Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Prinsessan Sofia, prins Carl-Philip, kronprinsessan Victoria, prins Daniel och drottning Silvia anlände till fredsbönen i Slottskyrkan.Prinsessan Sofia, prins Carl-Philip, kronprinsessan Victoria, prins Daniel och drottning Silvia anlände till fredsbönen i Slottskyrkan.Prinsessan Sofia, prins Carl-Philip, kronprinsessan Victoria, prins Daniel och drottning Silvia anlände till fredsbönen i Slottskyrkan.
Prinsessan Sofia, prins Carl-Philip, kronprinsessan Victoria, prins Daniel och drottning Silvia anlände till fredsbönen i Slottskyrkan. Foto: PONTUS LUNDAHL / TT / TT NYHETSBYRÅN

Sobert klädd kungafamilj på fredsbön utan kungen

Kungafamiljen deltog under fredagen på fredsbön i Slottskyrkan med anledning av årsdagen av Rysslands invasion av Ukraina. Prinsessan Sofia hälsade gästerna välkomna i sin nya favoritstil.

Det har varit ett hektiskt schema för delar av kungafamiljen den senaste tiden. Kronprinsessparet är nyligen hemkomna från sitt officiella besök i Oceanien och tidigare i veckan genomgick kung Carl XVI Gustaf en planerad hjärtoperation. Nu väntar några dagars vila för kungen och planerade åtaganden medan resten av kungafamiljen jobbar på som planerat. 

Under fredagen anlände drottning Silvia, kronprinsessan Victoria, prinsessan Sofia, prins Carl-Philip och prins Daniel till fredsbön i Slottskyrkan på Stockholms slott, med anledning av årsdagen av Rysslands invasion av Ukraina.

Kungafamiljen anländer till Slottskyrkan under fredagen.Kungafamiljen anländer till Slottskyrkan under fredagen.Kungafamiljen anländer till Slottskyrkan under fredagen.
Kungafamiljen anländer till Slottskyrkan under fredagen. Foto: PONTUS LUNDAHL / TT / TT NYHETSBYRÅN

Samtliga var klädda i sobert svart eller mörkblått, förutom drottningen som bröt av, klädd i vit och svart dräkt med grafiskt mönster. 

Drottning Silvia kom till fredsbönen utan kungen som är hemma och vilar upp sig efter sin hjärtoperation.Drottning Silvia kom till fredsbönen utan kungen som är hemma och vilar upp sig efter sin hjärtoperation.Drottning Silvia kom till fredsbönen utan kungen som är hemma och vilar upp sig efter sin hjärtoperation.
Drottning Silvia kom till fredsbönen utan kungen som är hemma och vilar upp sig efter sin hjärtoperation. Foto: PONTUS LUNDAHL / TT / TT NYHETSBYRÅN

Kronprinsessan Victoria valde mörkblått och svart i form av plisserad kjol, kavaj och topp – en look vi sett henne bära ofta den senaste tiden.

Kronprinsessan Victoria var sobert klädd under fredsbönen i Slottskyrkan.Kronprinsessan Victoria var sobert klädd under fredsbönen i Slottskyrkan.Kronprinsessan Victoria var sobert klädd under fredsbönen i Slottskyrkan.
Kronprinsessan Victoria var sobert klädd under fredsbönen i Slottskyrkan. Foto: PONTUS LUNDAHL / TT / TT NYHETSBYRÅN
Prinsessan Sofia valde favoritmärket Vampire's Wife på klänningen som denna dag gick i mörkblått med blå detaljer på de volangprydda ärmarna.Prinsessan Sofia valde favoritmärket Vampire's Wife på klänningen som denna dag gick i mörkblått med blå detaljer på de volangprydda ärmarna.Prinsessan Sofia valde favoritmärket Vampire's Wife på klänningen som denna dag gick i mörkblått med blå detaljer på de volangprydda ärmarna.
Prinsessan Sofia valde favoritmärket Vampire's Wife på klänningen som denna dag gick i mörkblått med blå detaljer på de volangprydda ärmarna. Foto: PONTUS LUNDAHL / TT / TT NYHETSBYRÅN

 

Prinsessan Sofia har verkligen hittat sin favoritstil. Klänningar med volanger från Vampire’s Wife har hon burit förut – bland annat under regeringsmiddagen på slottet i december förra året – men då i annan färg och i en längre modell. Märket Vampire’s Wife drivs av Susie Cave, vars man är artisten Nick Cave. Den svarta klänningen finns att köpa nu till nedsatt pris och kostar runt 6 000 kronor.
ANNONS Köp här (länk till Matches Fashion).  

Sofia i svart klänning med blå detaljer och volanger.Sofia i svart klänning med blå detaljer och volanger.Sofia i svart klänning med blå detaljer och volanger.
Sofia i svart klänning med blå detaljer och volanger. Foto: PONTUS LUNDAHL / TT / TT NYHETSBYRÅN
Prinsessan Sofia välkomnade gästerna till bönen som leddes av prästen Mykola Krygin från Butja i Ukraina.Prinsessan Sofia välkomnade gästerna till bönen som leddes av prästen Mykola Krygin från Butja i Ukraina.Prinsessan Sofia välkomnade gästerna till bönen som leddes av prästen Mykola Krygin från Butja i Ukraina.
Prinsessan Sofia välkomnade gästerna till bönen som leddes av prästen Mykola Krygin från Butja i Ukraina. Foto: PONTUS LUNDAHL / TT / TT NYHETSBYRÅN

LÄS MER Tre stilknep prinsessan Kate lärde oss på BAFTA-galan

LÄS MER Grace Kellys barnbarn Pauline Ducruet: ”Det vore en ära att se Victoria i min design”