Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Kronprinsessan Victoria och prinsessan Sofia i snygga klänningar under tisdagskvällens konsert i samband med riksmötet öppnade.Kronprinsessan Victoria och prinsessan Sofia i snygga klänningar under tisdagskvällens konsert i samband med riksmötet öppnade.Kronprinsessan Victoria och prinsessan Sofia i snygga klänningar under tisdagskvällens konsert i samband med riksmötet öppnade.
1 AV 2
Kungligheterna bar matchande outfits vid riksdagens öppnande
2 AV 2
Kronprinsessan Victoria och prinsessan Sofia i snygga klänningar under tisdagskvällens konsert i samband med riksmötet öppnade.
Foto: Swedish Press Agency

Prinsessornas modesuccé på riksmötets konsert

Kronprinsessan Victoria och prinsessan Sofia spred kunglig glans under tisdagskvällens konsert i samband med riksmötet öppnade. Deras snygga ombyten för kvällen var eleganta och trendiga – och de hade båda anammat ett klassiskt stilknep.

I samband med riksmötets öppnande arrangeras ett kvällsevenemang som traditionsmässigt hålls på Stockholms konserthus. Efter öppnandet av riksmötet i riksdagen möts kungligheterna, riksdagens ledamöter och regeringen återigen på kvällen för en konsert. Under dagen, som traditionen bjuder, är det klädsel i svartvitt som gäller för kungligheterna. Och prinsessorna var lika som bär i deras outfits.

Kronprinsessan Victoria och Sofia i sobert svartvitt under riksmötets öppnade.Kronprinsessan Victoria och Sofia i sobert svartvitt under riksmötets öppnade.Kronprinsessan Victoria och Sofia i sobert svartvitt under riksmötets öppnade.
Kronprinsessan Victoria och Sofia i sobert svartvitt under riksmötets öppnade. Foto: TT

Men till kvällsevenemanget får de vara något mer kreativa med klädseln. Både Victoria och Sofia bjöd på en elegant ankomst till Konserthuset i vackra klänningar som var stylade med smarta detaljer. 

Kronprinsessan anlände till Konserthuset i en mönstrad klänning från svenska Valerie.Kronprinsessan anlände till Konserthuset i en mönstrad klänning från svenska Valerie.Kronprinsessan anlände till Konserthuset i en mönstrad klänning från svenska Valerie.
Kronprinsessan anlände till Konserthuset i en mönstrad klänning från svenska Valerie. Foto: PELLE T NILSSON / SPA | Swedish Press Agency

Victorias mönstrande klänning från svenska märket Valerie (drivs av Valerie Aflalo som blev känd i samband med att hon vann Fröken Sverige år 2000) i svartvitt satinliknande material var verkligen en fullträff. Den puffade ärmen och långa siluetten känns helt rätt i tiden och lyfts upp ytterligare av ett par klassiska svarta pumps. Och stilknepet (som även Sofia anammade) att markera midjan med ett skärp, är en klassisk styling som ger ett extra smickrande snitt. 

Prinsessan Sofia (med prins Carl Philip) anlände till Konserthuset i en svart klänning med trendig cut out-detalj.Prinsessan Sofia (med prins Carl Philip) anlände till Konserthuset i en svart klänning med trendig cut out-detalj.Prinsessan Sofia (med prins Carl Philip) anlände till Konserthuset i en svart klänning med trendig cut out-detalj.
Prinsessan Sofia (med prins Carl Philip) anlände till Konserthuset i en svart klänning med trendig cut out-detalj. Foto: PELLE T NILSSON / SPA | Swedish Press Agency

En modern klänningsmodell blev också valet för prinsessan Sofia. Hon gjorde entré i en otroligt snygg svart klänning med lång ärm och trendig cut out-detalj vid bröstet, och fortsatte likt Victoria på dagens sobra färgskala. Pricken över i:et blev hennes breda skärp i midjan från finska märket Andiata. Den skapade en feminin, men också en något rockig siluett som blev en skön stilkrock till hennes eleganta klänning. Looken kompletterades med ett par svarta pumps och kuvertväska. 

LÄS MER: Modeskaparnas hyllningar till drottning Elizabeth 

LÄS MER: Kates första uppdrag som prinsessa – en hyllning till Diana