Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

1 AV 2
Inspireras av kronprinsessans tre främsta kostymknep
2 AV 2
Foto: TT TIDNINGSBYRÅN

Så stylar kronprinsessan Victoria knytblusen

Stilsäkra Victoria visar att den älskade knytblusen fortfarande är aktuell och trendig. Inspireras av kronprinsessans styling och upptäck säsongens snyggaste knytblusar.

Knytblusen – plagget som utstrålar dressat, romantik och power – har sedan länge haft en säker plats i Victorias garderob, och i vår bär kronprinsessan upp den stilrent med både kjol och kostym.

Victoria matchar gärna knytblusen med kostym

Victoria bryter av sin ljusa jacka med en mönstrad knytblus.Victoria bryter av sin ljusa jacka med en mönstrad knytblus.Victoria bryter av sin ljusa jacka med en mönstrad knytblus.
Victoria bryter av sin ljusa jacka med en mönstrad knytblus. Foto: Jonas Ekströmer/TT / TT NYHETSBYRÅN

Vid ett Östersjöseminarium anordnat av Expedition Baltic Sea bar kronprinsessan en mönstrad knytblus matchat med en vårig jacka –ursnyggt!

Kronprinsessan Victoria i kostym från Rodebjer.Kronprinsessan Victoria i kostym från Rodebjer.Kronprinsessan Victoria i kostym från Rodebjer.
Kronprinsessan Victoria i kostym från Rodebjer. Foto: Pontus Lundahl/TT / TT NYHETSBYRÅN

När Victoria deltog i ett seminarium arrangerat av Stockholm International Water Institute matchade hon sin vita knytblus med en vacker blå kostym från svenska Rodebjer och boots. 

Kronprinsessan Victoria i knytblus ton-i-ton med kavajen i sammet.Kronprinsessan Victoria i knytblus ton-i-ton med kavajen i sammet.Kronprinsessan Victoria i knytblus ton-i-ton med kavajen i sammet.
Kronprinsessan Victoria i knytblus ton-i-ton med kavajen i sammet. Foto: Johan Jeppsson/TT

När kronprin­sessparet var på besök hos Åklagar­­myndig­heten valde Victoria en monokromt blå look med knytblus i en mörk färg stylad med en glamourös kostym i sammet. 

Kronprinsessan Victoria i knytblus med twist.Kronprinsessan Victoria i knytblus med twist.Kronprinsessan Victoria i knytblus med twist.
Kronprinsessan Victoria i knytblus med twist. Foto: Karin Törnblom/TT / TT NYHETSBYRÅN

Under ett event för Micael Bindefelds stiftelse bar Victoria en knytblus med twist, vilket gav hennes kostymlook en ny och snygg touch!

Kronprinsessan Victoria på besök hos Rädda Barnen i knytblus med volang och ljus kostym.Kronprinsessan Victoria på besök hos Rädda Barnen i knytblus med volang och ljus kostym.Kronprinsessan Victoria på besök hos Rädda Barnen i knytblus med volang och ljus kostym.
Kronprinsessan Victoria på besök hos Rädda Barnen i knytblus med volang och ljus kostym. Foto: Pontus Lundahl/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kronprinsessan Victoria besökte nyligen Rädda Barnens huvudkontor i Stockholm. Dagen till ära valde hon vårigare look, nämligen en knytblus med volang matchat med en ljus kostym. 

LÄS MER: Kronprinsessan Victorias vecka i svenskt mode – alla lookerna dag för dag 

Kronprinsessan stylar även blusen med tweedjacka och kjol

Kronprinsessan Victoria i monokrom look med knytblus och plisserad kjol.Kronprinsessan Victoria i monokrom look med knytblus och plisserad kjol.Kronprinsessan Victoria i monokrom look med knytblus och plisserad kjol.
Kronprinsessan Victoria i monokrom look med knytblus och plisserad kjol. Foto: Claudio Bresciani / TT / TT NYHETSBYRÅN

När Nordens dag firades i riksdagen med bland annat samtal om Norden och det nordiska samarbetet, bar kronprinsessan en gråblå tweedjack från svenska Mayla som hon stylade med med plisserad kjol, knytblus och pumps.

Kronprinsessan Victoria i knytblus med matchad tweedjacka.Kronprinsessan Victoria i knytblus med matchad tweedjacka.Kronprinsessan Victoria i knytblus med matchad tweedjacka.
Kronprinsessan Victoria i knytblus med matchad tweedjacka. Foto: Claudio Bresciani/TT / TT NYHETSBYRÅN

Under kronprinsessans besök vid Svenska institutet för europapolitiska studier bar hon ytterligare en helblå look, men denna gång matchade hon knytblusen med en mörkare tweedjacka. 

Knytblusen - symbol för kvinnokampen 

Det stora genombrottet för knytblusen kom under 70- och 80-talet när kvinnor i större utsträckning trädde in i näringslivet. Plagget blev ett sätt för kvinnan att anpassa sig efter mannens kostym, och genom att byta ut slipsen mot en rosett ge outfiten en femininare siluett. 

I modernare tid har Sara Danius, före detta ständig sekreterare för Svenska Akademin, gett knytblusen ny mening för kvinnokamp och jämställdhet. Efter att hon tvingades lämna sin position bar tusentals kvinnor det ikoniska plagget för att visa sin stöttning, och många märken tog upp produktionen av plagget igen. Efter Saras tragiska bortgång 2019 har kvinnor fortsatt bära knytblusen som en symbol för jämställdhet.

3 knytblusar som är helt rätt i vår

Blå blus med knäppning från Zara

Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Zara)Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Zara)Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Zara)
Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Zara)

Letar du efter en vårig blus att pigga upp garderoben med är denna blåa knytblus från Zara snygg till nästan vilket plagg som helst. Matcha med vårbrallan, klackar och en snygg trenchcoat. Mer info – köp här (länk till Zara)

Blus med broderade detaljer från H&M

Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till H&M)Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till H&M)Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till H&M)
Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till H&M)

Söt och cool i ett! Den breda och detaljrika kragen i kombination med den låga puffärmen ger en extra touch till både vardags- och festoutfiten i vår och sommar. Skön kvalitet i vävd bomull. Mer info – köp här (länk till H&M)

Elegant blus med hög hals från Rodebjer

Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Wakakuu)Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Wakakuu)Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Wakakuu)
Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Wakakuu)

Men denna lyxiga knytblus blir du elegant på ett kick! Med en rynkad sömnad både fram- och baktill skapas en vacker och tidlös siluett. Mer info – köp här (länk till Wakakuu)

LÄS MER: Kronprinsessan Victoria återskapade ikonisk filmlook på kungamiddagen 

LÄS MER: Kunglig skönhetsguide: 14 produkter kungligheterna älskar