Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Prinsessan Madeleine i stiliga sommarlooker.Prinsessan Madeleine i stiliga sommarlooker.Prinsessan Madeleine i stiliga sommarlooker.
1 AV 3
✓ Klassiska prinsessan ✓ Rockstjärneloocken ✓ Trendiga mamman
2 AV 3
Prinsessan Madeleine i stiliga sommarlooker.
Foto: TT/TT/SPA
3 AV 3

Prinsessan Madeleines ljuvliga stilresa – från då till nu

Ultrafeminina klänningar, vassa kostymer och till och med en rockstjärnelook – följ med på prinsessan Madeleines stilresa. 

Prinsessan Madeleine började tidigt uppmärksammas för sitt intresse för mode. Hennes feminina stil går igen under hela hennes liv – med några få undantag. Följ med på en resa genom Maddes garderob, och se henne växa upp från cool ridtjej till stark småbarnsmamma (med en extra bra garderob) med förkärlek för accessoarer. I det här reportaget har vi medvetet valt bort aftonkläder – trots att Madeleine är omskrivet vass just i dessa sammanhang. Här hittar du i stället hur Madeleine klär sig när det inte är galaafton. Och lugn … En hel del festliga looker blir det ändå. 

LÄS ÄVEN: Kronprinsessan Viktorias stylist delar sina bästa stylingtips

Prinsessan Madeleines 80-tal

Madeleine föddes 1982 och var en stilstjärna från start. Hon kläddes i klassiska prinsesslooker och stilsäkra tomboy-kläder och var precis den prinsessdrömmen svenska folket suktade efter. 

BLOMSTERFLICKA. Kan det bli mer klassiskt kungligt än söt volangklänning och små flickskor? Så här minns vi prinsessor från Hagasessorna till dagens Estelle, Leonore och Adrienne

Med mamma Silvia, 1984.Med mamma Silvia, 1984.Med mamma Silvia, 1984.
Med mamma Silvia, 1984. Foto: CHARLES HAMMARSTEN/TT / CHARLES HAMMARSTEN TT NYHETSBYRÅN

TOMBOY. Madeleines ljusblå sickarbyxor är ett drömplagg vi själva skulle vilja ha på oss – som vuxna. Perfekt färg och snyggt med enkel vit t-shirt under. En bra barn- såväl som vuxen-och-ledig-på-landet-look. 

Kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine på Sollidens slott på Öland.Kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine på Sollidens slott på Öland.Kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine på Sollidens slott på Öland.
Kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine på Sollidens slott på Öland. Foto: LEIF BLOM/TT / TT NYHETSBYRÅN

Prinsessan Madeleines 90-tal

Under 90-talet förvandlas Madeleines stil från en klassisk lite pojkaktig överklasstil till en feminin tonårsstil som på slutet börjar nosa på vuxenvärlden. Ett starkt och viktigt årtionde på Madeleines stilresa!

SAILOR. Likt Håkan Hellström ska göra efter henne plockar Madeleine upp den gamla klassiska seglarjackan – och det är förstås väldigt sött. 

Kungafamiljen firar kung Carl XVI Gustafs 47-årsdag, 1993.Kungafamiljen firar kung Carl XVI Gustafs 47-årsdag, 1993.Kungafamiljen firar kung Carl XVI Gustafs 47-årsdag, 1993.
Kungafamiljen firar kung Carl XVI Gustafs 47-årsdag, 1993. Foto: JANERIK HENRIKSSON/SVP/TT / TT NYHETSBYRÅN

RALPH LAURENSKT. En av våra favoritlooker på Madde någonsin är den här klockrena kavajlooken med pullover och skjorta. Madde, eller Len som hon kallas av kompisarna, var på den här tiden en tvättäkta ridtjej och denna Ralph Lauren-aktiga stass låg säkert nära till hands. Så här snyggt maskulint klädd blir aldrig Madde något mer – snart slår hon in på en mer feminin stilväg som hon befinner sig på än i dag.  

