Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Spana in prinsessornas vackra klänningar från kungens 70-årsfirande

Den 30 april fyllde kung Carl Gustaf 70 år, men redan den 29 april inleddes firandet av honom. Först med en mottagning på Kungliga Operan och sedan med en konsert på Nordiska museet. Scrolla ner för att se kronprinsessan Victorias och prinsessan Madeleines vackra klänningar från firandet.

Foto: PPE/insight media/IBL

Till operan anlände 

Victoria i en ljus mönstrad klänning från H&M conscious exclusive collection 2016. Kronprinsessans variant av klänningen, som kostar 1499 kronor i butik, var dock något justerad och lite längre än originalet. Klänningen matchades med en väska från Anya Hindmarch. Prins Daniel i sin tur bar en dubbelknäppt kostym.

Foto: action press/IBL

Till konserten på Nordiska museet hade kronprinsessan bytt om men även där dök hon upp i H&M, flankerad av prins Carl Philip (prinsessan Sofia stannade hemma) och prins Daniel. Den här gången i form av en voluminös guldkjol – en specialversion av den svarta kjol för 1499 kronor som är en del av H&M conscious exclusive collection 2016. Det guldmönstrade tyget i Victorias specialsydda kjol är likadant som tyget i den väska som också finns med i kollektionen. Victoria matchade H&M-kjolen med en svart topp och skor från Dolce & Gabbana.

Det är inte första gången Victoria väljer plagg från budgetkedjan H&M i ett högtidligt sammanhang. När Carl Philip och Sofia gifte sig förra sommaren bar kronprinsessan en specialsydd klänning som hade sin grund i en kjol från förra årets conscious exclusive collection.

Foto: action press/IBL

Prinsessan Madeleine anlände till konserten på Nordiska museet i en ljus kappa och en mönstrad klänning från Erdem. Till det bar prinsessan en svart flätad clutch från Bottega Veneta.

Vill du ha mer härlig modeinspiration direkt i i ditt flöde? Gilla Damernas Värld på Facebook så missar du ingenting!