Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Damernas Värld guidar till sju stiltips att ta efter från prinsessan Diana.Damernas Värld guidar till sju stiltips att ta efter från prinsessan Diana.Damernas Värld guidar till sju stiltips att ta efter från prinsessan Diana.
1 AV 2
Mönstermaxa • Byt ut kajalen • Lek med accessoarer
2 AV 2
Damernas Värld guidar till sju stiltips att ta efter från prinsessan Diana.
Foto: David Levenson / Getty Images Europe

Sju stilknep från prinsessan Diana som alla borde ta efter

Diana Spencer – en evig stilikon med öga för oanade detaljer, vilket kunde visa sig i både klädsel och smink. Damernas Värld listar sju stilknep vi inspireras av än i dag.

Nyligen släpptes den nya dokumentären The Princess där Dianas liv och död skildras på nytt och i höst får vi återigen se Dianas öde när den femte säsongen av The Crown har premiär på Netflix. Det är i år 25 år sedan prinsessan Diana gick bort i en bilolycka i Paris – till stor del orsakad av jagande paparazzifotografer och Damernas Värld vill hylla en evig ikon som inte bara berörde en hel värld med sitt stora hjärta, men även med sin goda smak. Här är sju stilknep vi inspireras av än i dag.

1. Lek med styling av accessoarer

Prinsessan Diana var en mästare på accessoarer.Prinsessan Diana var en mästare på accessoarer.Prinsessan Diana var en mästare på accessoarer.
Prinsessan Diana var en mästare på accessoarer. Foto: IBL

Diana var inte rädd för att ta sin stil steget längre genom att bära två klockor runt vristen i stället för en, eller genom att linda pärlshalsbandet extra många varv runt halsen. Lady Di klädde även väldigt fint i glasögon.

2. Detaljer på strumpbyxorna

Det ligger i detaljerna!Det ligger i detaljerna!Det ligger i detaljerna!
Det ligger i detaljerna! Foto: IBL

Trots den relativt strikta klädkoden som Diana behövde förhålla sig till såg hon till att alltid sätta sin egen prägel på sina look – exempelvis i form av strumpbyxor med dekorerad söm. Ett kul knep att ta till i vardagen!

LÄS MER: Fyra looks från filmen Spencer som prinsessan Diana bar på riktigt

3. Våga oanade färgkombinationer

Lady Di i djärva färgmatchningar.Lady Di i djärva färgmatchningar.Lady Di i djärva färgmatchningar.
Lady Di i djärva färgmatchningar. Foto: IBL

Vi glömmer aldrig gången då Diana dök upp med röda och svarta missmatchade sidenhandskar. En annan djärv look som går till historien är den med lila kjol och röd kavaj. Lärdom som vi tar med oss: våga testa ovanliga färgkombinationer!

4. Byt ut den svarta ögonpennan

Princessan Diana hade sina skönhetsknep.Princessan Diana hade sina skönhetsknep.Princessan Diana hade sina skönhetsknep.
Princessan Diana hade sina skönhetsknep. Foto: IBL

Diana var ett fan av att rama in ögonen med kajal och då och då bytte hon ut den svarta ögonpennan mot en kornblå variant, som skapar en mjukare look.

LÄS MER: Prinsessans Dianas brudklänning är modehistoria

5. Mönstermaxa ofta

Ett stort fan av prickigt!Ett stort fan av prickigt!Ett stort fan av prickigt!
Ett stort fan av prickigt! Foto: IBL

I egenskap av mönsterentusiast sågs Diana ofta i prickigt, rutigt eller randigt till både kungliga sammankomster och semestrar. Den rödprickiga klänningen med voluminösa axlar och markerad midja (hej, 80-tal!) känns minst lika relevant idag.

LÄS ÄVEN: Prinsessan Dianas bästa looks – inspiration till fest och vardag

6. Skaffa en favoritbrosch

Favoritbroschen på.Favoritbroschen på.Favoritbroschen på.
Favoritbroschen på. Foto: IBL

Under flera högtidliga tillfällen bar prinsessan Diana en brosch med drottningen Elizabeths avbildning på. Broschen är ett smycke som allt för ofta glöms bort och som verkligen kan lyfta en look. De bästa skatterna hittas i vintage-butiker.

7. Bär monokroma looks

Lady Di i tre olika favoritfärger.Lady Di i tre olika favoritfärger.Lady Di i tre olika favoritfärger.
Lady Di i tre olika favoritfärger. Foto: IBL

Stilren look i ett knyck stavas monokroma färger. Lady Di var ett fan av att klä sig i enfärgat, gärna i blåa och rosa toner. Ett stylingknep som funkar lika bra till fest som vardags.

LÄS MER: Kates kungliga modeknep – prickar in alla rätt 

LÄS MER: Ge igen med en ”revenge dress” – ikoniska powerklänningar vi minns