Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Inspireras av drottning Silvias sommarstil från 80- och 90-talet.Inspireras av drottning Silvias sommarstil från 80- och 90-talet.Inspireras av drottning Silvias sommarstil från 80- och 90-talet.
Inspireras av drottning Silvias sommarstil från 80- och 90-talet. Foto: TT TIDNINGSBYRÅN

Silvias sommarstil – från då till nu: 8 klänningar i lekfull elegans

Cut-outs och oväntade skärningar må vara sommarens vassaste trend, men det bemästrade drottning Silvia redan 90-talet. Hennes stil har alltid präglats av skojiga detaljer, och denna klänning är inget undantag med sitt dekolletage i form av en stjärna. I sommar inspireras vi av just drottningens lekfulla inställning till mode och satsar på plagg med finurliga och iögonfallande detaljer. Tänk tittuthål, innovativa draperingar och XXL-rosetter!

Kungaparet drottning Silvia och Kung Carl XVI Gustaf besöker Stockholm City och under Vattenfestivalen i augusti 1991.Kungaparet drottning Silvia och Kung Carl XVI Gustaf besöker Stockholm City och under Vattenfestivalen i augusti 1991.Kungaparet drottning Silvia och Kung Carl XVI Gustaf besöker Stockholm City och under Vattenfestivalen i augusti 1991.
Kungaparet drottning Silvia och Kung Carl XVI Gustaf besöker Stockholm City och under Vattenfestivalen i augusti 1991. Foto: Jan Collsiöö / TT / / TT NYHETSBYRÅN

Drottning Silvia upphör aldrig att inspirera oss! Den här sommaren väljer vi att anamma hennes lekfulla och innovativa stil när det gäller val av klänning. Oväntat, trendigt och elegant på samma gång! 

Stiltips 1: Influeras av drottning Silvias ursnygga färgblockning och matcha med en väska, sko eller örhänge i avvikande poppig kulör.
Stiltips 2: Ett par solglasögon i klassisk pilotmodell fulländar stilen och ger ett avslappat uttryck.
Stiltips 3: Gör som drottningen och ös på med smycken i guld.

Drottning Silvia iklädd en färgstark klänning sommaren 1986Drottning Silvia iklädd en färgstark klänning sommaren 1986Drottning Silvia iklädd en färgstark klänning sommaren 1986
Drottning Silvia iklädd en färgstark klänning sommaren 1986 Foto: Christian Vierig / Getty Images Europe
Drottning Silvia semestrar på St Barthelemy 1987 i en blommig klänning med vit krage och markerad midja.Drottning Silvia semestrar på St Barthelemy 1987 i en blommig klänning med vit krage och markerad midja.Drottning Silvia semestrar på St Barthelemy 1987 i en blommig klänning med vit krage och markerad midja.
Drottning Silvia semestrar på St Barthelemy 1987 i en blommig klänning med vit krage och markerad midja. Foto: TT / TT NYHETSBYRÅN

LÄS ÄVEN: Följ med på Drottning Silvias stilresa – från då till nu

8 snygga klänningar med det där lilla extra!

Vacker klänning med ballongärm, öppen rygg och slits i sidan. En showstopper! Mer info och köp här (länk till & Other Stories)

Klänning med lekfullt mönster 

Låt mönster vara i centrum som i den här klänningen från H&M med vackra mönster och v-ringning. Mer info och köp här (länk till H&M)

Satinklänning i kungslila

Lila klänning av återvunnen polyester från Lindex. slipklänning med tunna axelband och slits på båda sidor. Vacker och klassisk siluett! Mer info och köp här (länk till Lindex).  

Orange klänning med puffärm 

Orange midiklänning med karaktäristiska puffade ärmar från Selected Femme. Tillverkad av polyester. Snygg sommarklänning till festen, passar både med sandaler eller sandaletter. Mer info och köp här (länk till Boozt)

Skjortklänning i linne

Kortärmad klänning av linne med krage och tunt knytband i midjan. Mer info och köp här (länk till & Other Stories)  

Sidenklänning från Rodebjer med band i ärmarna 

Mönstrad klänning av viskos från Rodebjer. Ett färgglatt mönster som verkligen tar för sig och ger sommarkänslor! En klänning att ha resten av livet! Mer info och köp här (länk till Rodebjer)

Rosa dröm med volym och rosett

Hur underbar är inte den här klänningen från H&M? En rosa kort klänning med ballongärm, skärp i midjan och rosett. Matcha med en väska i annan stark kulör och ös på med smycken. Tillverkad i 100 % ekologisk bomull.  Mer info och köp här (länk till H&M)

Klänning med volym och spets i ärmen  

Elegant klänning med markering i midjan och spetsdetaljer och ordentligt med volym i ärmarna. Ett sommarkap från Esprit Collection! Mer info och köp här (länk till Boozt)

LÄS MER: Inspireras av Silvia i sommar - i tidlös skjortklänning!