Prinsessan Madeleine, drottning Silvia, kronprinsessan Victoria, kung Carl XVI Gustaf. Julfotografering, Kungliga slottet, Stockholm, 1994Prinsessan Madeleine, drottning Silvia, kronprinsessan Victoria, kung Carl XVI Gustaf. Julfotografering, Kungliga slottet, Stockholm, 1994Prinsessan Madeleine, drottning Silvia, kronprinsessan Victoria, kung Carl XVI Gustaf. Julfotografering, Kungliga slottet, Stockholm, 1994
Prinsessan Madeleine, drottning Silvia, kronprinsessan Victoria, kung Carl XVI Gustaf. Julfotografering, Kungliga slottet, Stockholm, 1994 Foto: CHARLES HAMMARSTEN/TT / CHARLES HAMMARSTEN TT NYHETSBYRÅN

TONÅRSPERFEKTION. När man är ung så är ofta det absolut enklaste det vackraste. En vit t-shirt och en blommig sarongliknande kjol är en jättefin sommarlook. 

Prinsessan Madeleine anländer till Carlsson Enskilda gymnasium i Tegnerlunden för att hämta betyg från åttonde årskursen, 1997.Prinsessan Madeleine anländer till Carlsson Enskilda gymnasium i Tegnerlunden för att hämta betyg från åttonde årskursen, 1997.Prinsessan Madeleine anländer till Carlsson Enskilda gymnasium i Tegnerlunden för att hämta betyg från åttonde årskursen, 1997.
Prinsessan Madeleine anländer till Carlsson Enskilda gymnasium i Tegnerlunden för att hämta betyg från åttonde årskursen, 1997. Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT NYHETSBYRÅN

HALTERNECK. 90-talets vurm för halterneck fastnar även på prinsessan, och den här klänningen är en 90-talsklassiker som vi gärna vilar ögonen på. 

Prinsessan Madeleine på friherre Cornelius bröllop med drottning Silvia, 1998.Prinsessan Madeleine på friherre Cornelius bröllop med drottning Silvia, 1998.Prinsessan Madeleine på friherre Cornelius bröllop med drottning Silvia, 1998.
Prinsessan Madeleine på friherre Cornelius bröllop med drottning Silvia, 1998. Foto: ERHAN GÜNER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Prinsessan Madeleines 00-tal

Det här kan vara vårt favoritdecennium med prinsessan Madeleines stil: Här lever hon i symbios med den rådande modebilden och hon ger oss flera favoritlooker: St Tropez-klänningen, dubbeldenim-looken och den röda rockstjärnestassen för att nämna några. 

HELVITT. Kostym i många färger – men ungefär liknande snitt – ska komma att bli en uniform som Madeleine använder sig av från och med nu och fram till i dag. Just en vit kavaj med rakt skuret linne under är en klassiker som är lika fin på dig som på Madde. 

Prinsessan Madeleine på Victoria-dagen på Öland, 2000.Prinsessan Madeleine på Victoria-dagen på Öland, 2000.Prinsessan Madeleine på Victoria-dagen på Öland, 2000.
Prinsessan Madeleine på Victoria-dagen på Öland, 2000. Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

SPORTIG DETALJ. Beige är alltid elegant och vi älskar randen på byxorna som gör att kostymen känns mycke mer sportig på ett modernt sätt. 

Prinsessan Madeleine  lämnar Oslo efter att ha närvarat under prins Haakons och Mette-Marits bröllop.Prinsessan Madeleine  lämnar Oslo efter att ha närvarat under prins Haakons och Mette-Marits bröllop.Prinsessan Madeleine  lämnar Oslo efter att ha närvarat under prins Haakons och Mette-Marits bröllop.
Prinsessan Madeleine lämnar Oslo efter att ha närvarat under prins Haakons och Mette-Marits bröllop. Foto: LISE ÅSERUD/TT / TT NYHETSBYRÅN

SOMMARDRÖM. Den här bilden blev en sensation när den publicerades – och det är inte svårt att förstå varför. Vacker som en dag och i en perfekt St Tropez-klänning och perfekta skor på Franska Rivieran. En klassisk bild och en klassisk outfit. 

