glow

Prinsessan Madeleine på kungens middag för Nobelpristagarna på Stockholms slott, 2019.Makeup av Nathalie Berzelius.Prinsessan Madeleine på kungens middag för Nobelpristagarna på Stockholms slott, 2019.Makeup av Nathalie Berzelius.Prinsessan Madeleine på kungens middag för Nobelpristagarna på Stockholms slott, 2019.Makeup av Nathalie Berzelius.
Prinsessan Madeleine på kungens middag för Nobelpristagarna på Stockholms slott, 2019.Makeup av Nathalie Berzelius. Foto: Christine Olsson/TT / Christine Olsson

Du är känd för en glowig, bronsig makeup. Hur får man till den?
– Förutom att grunda med ansiktsoljor är det viktigt med en glowig primer. Jag använder Glow primer, som är en kommande produkt från mitt eget märke, Nathalie Berzelius Stockholm; den ger ett lagom lystrigt resultat. Sedan lägger jag Giorgio Armanis Luminous silk foundation, och ofta matchar jag nyansen med den mörkaste hudtonen på resten av kroppen. 

Jag brukar lägga highligter på kindben, i inre ögonvrån, under brynen, på näsryggen och amorbågen

– Jag använder alltid bronzer och highlighter från min egen The Riviera box. Highlightern brukar jag lägga på kindben, upp mot tinningarna, i inre ögonvrån, under brynen, på näsryggen och amorbågen. Jag avslutar alltid med setting spray från Urban Decay, ibland den med lite mer glow.

Nathalie Berzelius delar med sig av sina bästa makeupknep för festen.Nathalie Berzelius delar med sig av sina bästa makeupknep för festen.Nathalie Berzelius delar med sig av sina bästa makeupknep för festen.
Nathalie Berzelius delar med sig av sina bästa makeupknep för festen. Foto: WERONIKA BELA / WERONIKA BELA

Vilka detaljer tycker du gör en makeup extra festlig?
– Lite lösögonfransar som jag sätter styckvis, en tunn eyeliner för att markera ögat, lite metallicskimrande skugga i ögonvrån och/eller mitt på ögonlocken, plus en snygg läppenna och en perfekt bas.

Vilka makeupprodukter finns alltid i ditt makeupkit?
Luminous silk foundation från Giorgio Armani, Mascaran Lash volumiser 38°C från Sensai, concealer från Mac, Magic lip care kit från I Will Makeup, läppenna och The Riviera box.

Prinsessan Madeleine i en typisk Nathalie Berzelius-make, med smokey eyes i bronziga färger.Prinsessan Madeleine i en typisk Nathalie Berzelius-make, med smokey eyes i bronziga färger.Prinsessan Madeleine i en typisk Nathalie Berzelius-make, med smokey eyes i bronziga färger.
Prinsessan Madeleine i en typisk Nathalie Berzelius-make, med smokey eyes i bronziga färger. Foto: Emily Dahl / mama

Makeup-trender 2023

Vad brukar du tipsa dina klienter att ha med sig i handväskan under en gala?
– Läppenna, läppstift eller läppglans, tops, concealer och blotting paper för att ta bort överflödigt blänk och svett.

Vilka trender ser du för festmakeupen 2023?
– Sotade ögon i en oväntad, rolig färg som lila. En metalldetalj på ett annars rent, men lite fuktigt ögonlock. En svart, vingad eyeliner och en röd eller riktigt mörk läpp.

Metalldetaljer i en avskalad ögonmakeup är hett 2023.Metalldetaljer i en avskalad ögonmakeup är hett 2023.Metalldetaljer i en avskalad ögonmakeup är hett 2023.
Metalldetaljer i en avskalad ögonmakeup är hett 2023. Foto: Nina Holma

Vad ska man tänka på när man lägger festmakeup på en mogen hud och mer rynkiga ögonlock?
– Börja med att se till att huden är återfuktad. Det är även viktigt med en primer som ger glow, en mogen hud kan annars se lite grå ut. Fortsätt sedan med en tunn foundation. En ögonprimer är alltid ett måste till fest, oavsett ålder, och den får inte vara varken för blöt eller för torr. Jag gillar att först rama in ögat med matta skuggor och lägga en skimrande skugga mitt på ögonlocken. Brynen tunnas ut med åren och då gäller det att markera dem lagom mycket för att ge en pigg look. Fixera basen med ett tunt lager transparent puder, lägg på rouge och avsluta med setting spray.

