Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Prinsessan Sofia och kronprinsessan Mette-Marit.Prinsessan Sofia och kronprinsessan Mette-Marit.Prinsessan Sofia och kronprinsessan Mette-Marit.
1 AV 2
Så har stilen förändrats – från vimlet i New York till ett liv som prinsessa av Sverige
2 AV 2
Prinsessan Sofia och kronprinsessan Mette-Marit.
Foto: PONTUS LUNDAHL / TT / TT NYHETSBYRÅN, SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS

Här är den – klänningen som prinsessorna älskar!

Prinsessan Sofia och kronprinsessan Mette-Marit börjar stilmässigt allt mer att likna varandra. Nu ser vi att de till och med älskar samma märke. 

När det norska kronprinsparet var på besök i Storbritannien i våras, där man bland annat drack te med prins William och prinsessan Kate var det övergripande målet med resan att stärka samarbetet inom energi, grön industri och kultur. Men Mette-Marit hann även med att visa sin uppskattning för brittiskt mode. 

Märket har en tydlig, lite retroinspirerad design där merparten av klänningarna är skapade som den modell som både Sofia och Mette-Marit älskar
Kronprins Haakon och prinsessan Mette-Marit på väg in på en mottagning i London.Kronprins Haakon och prinsessan Mette-Marit på väg in på en mottagning i London.Kronprins Haakon och prinsessan Mette-Marit på väg in på en mottagning i London.
Kronprins Haakon och prinsessan Mette-Marit på väg in på en mottagning i London. Foto: SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS

Mette-Marit bar under ett av besökets kvällsarrangemang en klänning av märket The Vampire’s Wife, vars grundare är den brittiska skådespelaren, modellen och numera desginern Susie Cave, gift med artisten Nick Cave. Klänningen är en favorit som hon tidigare burit bland annat under Spellemanspriset 2021, Norges Grammisgala. Hon har minst ytterligare tre stycken snarlika i den kungliga garderoben.

Mette Marit i kläninng från The Vampire’s Wife.Mette Marit i kläninng från The Vampire’s Wife.Mette Marit i kläninng från The Vampire’s Wife.
Mette Marit i kläninng från The Vampire’s Wife. Foto: SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS

Och i slutet av augusti, på självaste bröllopsdagen, firades kronprinsparets 50-årsdagar tillsammans med medlemmar av den norska kungafamiljen. Då bar Mette-Marit ytterligare en klänning från favoritmärket. Denna gång en vit långklänning med puffärmar och spets. 

Mette-Marit och Haakon firade sina 50-årsdagar på bröllopsdagen den 25 augusti.Mette-Marit och Haakon firade sina 50-årsdagar på bröllopsdagen den 25 augusti.Mette-Marit och Haakon firade sina 50-årsdagar på bröllopsdagen den 25 augusti.
Mette-Marit och Haakon firade sina 50-årsdagar på bröllopsdagen den 25 augusti. Foto: Stian Lysberg Solum / TT NYHETSBYRÅN
Mette-Marit i klänning från The Vampire's Wife.Mette-Marit i klänning från The Vampire's Wife.Mette-Marit i klänning från The Vampire's Wife.
Mette-Marit i klänning från The Vampire's Wife. Foto: Stian Lysberg Solum / TT NYHETSBYRÅN

The Vampire’s Wife har blivit en riktig prinsesspassion i fråga om klänningar. Under prinsessan Sofias senaste officiella uppdrag, en fredsbön för Ukraina i februari, bar även hon en klänning från märket – i snarlik design. Märket har en tydlig, lite retroinspirerad design där merparten av klänningarna är skapade som den modell som både Sofia och Mette-Marit älskar: En kroppsnära modell med trekvarstärm som har volang på ärm och kjol som sedan skapas i olika längder, tyger och med små detaljvariabler.

Foto: PELLE T NILSSON / SPA | Swedish Press Agency

Sofia har minst ytterligare två klänningar från märket. Hon bar en juvelfärgad grön klänning när kungafamiljen tog emot rikstagsledamöterna under en supé på Stockholm Slott i vintras och en blommig variant under ett evenemang med Project Playground förra året. 

Susie och Nick Cave på designern Vivienne Westwoods begravning i februari.Susie och Nick Cave på designern Vivienne Westwoods begravning i februari.Susie och Nick Cave på designern Vivienne Westwoods begravning i februari.
Susie och Nick Cave på designern Vivienne Westwoods begravning i februari. Foto: JUSTIN NG / AVALON / STELLA PICTURES/JUSTIN NG / AVALON AVALON

LÄS MER Prinsessan Dianas brorsdöttrars lyxiga modeliv

LÄS MER Svenska designstjärnan om succén: ”Det mest pinsamma som kan hända”