Prinsessan Madeleine, brunbränd och fräsch på semester i St Tropez, 2005.Prinsessan Madeleine, brunbränd och fräsch på semester i St Tropez, 2005.Prinsessan Madeleine, brunbränd och fräsch på semester i St Tropez, 2005.
Prinsessan Madeleine, brunbränd och fräsch på semester i St Tropez, 2005. Foto: PATRIK ÖSTERBERG / PATRIK ÖSTERBERG

BEACHBABE. Jeanskjol och tubtopp – enkelt och alltid en hit för en ung solkysst tjej. Och självförtroende och lycka är alltid det bästa du har i garderoben. 

Prinsessan Madeleine på badsemster i S:t Tropez, Frankrike, 2001.Prinsessan Madeleine på badsemster i S:t Tropez, Frankrike, 2001.Prinsessan Madeleine på badsemster i S:t Tropez, Frankrike, 2001.
Prinsessan Madeleine på badsemster i S:t Tropez, Frankrike, 2001. Foto: SIPA PRESS/TT / SIPA PRESS SIPA

DENIMDONNA. Än en gång som tagen ur en av Ralph Laurens kampanjer. Dubbeldenim, en stark polotröja och en underbar mockajacka gör den här looken helt perfekt, klassisk och tidlös. Vi bugar oss!

Prinsessan Madeleine pluggar i London, England. Här ses prinsessan (t.v.) i sällskap med en tjejkompis, 2001.Prinsessan Madeleine pluggar i London, England. Här ses prinsessan (t.v.) i sällskap med en tjejkompis, 2001.Prinsessan Madeleine pluggar i London, England. Här ses prinsessan (t.v.) i sällskap med en tjejkompis, 2001.
Prinsessan Madeleine pluggar i London, England. Här ses prinsessan (t.v.) i sällskap med en tjejkompis, 2001. Foto: SIPA PRESS/TT / SIPA PRESS BEIRNE/SIPA

TIDLÖS. Madeleine är inte någon jeanstjej – men hon var! I vit skjorta, jeansjacka och en stickad tröja nonchalant över axlarna – än en gång en tidlös, ultrachic look!

Prinsessan Madeleine träffar pressen vid Sveriges ambassad i London, England.Prinsessan Madeleine träffar pressen vid Sveriges ambassad i London, England.Prinsessan Madeleine träffar pressen vid Sveriges ambassad i London, England.
Prinsessan Madeleine träffar pressen vid Sveriges ambassad i London, England. Foto: KRISTOFER SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

ACCESSOARPERFEKTION. Klockan i metall, 00-väskan under armen och en scarf runt halsen … Madeleine visste ur man kompletterande en look tidigt i sin stilkarriär. 

Bröllopet mellan prinsessan Märtha-Louise och Ari Behn, 2002.Bröllopet mellan prinsessan Märtha-Louise och Ari Behn, 2002.Bröllopet mellan prinsessan Märtha-Louise och Ari Behn, 2002.
Bröllopet mellan prinsessan Märtha-Louise och Ari Behn, 2002. Foto: KUNT FALCH/TT / TT NYHETSBYRÅN

LÄS ÄVEN: Se kronprinsessan Victorias otroliga stilresa – från då till nu 

MONOKROM. En look där allt går ton i ton kan vara kul – inte minst om man vågar sig på en stark färg. Riktig raffigt färgval och snyggt snitt på dräkten. 

