Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Prinsessan Sofias väskpark innehåller många olika stilarPrinsessan Sofias väskpark innehåller många olika stilarPrinsessan Sofias väskpark innehåller många olika stilar
1 AV 2
Färgningar • Uppsättningar • Den omtalade transformertiaran
2 AV 2
Prinsessan Sofias väskpark innehåller många olika stilar
Foto: Swedish Press Agency/TT/TT

Prinsessan Sofias väskor – som du kan köpa!

En väska är en klassisk kunglig accessoar. I prinsessan Sofias kungliga väskpark finns trendtoppar, fransk lyx och, något oväntad, handgjort virkat. 

Svensk Guldknappsvinnare!

Den här lite art deco-inspirerade väskan – som Sofia helst använder utan kedjan – är en riktig stilvinnare, på fler sätt än ett. Svenska Susan Szatmáry är kvinnan bakom det självbetitlade märket som faktiskt vann Damernas Värld Guldknappen Accessoar 2020! Det här är en av DV:s favoritväskor i Sofias samling, lättmatchad och ger alltid något extra till varje outfit. 

Väska från Susan Szatmáry.Väska från Susan Szatmáry.Väska från Susan Szatmáry.
Väska från Susan Szatmáry. Foto: Susan Szatmáry/Swedish Press Agency

Säljs här (länk till Susan Szatmáry).

Dansk design

Under Hela Sverige skramlar, där artister uppträdde till förmån för offren för kriget i Ukraina bar prinsessan Sofia en kavaj från Rodebjer tillsammans med svarta byxor. Hennes outfit bligades till genom örhängen från Caroline Svedbom, och en oväntad brun väska färdigställde looken. 

Prinsparet på Hela Sverige Skramlar, Sofias väska från Decadent Copenhagen.Prinsparet på Hela Sverige Skramlar, Sofias väska från Decadent Copenhagen.Prinsparet på Hela Sverige Skramlar, Sofias väska från Decadent Copenhagen.
Prinsparet på Hela Sverige Skramlar, Sofias väska från Decadent Copenhagen. Foto: TT/Decadent Copenhagen

Säljs här (länk till Decadent Copenhagen). 

Handgjord med retrokänsla

Väskan är handgjord av svenska Alexandra Carlsen, ett stort fan av vintage som är utbildad på modeskolan Parsons och som tidigare arbetat för designern Marc Jacobs. I dag driver hon märket Chica Boom Bags och säljer väskorna via sitt Instagramkonto (länk till Chica Boom Bags). Tillsammans med spetsklänningen från danska märket Day Birger et Mikkelsen och en söt gardinlugg gav den prinsessan Sofia en fin, lite 70-talsinspirerad look denna kväll. 

Prinsessan Sofia på Catwalk livePrinsessan Sofia på Catwalk livePrinsessan Sofia på Catwalk live
Prinsessan Sofia på Catwalk live Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY

Franska favoriter

Cartier är mest känd för sina klockor och smycken, men på senare år har de lagt in en växel i fråga om väskor – något som prinsessan Sofia verkar ha uppmärksammat. Hon har två stycken i samlingen. En är något mer vardagsbetonad i grått med bekvämt handtag, medan den andra har en festligare känsla i trendfärgen rosa. 

Trevligt av prins Daniel och äkta mannen att matcha Sofias outfit med sina slipsar.Trevligt av prins Daniel och äkta mannen att matcha Sofias outfit med sina slipsar.Trevligt av prins Daniel och äkta mannen att matcha Sofias outfit med sina slipsar.
Trevligt av prins Daniel och äkta mannen att matcha Sofias outfit med sina slipsar. Foto: Swedish Press Agency/Cartier.

Säljs här (länk till Cartier). 

På väg till lunch i Stadshuset med väska från Cartier.På väg till lunch i Stadshuset med väska från Cartier.På väg till lunch i Stadshuset med väska från Cartier.
På väg till lunch i Stadshuset med väska från Cartier. Foto: Swedish Press Agency/Cartier.

Säljs här (länk till Cartier). 

Trendväskan

De påslika flätade väskorna från italienska Bottega Veneta är en av de mest hypade väskmodellerna de senaste åren. Det är inte svårt att förstå varför! I prinsessans väsksamling finns även andra modeller med det italienska märkets signaturflätor. 

En av prinsessan Sofias starkaste luggar någonsin!En av prinsessan Sofias starkaste luggar någonsin!En av prinsessan Sofias starkaste luggar någonsin!
En av prinsessan Sofias starkaste luggar någonsin! Foto: Swedish Press Agency/Bottega Veneta.

ANNONS Köp här (länk till Luisaviaroma). 

I rojalistiskt rött från topp till tå - bokstavligen.I rojalistiskt rött från topp till tå - bokstavligen.I rojalistiskt rött från topp till tå - bokstavligen.
I rojalistiskt rött från topp till tå - bokstavligen. Foto: TT/Bottega Veneta.

ANNONS Köp här (länk till Mytheresa).

Prinsessan Sofia på Idrottsgalan 2023.Prinsessan Sofia på Idrottsgalan 2023.Prinsessan Sofia på Idrottsgalan 2023.
Prinsessan Sofia på Idrottsgalan 2023. Foto: TT/Bottega Veneta.

ANNONS Köp här (länk till Matches Fashion)

Som en isdrottning i trendigt vitt och silver.Som en isdrottning i trendigt vitt och silver.Som en isdrottning i trendigt vitt och silver.
Som en isdrottning i trendigt vitt och silver. Foto: Swedish Press Agency/Bottega Veneta.

Säljs här (länk till Bottega Veneta). 

Grå elegans

Prinsessan Sofia har en dragning till grå väskor helt klart. En grå väska är praktisk, då färgen är neutral och passar till allt – men den tillför ofta något mer än en mer vanlig svart. I prinsessans väsksamling finns, utöver Cartier-väskan, även dessa två exemplar, en med handtag och en i trendig påsmodell. 

Grått tillhör favoritfärgerna, här väska från Bolinders Stockholm.Grått tillhör favoritfärgerna, här väska från Bolinders Stockholm.Grått tillhör favoritfärgerna, här väska från Bolinders Stockholm.
Grått tillhör favoritfärgerna, här väska från Bolinders Stockholm. Foto: Bolinders/Swedish Press Agency

Säljs här (länk till Bolinders Stockholm).

Sofia med favoritmodell i favoritfärg från Kasti Studios.Sofia med favoritmodell i favoritfärg från Kasti Studios.Sofia med favoritmodell i favoritfärg från Kasti Studios.
Sofia med favoritmodell i favoritfärg från Kasti Studios. Foto: TT/Kasti Studios

ANNONS Köp här (länk till Åhléns). 

LÄS ÄVEN Klä dig som prinsessorna: Här finns plagg och accessoarerna ur prinsessornas garderober

LÄS ÄVEN Prinsessan Sofias hårstylist: ”Favoriten är hästsvans”