Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Prinsessan Sofia strålar i ny höstlook.Prinsessan Sofia strålar i ny höstlook.Prinsessan Sofia strålar i ny höstlook.
Prinsessan Sofia strålar i ny höstlook. Foto: Fredrik Sandberg/TT / TT NYHETSBYRÅN

Prinsessan Sofia i ny frisyr och ny kappa (vi vet märket!)

Prinsessan Sofia dök upp till sitt senaste uppdrag på Fotografiska museet i Stockholm i en elegant, ny höstlook – som vi gärna tar efter!

Prinsessan Sofia, 36, är mammaledig med sonen prins Julian – men under måndagen fick vi en oväntad glimt av prinsessan då hon besökte Fotografiska museet i Stockholm tillsammans med prins Carl Philip, 42. Orsaken är parets gemensamma hjärtefråga, #nejtillnäthat, och som ett steg i deras långtgående arbete med frågan så invigde de under måndagen den nya digitala installationen ”Vi står upp mot näthatet tillsammans” på museet.

Prinsessan visade upp både ett nytt klipp och en ny kappa dagen till ära. Sofia är sällan feg i sin stil och har klippt av en rejäl bit av sitt långa hår – som nu är axellångt, busigt och riktigt höstsnyggt. 

Prinsessan Sofias frisyr: före och efter!Prinsessan Sofias frisyr: före och efter!Prinsessan Sofias frisyr: före och efter!
Prinsessan Sofias frisyr: före och efter! Foto: Karin Törnblom/TT

Till det nya barret bar hon en rutig kappa från Tommy Hilfigers samarbete med Zendaya och en vadlång klänning från danska DAY samt boots från Zara. Örhängena är av återvunnet silver, och kommer från Margareta Avernäs och väskan är från Kasti. 

Sofia i kappa från Tommy Hilfiger.Sofia i kappa från Tommy Hilfiger.Sofia i kappa från Tommy Hilfiger.
Sofia i kappa från Tommy Hilfiger. Foto: Johan Jeppsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Snygga detaljer.Snygga detaljer.Snygga detaljer.
Snygga detaljer. Foto: Johan Jeppsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
I klänning från Day.I klänning från Day.I klänning från Day.
I klänning från Day. Foto: Fredrik Sandberg/TT / TT NYHETSBYRÅN

Prinsessan, som själv har erfarenhet av att ha utsatts för mycket näthat, höll tal under dagen där hon bland annat sa:

– Näthat kan aldrig bli något vi får lära oss att leva med. Ändå är det precis det som sker. Den psykiska ohälsan ökar, inte minst bland barn och unga. Politiker hoppar av sina uppdrag på grund av hot och många vågar inte uttrycka sin politiska åsikt i rädsla för repressalier.

– Målet är att vi under en gemensam symbol och aktivt användande av symbolen visar att vi är många som tar avstånd från näthat och allt vad det innebär. Att så många som möjligt säger #nejtillnäthat och att vi alla mobiliserar oss i gemensam kamp. Tillsammans kan vi göra skillnad. Från och med NU.

LÄS MER: Prinsessan Sofias bästa väska – nu har den kommit i ny färg och mönster!