Prinsessan Madeleine, prins Carl Philip och kronprinsessan Victoria i samband med drottningens 60-årsdag 2003.Prinsessan Madeleine, prins Carl Philip och kronprinsessan Victoria i samband med drottningens 60-årsdag 2003.Prinsessan Madeleine, prins Carl Philip och kronprinsessan Victoria i samband med drottningens 60-årsdag 2003.
Prinsessan Madeleine, prins Carl Philip och kronprinsessan Victoria i samband med drottningens 60-årsdag 2003. Foto: LEIF R JANSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN

 

ROCKSTJÄRNA. Det här är en av våra favoritlooker på Madeleine någonsin: En röd kostym är det inte alla som vågar sig på! Dessutom med en svart tunn scarf - Madeleine har aldrig sett mer ut som en rockstjärna! Saint Laurent kommer att knipa den här looken till sin nästa visning (minus blombuketten)

Prinsessan Madeleine på öppnandet av en utställning på Medelhavsmuseet i Stockholm, 2004.Prinsessan Madeleine på öppnandet av en utställning på Medelhavsmuseet i Stockholm, 2004.Prinsessan Madeleine på öppnandet av en utställning på Medelhavsmuseet i Stockholm, 2004.
Prinsessan Madeleine på öppnandet av en utställning på Medelhavsmuseet i Stockholm, 2004. Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT / TT NYHETSBYRÅN

PAISLY PRINCESS. En riktigt stark look på Madeleine här: Brun glansig överdel till en cool paislymönstrad chiffongkjol. Notera hur fint det är att matcha en färg på en hel look – fast i olika nyanser. 

Prinsessan Madeleine och prins Carl Philip deltar vid jubileumslunch på Slottet 2003.Prinsessan Madeleine och prins Carl Philip deltar vid jubileumslunch på Slottet 2003.Prinsessan Madeleine och prins Carl Philip deltar vid jubileumslunch på Slottet 2003.
Prinsessan Madeleine och prins Carl Philip deltar vid jubileumslunch på Slottet 2003. Foto: LEIF R JANSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN

COUTURELIKT. En lite ovanlig outfit på Madeleine, men vi gillar den. Väldigt smickande och ståkragen och axelvaddarna ger en majestätisk stil som passar henne. Även utsmyckningen är söt!

Prinsessan Madeleine på Stockholms slott 2005.Prinsessan Madeleine på Stockholms slott 2005.Prinsessan Madeleine på Stockholms slott 2005.
Prinsessan Madeleine på Stockholms slott 2005. Foto: CHARLES HAMMARSTEN/TT / CHARLES HAMMARSTEN TT NYHETSBYRÅN

ULTRAMODERNT. Madeleine – plocka fram den här looken NU. Världens hetaste modemärke stavas Bottega Veneta och denna outfit – jackan med det elastiska skärpet samt skorna av spetsig loafermodell – är precis så vi klär oss just nu! Riktigt bra outfit och visar än en gång prinsessan Madeleines vurm för kostymer med enkla, v-ringade t-shirts under. 

Prinsessan Madeleine inviger ett nytt hästsjukhus i Strömsholm, 2004Prinsessan Madeleine inviger ett nytt hästsjukhus i Strömsholm, 2004Prinsessan Madeleine inviger ett nytt hästsjukhus i Strömsholm, 2004
Prinsessan Madeleine inviger ett nytt hästsjukhus i Strömsholm, 2004 Foto: ANDERS WIKLUND / TT / TT NYHETSBYRÅN

 

 

Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT NYHETSBYRÅN

70-TAL. Och när vi talar om vad som är trendigt i dag – smal kostym med ränder samt en liten discokrage som stylats utanför slagen – jadå, detta är lika mycket 2020 som det tydligen var 2004.

