Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Se prinsessornas klänningar från Nobelfesten 2016 (alla valde svensk design!)

Nobeldagen är årets bästa dag för alla oss som älskar vackra klänningar, magiska håruppsättningar och gnistrande smycken. Scrolla ner för bilder på prinsessornas och drottningens vackra galablåsor – för första gången någonsin valde alla prinsessor svensk design i år.

Nobel 2016: Kronprinsessan Victoria

Foto: fotograf.charles.hammarsten.AB
Foto: fotograf.charles.hammarsten.AB

Under förra årets Nobelfest väntade kronprinsessan prins Oscar och bar en lila gravidklänning designad av Malin Andrén för By Malina. I år valde hon en specialsydd klänning i pudergrå jacquard med ett medaljongmönster i guld från H&M.

LÄS OCKSÅ: Spana in kronprinsessan Victorias alla nobelklänningar från 1995 till nu (så mycket nostalgi!)

Klänningen är tillverkad i ett hållbart material – en blandning av lyocell och ekologiskt siden. Den svenska budgetkedjan är en riktig favorit hos kronprinsessan som bar H&M-klänningar även när prins Carl Philip och prinsessan Sofia gifte sig förra året och i samband med kungens 70-årsdag tidigare i år.

Vill du veta mer om Victorias smycken och frisyr? Klicka här!

Nobel 2016: Prinsessan Madeleine

Foto: fotograf.charles.hammarsten.AB

Prinsessan Madeleine har i år valt en ljust rosa couturedröm från Fadi el Khoury. Klänningen är tvådelad med en sidenblus i organza och en blomprydd kjol i flera lager.

Även på Nobelfesten förra och förrförra året valde prinsessan klänningar från den Fadi el Khoury. 2015 bar hon stålgrå klänning med klädda knappar och transparenta ärmar, och 2014 en rosa klänning i sidanorganza som sägs ha vägt nära 15 kilo.

Vill du veta mer om Madeleines smycken och frisyr? Klicka här!

Nobel 2016: Prinsessan Sofia

Foto: fotograf.charles.hammarsten.AB

Förra året väckte prinsessan Sofia stor uppståndelse då dök hon dök upp på Nobelfesten i en Oscar de la Renta-klänning som sägs ha kostat 70 000 kronor. I år valde Sofia istället svensk design i form av en smaragdgrön klänning i sidenduchesse från Dagmar.

Vill du veta mer om Sofias smycken och frisyr? Klicka här!

Nobel 2016: Drottning Silvia

Foto: fotograf.charles.hammarsten.AB

Drottning Silvia valde i år en riktigt gnistrande klänning broderad med silverpaljetter i olika storlekar. Klänningen matchade hon lika vackra smycken, det Leuchtenbergska safirgarnityret och armband från kronjuvelerna.

Vill du veta mer om Silvias smycken och frisyr? Klicka här!

LÄS OCKSÅ: Se fler klänningar från Nobelfesten 2016 – så många maffiga kreationer