Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Prinsessan Sofia vid invigningen av Avicii experience i Stockholm.Prinsessan Sofia vid invigningen av Avicii experience i Stockholm.Prinsessan Sofia vid invigningen av Avicii experience i Stockholm.
1 AV 2
Kungligheterna bar matchande outfits vid riksdagens öppnande
2 AV 2
Prinsessan Sofia vid invigningen av Avicii experience i Stockholm.
Foto: Jessica Gow/TT

Prinsessorna Sofia och Marys smarta modemåste

När prinsessorna kryddar en tidlös klädsel tar de till ett av de smartaste stiltipsen vi har. ”Garderobens schweiziska armékniv”, menar Damernas Världs chefredaktör Jonna Bergh.

Prinsessan Sofia och prins Carl-Philip deltog i invigningen av Avicii experience i Stockholm i veckan tillsammans med bland andra Tim Berglings far Klas Bergling. Tim spelade på prinsparets bröllopsfest vid deras bröllop 2015. Vid Tims bortgång tre år senare så uttryckte prinsparet sin sorg i ett officiellt uttalande. 

Foto: Jessica Gow/TT / TT NYHETSBYRÅN

Sofia har övergivit den långa, raka luggen och valt att låta håret växa ut till en trendig så kallad ”gardinlugg”. Sofia bar en helsvart look med en tidlös topp med lång ärm samt snyggt raka kostymbyxor. Detta utgjorde en smickrande och elegant bas till två detaljer som verkligen fick looken att kännas poppig: Prinsessan Sofias naglar var målade i en starkt orange färg, och i midjan satt ett brett läderskärp med två spännen som höjde modegraden på prinsessans klädval. 

LÄS OCKSÅ Experten: Byt frisyr – och förändra ditt liv (gör som Sofia)! 

Stilstudie i fina accessoarer: Brett skärp i midjan och starkt färgat nagellack. Prinsessan Sofia fixade en modern look.Stilstudie i fina accessoarer: Brett skärp i midjan och starkt färgat nagellack. Prinsessan Sofia fixade en modern look.Stilstudie i fina accessoarer: Brett skärp i midjan och starkt färgat nagellack. Prinsessan Sofia fixade en modern look.
Stilstudie i fina accessoarer: Brett skärp i midjan och starkt färgat nagellack. Prinsessan Sofia fixade en modern look. Foto: Jessica Gow/TT / TT NYHETSBYRÅN

 

Skärpet är din garderobs schweiziska armékniv

– Skärpet är din garderobs schweiziska armékniv, skriver Damernas Världs chefredaktör Jonna Bergh i artikeln 9 superenkla stylingtips som lyfter din outfit på direkten där hon menar att skärpet har många användningsområden. Självklart att hålla upp byxor och kjolar – men framför allt kan du använda skärpet för att skapa form och ge raka plagg ett nytt utseende

– Du kan ge en rak klänning eller generös skjorta en form genom att chict sätta skräpet i midjan, alternativt på höften och låta tyget bölja över för en lite mer cool avslappnad känsla. 

I samma artikel uppmanar Jonna Bergh att se nagellacket som en accessoar. Ett poppigt nagellack, som Sofia bär, är även detta ett av hennes bästa stiltips. Hon skriver: 

– En knallig färg på naglarna är ju ett underbart sätt att få en personligare look. Speciellt monokoroma garderober kan må bra av ett litet glädjepiller i form av ett nagellack i pigg färg. 

Danska kronprinsessan Mary och prinsessan Sofia delar stilknep

Prinsessan Sofia var inte ensam om att markera midjan med ett skärp denna dag. Samtidigt, i Danmark, pustade kronprinsessan Mary ut efter Kate Middletons besök genom att dela ut 2022 Elite Research Award. Även hon hade tagit till ett brett skärp för att krydda upp en i övrigt vardaglig look.

LÄS OCKSÅ Kate Middleton avstod danskt mode i Köpenhamn

https://www.instagram.com/p/CaXl8DvI8UC/?hidecaption=true

Damernas Värld tipsar om breda skärp under 500 kr

Ett fint quiltat budgetalternativ i läderimitation med resår bak och ett spänne fram som kan ge en chic, dramatisk effekt. Mer info – köp här (länk till H&M). 

Ett brett skärp av läder med stort spänne fram. Skärpet har en något större bredd fram än bak. Mer info – köp här (länk till & Other Stories).  

LÄS ÄVEN Chefredaktören: ”9 superenkla stylingtips som lyfter din outfit på direkten”

LÄS ÄVEN Butterfly cut – årets hetaste frisyr!

LÄS ÄVEN Vårens snyggaste handväskor – 15 tidlösa väskor med trendtouch att älska