Ryttarstadion, Stockholm, 2004.Ryttarstadion, Stockholm, 2004.Ryttarstadion, Stockholm, 2004.
Ryttarstadion, Stockholm, 2004. Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

TRENCH. Trenchtrenden är över oss – eller rättare sagt så har den aldrig lämnat oss. Madeleine tillhör dem som knäpper rocken med spännet, mer vanligt (och snäppet coolare) är att inte använda spännet och i stället knyta skärpet lite härligt slarvigt. Men nu är ju Madeleine prinsessa … 

Prinsessan Madeleine närvarande på Galopptävlingarna på Täby Galoppbanan där hon även delade ut pris, 2005.Prinsessan Madeleine närvarande på Galopptävlingarna på Täby Galoppbanan där hon även delade ut pris, 2005.Prinsessan Madeleine närvarande på Galopptävlingarna på Täby Galoppbanan där hon även delade ut pris, 2005.
Prinsessan Madeleine närvarande på Galopptävlingarna på Täby Galoppbanan där hon även delade ut pris, 2005. Foto: MRKONJIC SUVAD / EXPRESSEN TT NYHETSBYRÅN

 

LOGOLADY. Madeleine gillar att det syns var hennes accessoarer kommer ifrån. Hon är inte främmande för att bära logomönstrade accessoarer: Väskor med Louis Vuitton- eller Gucci-logo eller, som här, scarves i klassiska och igenkännbara mönster från Pucci (överst) och Missoni (underst).

Prinsessan Madeleine i samband med firandet av kungens födelsedag på Stockholms slott 2005.Prinsessan Madeleine i samband med firandet av kungens födelsedag på Stockholms slott 2005.Prinsessan Madeleine i samband med firandet av kungens födelsedag på Stockholms slott 2005.
Prinsessan Madeleine i samband med firandet av kungens födelsedag på Stockholms slott 2005. Foto: ERHAN GÜNER / TT / TT NYHETSBYRÅN
Prinsessan Madeleine deltar vid starten av Volvo Ocean Race i New York City, 2006.Prinsessan Madeleine deltar vid starten av Volvo Ocean Race i New York City, 2006.Prinsessan Madeleine deltar vid starten av Volvo Ocean Race i New York City, 2006.
Prinsessan Madeleine deltar vid starten av Volvo Ocean Race i New York City, 2006. Foto: ESSPHOTO / CODE 10061

KLASSISKT ELEGANT. Madeleine bär sällan svart, men här i kombination med en vit topp med volangärmar skapar det en elegant look som vi gärna ser mer av. 

Prinsessan Madeleine anländer till premiären av baletten "Cendrillon" på Operan i Stockholm, 2007.Prinsessan Madeleine anländer till premiären av baletten "Cendrillon" på Operan i Stockholm, 2007.Prinsessan Madeleine anländer till premiären av baletten "Cendrillon" på Operan i Stockholm, 2007.
Prinsessan Madeleine anländer till premiären av baletten "Cendrillon" på Operan i Stockholm, 2007. Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT / TT NYHETSBYRÅN

Prinsessan Madeleines 10-tal

Nu blir Madeleines stil något mer sober och hon går in i en mer vuxen fas men där feminina kjolar och klänningar kombineras med mer maskulina kostymer – Madde har sin stil och håller sig till den. En romantisk känsla växer sig starkare mot slutet av 10-talet och vi ser en lite mer vuxen, dramatisk och moderiktig volangstil än den Madeleine tidigare älskat. 

PERFEKT MATCH. En trenchocat med en volangdetalj (Madeleine älskar volanger) i perfekt färgmatch med en clutch – mmmm, detta gillar vi. 

I Washington, USA, 2012.I Washington, USA, 2012.I Washington, USA, 2012.
I Washington, USA, 2012. Foto: / DANA PRESS / TT / DANA PRESS TT NYHETSBYRÅN

SPORTCHIC. Säkert inte en look som var avsiktlig – vädrets makter gjorde det nödvändigt att plocka fram Moncler-jackan. Men faktum är att resultatet är snyggt - stark Prada-vibb på den mönstrade kjolen med den sportiga jackan. Att mixa ett sportigt element med ett elegant är nästan alltid en hit!

