Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Prinsessan Sofia i vårig, festlig look.Prinsessan Sofia i vårig, festlig look.Prinsessan Sofia i vårig, festlig look.
Prinsessan Sofia i vårig, festlig look. Foto: TT

Här kan du köpa prinsessan Sofias vackra kashmirtröja och tyllkjol

Prinsessan Sofia är en ständig stilinspiratör som gärna bär kashmir till vardags och även till fest. Inspireras av hennes pricksäkra look där en ribbad kashmirtröja fått agera bas. Vi vet vart du hittar den, och hur du får till stilen.

Kashmir är ett exklusivt material som kan hålla livet ut om man tar hand om det på rätt sätt. Kashmir är både värmande, mjukt och kliar inte lika mycket som en vanlig fårullströja kan göra. Med det sagt är det föga förvånande att materialet hör till ett av prinsessan Sofias favoriter. 

Sofia bär mest kashmirtröjor till vardags, men här har hon valt att styla en kortärmad, ribbad kashmirtröja till en festlig tyllkjol. Ett smart stylingknep om man vill ha en uppklädd look som ändå känns avslappnad.

LÄS MER: Makeupartisten bakom prinsessan Sofias bröllopslook: ”Så får du till en lyckad bröllopssminkning”

Prinsessan Sofia valde en ribbad kashmirtröja till ett besök på Vasateatern tidigare i våras.Prinsessan Sofia valde en ribbad kashmirtröja till ett besök på Vasateatern tidigare i våras.Prinsessan Sofia valde en ribbad kashmirtröja till ett besök på Vasateatern tidigare i våras.
Prinsessan Sofia valde en ribbad kashmirtröja till ett besök på Vasateatern tidigare i våras. Foto: Karin Törnblom/TT / Karin Törnblom

Märket bakom prinsessan Sofias kashmirtröja

Sofias topp kommer från det svenska märket Soft Goat som specialiserar sig på kashmir. De säljer allt från stickade kläder till accessoarer och loungewear. Soft Goat har blivit ett populärt märke bland såväl kungligheter som modeprofiler, och de har gjort två samarbetskollektioner med influencern Michaela Forni (se den senaste här).

Kortärmad kashmirtröja från Soft Goat.Kortärmad kashmirtröja från Soft Goat.Kortärmad kashmirtröja från Soft Goat.
Kortärmad kashmirtröja från Soft Goat. Foto: Soft Goat

Sofias topp är modellen Detail top i ljusrosa färg. Den ribbade tröjan är gjord av 100 procent kashmir och finns även i beige, svart, crème, ljusgrå och ljusbrun. Läs mer och köp här. 

LÄS MER: Prinsessan Sofias bästa vardagsväska – ett riktigt budgetkap 

Kjolen kommer från ett annat populärt märke i kungakretsar, nämligen Ida Sjöstedt. Modellen heter Flawless och Sofia bar den i färgen rosa. Samma modell finns även i – bland annat – vit, beige och brun/oliv.

Att Sofia valt just en rosa look är extra rolig då färgen hör till säsongens trendigaste. Damernas Värld har tidigare tipsat om hur man bär rosa från topp till tå på ett stilsäkert sätt. 

Prinsessan Sofia i vacker, ribbad topp och tyllkjol.Prinsessan Sofia i vacker, ribbad topp och tyllkjol.Prinsessan Sofia i vacker, ribbad topp och tyllkjol.
Prinsessan Sofia i vacker, ribbad topp och tyllkjol. Foto: hbgbild / MEGA / Mega

Sofia valde att fullända den rosa looken med ett par klassiska, vita pumps och med nätta smycken till. Hon bar även en rosa väska som matchade den våriga färgskalan i hennes look. Helrätt styling, säger vi – och ytterligare ett stilpoäng till Sofia som levererar pricksäkra looks på rullande band.

Tidlösa smycken som aldrig kan gå fel.Tidlösa smycken som aldrig kan gå fel.Tidlösa smycken som aldrig kan gå fel.
Tidlösa smycken som aldrig kan gå fel. Foto: Karin Törnblom/TT / Karin Törnblom

LÄS MER: Så får du din kashmirtröja att hålla länge