Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Bär snygga, trendiga skjortklänningen som drottning Silvia.Bär snygga, trendiga skjortklänningen som drottning Silvia.Bär snygga, trendiga skjortklänningen som drottning Silvia.
Bär snygga, trendiga skjortklänningen som drottning Silvia. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Inspireras av Silvia: 9 snygga, trendiga skjortklänningar

I sommar tar vi stildirektiv av en solkysst Silvia från 1976, och bär till bara ben och nätta sandaler för den ultimata avslappnade sommarlooken. Plus: Flera snygga skjortklänningar vi gärna klickar hem direkt! 

En snygg skjortklänning i krispig bomull eller svalt linne är ett tacksamt plagg att ha i garderoben på sommaren – och som dessutom aldrig går ur tiden. Skjortklänningen hör verkligen sommaren till och denna sommar sneglar vi på vår drottning Silvia som alltid klär extra snyggt i klänning. Och den tidlösa modellen håller än i dag – 45 år senare! Här får du stiltipsen plus flera eleganta skjortklänningar vi gärna bär i sommar! 

STYLA SKJORTKLÄNNINGEN

Byt ut flipflopsen mot sandaletter och du tar dig från stranden till grillfesten på nolltid.
Anamma 70-tals stilen fullt ut med rottingväska och scarf i håret – en vinnande kombo!
Kombinera med en klassisk klocka med brunt läderarmband – liksom skjortklänningen är den ett alltid ett säkert stilkort.

1. Dressad skjortklänning från Stenströms

Klicka på bilden för att komma till produkten ((länk till Stenströms).Klicka på bilden för att komma till produkten ((länk till Stenströms).Klicka på bilden för att komma till produkten ((länk till Stenströms).
Klicka på bilden för att komma till produkten ((länk till Stenströms).

Klassisk skjortklänning med kvinnlig passform och brett band i midjan från ett av kronprinsessan Victorias älsklingsmärken. Funkar lika bra på kontoret som till en brunch på stan. Mer info – köp här (länk till Stenströms)

2. Randig skjortklänning från Arket

Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Arket).Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Arket).Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Arket).
Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Arket).

Stilren och ledig skjortklänning från Arket i 100 procent bomull. Klassisk och samtidigt skönt avslappnad. Gå från dag- till kvällslook helt enkelt genom att sätta ett skärp i midjan. Och på stranden bär du den uppknäppt över badkläderna. Mer info – köp här (länk till Arket).  

3. Vacker vit skjortklänning från Cos 

Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Cos).Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Cos).Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Cos).
Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Cos).

Som en sommardröm i vitt är den här klänningen, i ekologisk bomull och coupé-vävd framsida. Så vacker i all sin enkelhet. Bär den som den är på stan eller till stranden, eller med jeans en sval sommarkväll. Mer info och köp här (länk till Cos.)   

4. Skjortklänning med ballongärm, Vila

Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Vila).Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Vila).Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Vila).
Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Vila).

Skjortklänning i härligt grönt blommönster och snygg vidd i puffärmarna. Kommer med ett knytskärp men funkar lika bra utan beroende på vilken look du är ute efter. Instoppad i jeans blir den dessutom en supersnygg topp. Mer info och köp här (länk till Vila)

5. Trendig skjortklänning från &Other Stories

Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till &Other Stories).Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till &Other Stories).Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till &Other Stories).
Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till &Other Stories).

Skjortklänning i tidlös design, skön passform och med snygg knytdetalj i midjan. Finns även i ljusblått. Mer info och köp här (länk till &Other Stories).  

6. Blommig skjortklänning från Lindex

Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Lindex.)Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Lindex.)Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Lindex.)
Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Lindex.)

Ljuvlig skjortklänning i bomull med blommönster, skärp i midjan och utställd kjol. Blir garderobens somrigaste look. Mer info och köp här (länk till Lindex.)  

7. Skjortklänning med cutout från H&M

Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till H&M).Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till H&M).Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till H&M).
Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till H&M).

Häng på cutout-trenden och visa lite mer av sommarens solkyssta hud. Klänning i jordnära ton och krispig bumullspoplin. Mer info – köp här (länk till H&M). 

8. Underbar skjortklänning i linne

Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Lindex).Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Lindex).Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Lindex).
Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Lindex).

Sommarens skönaste klänning? Gjord i luftig och sval linnemix med härlig vidd i både kjolen och ärmarna. Den här skjortklänningen från Lindex kommer vi att bära heeela sommaren. Mer info och köp här (länk till Lindex).

9. Skjortklänning med volang och puffärm

Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Monki).Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Monki).Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Monki).
Klicka på bilden för att komma till produkten (länk till Monki).

Söt himmelsblå skjortklänning med volang nedtill och härligt puffiga ärmar. Mer info och köp här (länk till Monki). 


LÄS MER: Modechefen: ”Så stylar jag skjortklänningen”