Prinsessan Madeleine närvarar vid Victoriadagen på Öland, 2012.Prinsessan Madeleine närvarar vid Victoriadagen på Öland, 2012.Prinsessan Madeleine närvarar vid Victoriadagen på Öland, 2012.
Prinsessan Madeleine närvarar vid Victoriadagen på Öland, 2012. Foto: STEFAN SÖDERSTRÖM / XP / TT / EXPRESSEN TT NYHETSBYRÅN

PERFEKTION. En av få gånger vi ser Madeleine bära svart – då gör hon det så här bra! Perfektion i alla led med det bakåtdragna håret, den minimalistiska blusen under och så den svarta kostymen. Très bien!

New York, 2012.New York, 2012.New York, 2012.
New York, 2012. Foto: CHINO+LAURA / DANA PRESS / TT / DANA PRESS TT NYHETSBYRÅN

DETALJDROTTNING. Oh så mycket härligt det var att titta på här: Coolt armband, bra väska, fin klocka … Och så en klassiskt snygg kavajlook. Heja Madde!

På bjudning hos Spotify, 2013.På bjudning hos Spotify, 2013.På bjudning hos Spotify, 2013.
På bjudning hos Spotify, 2013. Foto: SUVAD MRKONJIC / XP / TT / EXPRESSEN TT NYHETSBYRÅN

BRALLIS. Men så roliga byxor! Det är inte ofta Madeleine skojar till det nertill men här har hon ett par byxor med attityd så det matchar en modeprinsessa!

Victoriadagen 2015.Victoriadagen 2015.Victoriadagen 2015.
Victoriadagen 2015. Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / TT / PATRIK C ÖSTERBERG TT NYHETSBYRÅN

SENSATIONELL. Men wow, vilken otrolig look med genombruten topp, knäkort kjol och snörade skor – det här var ju en riktig dunderhit signerad Madeleine. 

Med Prins Daniel vid Riksdagens öppnande, 2016.Med Prins Daniel vid Riksdagens öppnande, 2016.Med Prins Daniel vid Riksdagens öppnande, 2016.
Med Prins Daniel vid Riksdagens öppnande, 2016. Foto: / DANA PRESS / TT / DANA PRESS TT NYHETSBYRÅN

MAMMACHIC. En ung mamma är alltid i farten, och måste vara praktiskt klädd – men det går ju att få till det bättre och sämre. I beigea byxor och fin ärmlös topp som visar mammamusklerna … Vi säger ja tack till detta. 

Prinsessan Madeleine med prinsessan Leonore, 2016.Prinsessan Madeleine med prinsessan Leonore, 2016.Prinsessan Madeleine med prinsessan Leonore, 2016.
Prinsessan Madeleine med prinsessan Leonore, 2016. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

DIANA-LIKT. Prinsessan Diana hade en vurm för vita spetskragar som stod upp från under tröjan. Den här looken klär Madde jättebra och den mönstrade kjolen är fin till. Håret är pricken över i-et 

Prinsessan Madeleine inviger EM i ridsport på Ullevi, 2017.Prinsessan Madeleine inviger EM i ridsport på Ullevi, 2017.Prinsessan Madeleine inviger EM i ridsport på Ullevi, 2017.
Prinsessan Madeleine inviger EM i ridsport på Ullevi, 2017. Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN

 

BOHEMISK DRÖM. Som en tvättäkta Chloé-tjej i broderad fantasifull topp och drömhår … Har Madeleine någonsin varit vackrare?

Prinsessan Madeleine vid invigningen av "Room for Children" i London, 2017.Prinsessan Madeleine vid invigningen av "Room for Children" i London, 2017.Prinsessan Madeleine vid invigningen av "Room for Children" i London, 2017.
Prinsessan Madeleine vid invigningen av "Room for Children" i London, 2017. Foto: MARK EARTHY/TT / TT NYHETSBYRÅN

DRÖMDUO. Mor och dotter i otroligt vackra blommiga kreationer … Det är bara att buga sig för Bernadotte-brudarna. Vackert, stylish och elegant. Full pott!

