Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Tina Törnquist jobbar som stylist för kronprinsessan Victoria sedan 2009.Tina Törnquist jobbar som stylist för kronprinsessan Victoria sedan 2009.Tina Törnquist jobbar som stylist för kronprinsessan Victoria sedan 2009.
1 AV 2
Så stajlar hovstylisten Tina Törnquist kronprinsessan när det vankas fest
2 AV 2
Tina Törnquist jobbar som stylist för kronprinsessan Victoria sedan 2009.
Foto: TT

Kronprinsessan Victorias stylist Tina Törnquist delar sina bästa stylingtips

Tina Törnquist, 61, är hjärnan bakom kronprinsessan Victorias lyckade stil. Hon, om någon, vet hur man får till en glammig look när det vankas fest – här är hennes tre bästa råd.

Kronprinsessan Victoria har under de senaste åren byggt upp en garderob och stil som hyllats världen över. Victorias stil är elegant, men hon är inte rädd för att experimentera med både färg och form. En av många gånger som hon fått uppmärksamhet var på Nobelgalan 2019 där hon inte bara valde att lyfta en svensk, ny designer i sitt första klänningsval utan även hyllade bortgångna Sara Danius genom en diskret detalj på sin andra Nobel-klänning.

Kvinnan bakom Victorias lyckade stil är hovstylisten Tina Törnquist, 61. Tina har tidigare arbetat som bland annat skräddare och mönsterkonstruktör, samt suttit i juryn för Damernas Värld Guldknappen 2018. Med Victoria har hon arbetat sedan 2009. För Damernas Värld delar Tina med sig av sina tre bästa tips för när man ska klä sig till fest.

LÄS MER: Dolda hyllningen i kronprinsessan Victorias andra Nobelklänning 

1. Våga klä upp dig

– Om det är fest, klä upp dig! Gör dig så fin du bara kan och passa på att glittra. Se det som en fin gest gentemot den som håller i festen eller galan. De gör sitt yttersta för dig, så det är det minsta man kan ge tillbaka.

Våga glittra till fest (eller varför inte till vardags för den delen!).Våga glittra till fest (eller varför inte till vardags för den delen!).Våga glittra till fest (eller varför inte till vardags för den delen!).
Våga glittra till fest (eller varför inte till vardags för den delen!). Foto: Jason Lloyd-Evans

2. Respektera klädkoden

– Ta alltid reda på klädkoden och följ den!

LÄS MER: Klädkoder – vad betyder kavaj, mörk kostym & sommarfin? Här är svaret!

3. Välj kläder som du är bekväm i

– Klä dig i något som du trivs i. Med rätt outfit kan man hitta säkerhet i sig själv. Den bästa festklänningen kan få dig att lysa inifrån och ut. Det är det som är så fantastiskt med kläder.

– Dessa tips är tidlösa och med dem klarar man sig i alla sammanhang, lägen och väder, avslutar Tina.

Hitta stilen som just du trivs i och våga omfamna den –fullt ut!Hitta stilen som just du trivs i och våga omfamna den –fullt ut!Hitta stilen som just du trivs i och våga omfamna den –fullt ut!
Hitta stilen som just du trivs i och våga omfamna den –fullt ut! Foto: Jason Lloyd-Evans / All Rights Reserved - Francesco Gili

LÄS MER: Se kronprinsessan Victorias otroliga stilresa – från då till nu 

LÄS MER: Kronprinsessan Victorias alla nobelklänningar från 1995 till i dag