Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Brudklänningar och designerväskor i all ära - men även Grace Kellys tidlösa vardagsstil gör avtryck än idag.Brudklänningar och designerväskor i all ära - men även Grace Kellys tidlösa vardagsstil gör avtryck än idag.Brudklänningar och designerväskor i all ära - men även Grace Kellys tidlösa vardagsstil gör avtryck än idag.
Brudklänningar och designerväskor i all ära - men även Grace Kellys tidlösa vardagsstil gör avtryck än idag. Foto: Howell Conant/Paramount/Kobal/REX och Mgm/Kobal/REX

3 tidlösa stilknep från Grace Kelly vi vill kopiera direkt

Hon var filmstjärnan som blev furstinna och stilikon med en hel värld. Elegant, klassiskt och enkelt var Grace Kellys ledord. Se bara dessa tre looks som är lika aktuella idag.

Hon var Hollywoodtjärnan som blev kunglig. När Oscarsvinnaren Grace Kelly gifte sig med prins Rainier III av Monaco 1956 var det århundrades bröllop och än idag brukar brudklänningen beskrivas som en av världens mest ikoniska genom tiderna och hamnar ofta på listor över bröllopsklänningar vi aldrig glömmer.

Designern bakom den klassiska spetsklänningen var Helen Rose – som Grace lärt känna på filmbolaget MGM. Och visst är den lika klädsam idag, över 60 år senare.

Grace Kelly och prins Rainier III på sin bröllopsdag den 19 April 1956.Grace Kelly och prins Rainier III på sin bröllopsdag den 19 April 1956.Grace Kelly och prins Rainier III på sin bröllopsdag den 19 April 1956.
Grace Kelly och prins Rainier III på sin bröllopsdag den 19 April 1956. Foto: Mary Evans Picture Library/TT

Kort efter bröllopet fångades en gravid Grace Kelly på bild, hållandes en Hermès-väska framför magen. Väskmodellen fick senare namnet Kelly - efter sin kungliga bärare.

LÄS OCKSÅ:  Kate Middletons tidlösa stil – 15 av hertiginnans bästa looks

 

3 stilknep vi lärt oss av Grace Kelly

Brudklänningar och designerväskor i all ära - men även furstinnans tidlösa vardagsstil gör avtryck än idag. Här nedan har vi samlat tre andra stilknep som vi mer än gärna kopierar direkt från furstinnan av Monaco.

1. Den vita skjortan och rött läppstift är alltid en vinnande kombo

Grace Kelly fotograferad 1955.Grace Kelly fotograferad 1955.Grace Kelly fotograferad 1955.
Grace Kelly fotograferad 1955. Foto: Howell Conant/Paramount/Kobal/REX

En klassisk vit knytblus passar lika bra till vardags, till fest och mer formella situationer som arbetsintervju eller möte. Lägg till röda läppar och du har pricken över i:et.

 

2. Den vita klänningen är en given sommarfavorit

Under inspelningarna av "Svanen".Under inspelningarna av "Svanen".Under inspelningarna av "Svanen".
Under inspelningarna av "Svanen". Foto: Mgm/Kobal/REX

Den här enkla sommarlooken bar Grace Kelly under inspelningarna av Svanen 1956. Låt den vita, gärna broderade eller hålmönstrade, klänningen stå i fokus på sommarens fester.

 

3 Ränderna går aldrig ur den randiga tröjan

Grace Kelly fotograferad 1970.Grace Kelly fotograferad 1970.Grace Kelly fotograferad 1970.
Grace Kelly fotograferad 1970. Foto: Kobal/REX

Det finns trender som kommer och går - så finns det de som består. Den randiga tröjan är en garderobsklassiker lika självklar som blåjeansen. I sommar matchar vi gärna med lite högre skräddade shorts - precis som Grace Kelly gjorde för ungefär 50 år sedan.

 

Grace Kelly dog i en bilolycka 1982.