Drottning Silvia och prinsessan Madeleine anländer till Childhoodgala på Cipriani i New YorkDrottning Silvia och prinsessan Madeleine anländer till Childhoodgala på Cipriani i New YorkDrottning Silvia och prinsessan Madeleine anländer till Childhoodgala på Cipriani i New York
Drottning Silvia och prinsessan Madeleine anländer till Childhoodgala på Cipriani i New York Foto: JOHANNES WORSøE BERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

KLASSISKT MODERNT. Vit skjorta till fin kjol är ett jättebra sätt att göra en kjollook lite mer cool och tidlös. Kjolen ha ren fin 70-talskänsla och kombinerad med den vita skjortan får den en modern, men samtidigt klassisk, känsla. 

Prinsessan Madeleine vid lanseringen av barnboken "Stella och hemligheten" på Junibacken, 2019.Prinsessan Madeleine vid lanseringen av barnboken "Stella och hemligheten" på Junibacken, 2019.Prinsessan Madeleine vid lanseringen av barnboken "Stella och hemligheten" på Junibacken, 2019.
Prinsessan Madeleine vid lanseringen av barnboken "Stella och hemligheten" på Junibacken, 2019. Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

UPPKLÄTT OCH AVSLAPPNAT. Även här är ett exempel på vilken fin effekt du kan få om du kombinerar en uppklädd kjol med något annat än en festtopp: I det här fallet i lös finstickad jumper. Resultatet blir avslappnat elegant och härligt bekvämt (nåja, de klackarna på gräsmatta kanske inte sorterar in under just begreppet ”bekvämt”).  

Prinsessan Madeleine under firandet av Victoriadagen på Borgholms idrottsplats, Borgholm, Öland, 2019.Prinsessan Madeleine under firandet av Victoriadagen på Borgholms idrottsplats, Borgholm, Öland, 2019.Prinsessan Madeleine under firandet av Victoriadagen på Borgholms idrottsplats, Borgholm, Öland, 2019.
Prinsessan Madeleine under firandet av Victoriadagen på Borgholms idrottsplats, Borgholm, Öland, 2019. Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

PERFEKT 70-TAL. Åh, vilken ljuvlig och supermodern 70-talslook med vackert mönstrad kjol och knytblus. Denna stjäl vi rakt av och har på oss i morgon, tack Madeleine. 

Prinsessan Madeleine skriver autografer i samband med lanseringen av barnboken "Stella och hemligheten" under bokmässan i Göteborg, 2019.Prinsessan Madeleine skriver autografer i samband med lanseringen av barnboken "Stella och hemligheten" under bokmässan i Göteborg, 2019.Prinsessan Madeleine skriver autografer i samband med lanseringen av barnboken "Stella och hemligheten" under bokmässan i Göteborg, 2019.
Prinsessan Madeleine skriver autografer i samband med lanseringen av barnboken "Stella och hemligheten" under bokmässan i Göteborg, 2019. Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

BLEKROSA TYLL. En skir tyllklänning med blombroderier är ett perfekt val för festliga tillfällen. Vi inspireras av denna rosa drömklänning i tyll från Ida Sjöstedt som prinsessan bar på kungens Nobelmiddag 2019.

Prinsessan Madeleine anländer till kungens traditionsenliga middag för Nobelpristagarna i en blommig tyllklänning.Prinsessan Madeleine anländer till kungens traditionsenliga middag för Nobelpristagarna i en blommig tyllklänning.Prinsessan Madeleine anländer till kungens traditionsenliga middag för Nobelpristagarna i en blommig tyllklänning.
Prinsessan Madeleine anländer till kungens traditionsenliga middag för Nobelpristagarna i en blommig tyllklänning. Foto: Christine Olsson/TT

Prinsessan Madeleines 20-tal

Under de senaste åren har Madeleine byggt upp en feminin garderob med mycket volanger, blommor och mjuka pastellfärger – en tidlös signaturstil som klär prinsessan utmärkt. 

