Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Glittrigt och glammigt var ledordet när drottningarna och prinsessorna bjöds in till konsert på Konserthuset.Glittrigt och glammigt var ledordet när drottningarna och prinsessorna bjöds in till konsert på Konserthuset.Glittrigt och glammigt var ledordet när drottningarna och prinsessorna bjöds in till konsert på Konserthuset.
1 AV 2
Se bilderna från storslagna festkvällen
2 AV 2
Glittrigt och glammigt var ledordet när drottningarna och prinsessorna bjöds in till konsert på Konserthuset.

Prinsessan Sofias glittersuccé på konsertkvällen

Glitter, glamour, genomskinligt och fjädrar – drottningarna och prinsessorna prickade in flera av årets stora trender när de anlände till Konserthuset där det nederländska kungaparet stod som värd. Men glittrigast av alla var prinsessan Sofia. 

Tidigare i veckan bjöd kung Carl Gustaf in till en festlig galamiddag på Kungliga slottet, som hölls till ära av kung Willem-Alexander och drottning Máxima av Nederländerna som nu är på besök i Sverige. Och i går var det dags för de kungliga gästerna att agera värdpar och bjuda igen med en konsert i Stockholm. När gästerna anlände till festkvällen och gick in i det blomstersmyckade Konserthuset var det glitter och glamour på hög nivå – och mest gnistrande av alla var prinsessan Sofia, i en glitterdröm av Ida Lanto. Men även drottning Silvia bar en grönt skimrande klänning. Att paljetter och glittrande ytor är en megatrend just nu har säkert inte gått någon förbi – och verkligen inte våra svenska kungligheter. 

LÄS MER I helgen kom det trendiga glittret till kungahuset

Prinsessan Sofias blå glitterklänning matchades med lika gnistrande accessoarer.Prinsessan Sofias blå glitterklänning matchades med lika gnistrande accessoarer.Prinsessan Sofias blå glitterklänning matchades med lika gnistrande accessoarer.
Prinsessan Sofias blå glitterklänning matchades med lika gnistrande accessoarer. Foto: Robert Eklund / Robert Eklund / Stella Pictures
Prinsessan Sofia anammade den rådande glittertrenden från topp till tå i en kreation av Ida Lanto som hon matchade med silvriga pumps Stinaa.J och gnistrande fjäderörhängen från Ebba Brahe.Prinsessan Sofia anammade den rådande glittertrenden från topp till tå i en kreation av Ida Lanto som hon matchade med silvriga pumps Stinaa.J och gnistrande fjäderörhängen från Ebba Brahe.Prinsessan Sofia anammade den rådande glittertrenden från topp till tå i en kreation av Ida Lanto som hon matchade med silvriga pumps Stinaa.J och gnistrande fjäderörhängen från Ebba Brahe.
Prinsessan Sofia anammade den rådande glittertrenden från topp till tå i en kreation av Ida Lanto som hon matchade med silvriga pumps Stinaa.J och gnistrande fjäderörhängen från Ebba Brahe. Foto: SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES

Kronprinsessan anlände till Konserthuset tillsammans med prins Daniel. Victoria visade upp en glammig look och strålade i en bländande vit aftonklänning med vackra fjädrar – och bar även hon glittertrenden i form av en clutch från Judith Leiber

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel utanför Konserthuset i Stockholm.Kronprinsessan Victoria och prins Daniel utanför Konserthuset i Stockholm.Kronprinsessan Victoria och prins Daniel utanför Konserthuset i Stockholm.
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel utanför Konserthuset i Stockholm. Foto: SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES
Kronprinsessan Victoria var extra elegant kvällen till ära, i en hellång vit klänning kantad med fjädrar och matchade med pärlsmycken och glittrig väska.Kronprinsessan Victoria var extra elegant kvällen till ära, i en hellång vit klänning kantad med fjädrar och matchade med pärlsmycken och glittrig väska.Kronprinsessan Victoria var extra elegant kvällen till ära, i en hellång vit klänning kantad med fjädrar och matchade med pärlsmycken och glittrig väska.
Kronprinsessan Victoria var extra elegant kvällen till ära, i en hellång vit klänning kantad med fjädrar och matchade med pärlsmycken och glittrig väska. Foto: Stella Pictures / Getty Images
Drottningarna Silvia och Máxima och kung Carl Gustaf utanför Konserthuset i Stockholm.Drottningarna Silvia och Máxima och kung Carl Gustaf utanför Konserthuset i Stockholm.Drottningarna Silvia och Máxima och kung Carl Gustaf utanför Konserthuset i Stockholm.
Drottningarna Silvia och Máxima och kung Carl Gustaf utanför Konserthuset i Stockholm. Foto: Getty Images Europe / SWEDISH PRESS AGENCY

Drottning Máxima prickade in den rådande genomskinliga trenden med en elegant kreation från Iris van Herpen och drottning Silvias gröna glitterklänning i design från Georg & Arend visar också på trendkänsla.

LÄS MER Stilsäker galamiddag – här är vackraste klänningarna

LÄS MER Klä dig som kronprinsessan Victoria – 5 kungliga köp