Har du några andra smarta knep?
– Jag har ett knep som ger ett lyft åt ögonen: personen som blir sminkad får titta uppåt och då lägger jag en matt skugga som inte är för mörk i globlinjen. Sedan suddar jag med en ren, fluffigare pensel.

Här är produkterna som fixar din fest-makeup

1. Blue aura cleansing water, Odacité

Blue aura cleansing water, Odacité.Blue aura cleansing water, Odacité.Blue aura cleansing water, Odacité.
Blue aura cleansing water, Odacité.

Micellärvatten, Blue aura cleansing water från Odacité. Snabb och enkel rengöring som tar bort föroreningar, orenheter och smink och passar alla hudtyper.
ANNONS Köp här (länk till Lyko). 

2. Fuoundation Luminous silk Giorgio Armani

Fuoundation Luminous silk Giorgio Armani.Fuoundation Luminous silk Giorgio Armani.Fuoundation Luminous silk Giorgio Armani.
Fuoundation Luminous silk Giorgio Armani.

Ljusreflek­terande foundation, Luminous silk från Giorgio Armani. Korrigerar ojämn hudton, gör huden slätare och suddar ut skavanker. Med ljusreflekterande partiklar.
ANNONS Köp här (länk till Look Fantastic). 

3. 38ºC volumising mascara, Sensai 

38ºC volumising mascara, Sensai.38ºC volumising mascara, Sensai.38ºC volumising mascara, Sensai.
38ºC volumising mascara, Sensai.

38ºC volumising mascara från Sensai finns alltid i Nathalie Berzelius makeup-kit. Lättanvänd borste som ger lyster, tjockare fransar och en naturlig böjning. Tvättas enkelt bort med 38°C vatten.
ANNONS Köp här (länk till Eleven). 

4. Ögonskuggspalett The riviera box, Nathalie Berzelius Stockholm

Ögonskuggspalett The riviera box, Nathalie Berzelius Stockholm.Ögonskuggspalett The riviera box, Nathalie Berzelius Stockholm.Ögonskuggspalett The riviera box, Nathalie Berzelius Stockholm.
Ögonskuggspalett The riviera box, Nathalie Berzelius Stockholm.

Ögonskuggspalett The riviera box från Nathalie Berzelius Stockholm. Palett med ögon­skugga, bronzer, rouge och puder – allt du behöver i ett proffsigt kit.
ANNONS Köp här (länk till Lyko). 

Magic lip care kit från I Will Makeup

Magic lip care kit från I Will Makeup.Magic lip care kit från I Will Makeup.Magic lip care kit från I Will Makeup.
Magic lip care kit från I Will Makeup.

Magic lip care kit från I Will Makeup. Komplett läppkit med peeling, inpackning och återfuktning.
ANNONS Köp här (länk till I Will Makeup). 

Lösögonfransar från Sweed Beauty

Lösögonfransar från Sweed Beauty.Lösögonfransar från Sweed Beauty.Lösögonfransar från Sweed Beauty.
Lösögonfransar från Sweed Beauty.

Lösögonfransar i små kluster, No lash cluster medium från Sweed Beauty. Ny upplaga av Nikki Wolffs signaturfrans No Lash-Lash, i en förenklad klusterversion som gör appliceringen lättare.
ANNONS Köp här (länk till Lyko). 

All nighter ultra glow setting spray, Urban Decay

All nighter ultra glow setting spray, Urban DecayAll nighter ultra glow setting spray, Urban DecayAll nighter ultra glow setting spray, Urban Decay
All nighter ultra glow setting spray, Urban Decay

All nighter ultra glow setting spray från Urban Decay är en lyster­givande setting-spray  som håller makeupen på plats hela dagen och ger huden en hälsosam lyster.
ANNONS Köp här (länk till Lyko). 

LÄS MER Klä dig som prinsessorna: 26 kungliga köp