VOLANGER. Addera textur till din klänning med volanger för att skapa en lyxig känsla, ett feminint snitt och ett snyggt fall. Satsa gärna på en volangklänning med markerad midja för smickrande siluett, likt den blommiga volangklänning från Zimmermann prinsessan Madeleine bar på prins Julians dop 2021.

Madeleine, prins Nicolas, prinsessan Adrienne, Christopher O'Neill och prinsessan Leonore efter prins Julians dop 2021.Madeleine, prins Nicolas, prinsessan Adrienne, Christopher O'Neill och prinsessan Leonore efter prins Julians dop 2021.Madeleine, prins Nicolas, prinsessan Adrienne, Christopher O'Neill och prinsessan Leonore efter prins Julians dop 2021.
Madeleine, prins Nicolas, prinsessan Adrienne, Christopher O'Neill och prinsessan Leonore efter prins Julians dop 2021. Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Madeleine vid prins Julians dop i Drottningholms slottskyrka 2021.Madeleine vid prins Julians dop i Drottningholms slottskyrka 2021.Madeleine vid prins Julians dop i Drottningholms slottskyrka 2021.
Madeleine vid prins Julians dop i Drottningholms slottskyrka 2021. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

ÅTERANVÄNDER PLAGG. Prinsessan Madeleine går i storasyster Victorias fotspår och återanvänder plagg som hon burit tidigare – något som tidigare varit otänkbart för en prinsessa. Modernt och trendigt tycker vi! Här bär Madeleine samma vackra klänning 2021 som hon bar på prins Gabriels dop 2017. Klänningen är signerad Valentino, vilket är det modehus som sägs vara en av prinsessans favoriter.  

Prinsessan i rosa klänning signerad Valentino 2021.Prinsessan i rosa klänning signerad Valentino 2021.Prinsessan i rosa klänning signerad Valentino 2021.
Prinsessan i rosa klänning signerad Valentino 2021. Foto: Linda Broström / Kungl. Hovstaterna

BLOMMIGT. En blommig klänning är ett måste i vår- och sommargarderoben. Prinsessan bär gärna romantiska klänningar med kilklackar, dessa från favoritmärket Valentino. 

Prinsessan Madeleine i vackert blomprint på rosa botten.Prinsessan Madeleine i vackert blomprint på rosa botten.Prinsessan Madeleine i vackert blomprint på rosa botten.
1 AV 3
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
2 AV 3
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
3 AV 3
Prinsessan Madeleine i vackert blomprint på rosa botten.
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT

TRENDIG I BATIK. Batikmönstrat är ett kul sätt att göra en bohemisk sommarklänning lite mer trendig. Prinsessan Madeleine ser ut som en dröm i denna klädsamma klänning och använder stylingknepet att ”klä ner” klänningen med sneakers som bidrar till den samtida looken. 

Prinsessan MadeleinePrinsessan MadeleinePrinsessan Madeleine
Prinsessan Madeleine Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY

STILRENT. Prinsessan Madeleine i en sommarvit konstym med en mycket enkel topp (till och med t-shirt) under blir högsta betyg. Snyggt med de dekorativa armbanden till. 

Prinsessan Madeleine i anslutning till sin 41-årsdag 2023.Prinsessan Madeleine i anslutning till sin 41-årsdag 2023.Prinsessan Madeleine i anslutning till sin 41-årsdag 2023.
Prinsessan Madeleine i anslutning till sin 41-årsdag 2023. Foto: PHOTO: JOEL SILVA/CHILDHOOD

Vi ser fram emot att fortsätta följa och inspireras av prinsessans härliga stilresa. Tack för all inspiration, Madeleine!

LÄS ÄVEN: Följ med på drottning Silvias stilresa – från då till nu! 

LÄS ÄVEN: Klä dig som prinsessan Madeleine – plagg som du kan köpa

LÄS ÄVEN Världens bäst klädda kungligheter – 25 kvinnor att inspireras av