Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Kronprinsessan Victoria bär vårens blå trendfärg 2023.Kronprinsessan Victoria bär vårens blå trendfärg 2023.Kronprinsessan Victoria bär vårens blå trendfärg 2023.
1 AV 2
Inspireras av kronprinsessans tre främsta kostymknep
2 AV 2
Kronprinsessan Victoria bär vårens blå trendfärg 2023.
Foto: SPA/Catwalkpix.com

Modevåren har börjat: Victoria tidig med trendfärgen

Nu är vårmodet officiellt i gång i kronprinsessan Victorias garderob. Blått, i tre olika nyanser, är en av de två stora trendfärgerna denna säsong. Vilken är din favorit?

Vintern håller vårt land i sitt bitvis blöta, bitvis snöiga grepp – men i kronprinsessan Victorias garderob har det blivit vår! När kronprinsessan och prins Daniel under gårdagen besökte Berättarministeriet (en stiftelse som är ett stöd till lärare och elever i socioekonomiskt utmanande områden att utveckla språket genom historieberättande) så hade Victoria hängett sig en av vårens stora trendfärger: Blått. 

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria anländer till Berättarministeriet i Husby.Prins Daniel och kronprinsessan Victoria anländer till Berättarministeriet i Husby.Prins Daniel och kronprinsessan Victoria anländer till Berättarministeriet i Husby.
Prins Daniel och kronprinsessan Victoria anländer till Berättarministeriet i Husby. Foto: PELLE T NILSSON / SPA | Swedish Press Agency

För dagen hade kronprinsessan Victoria valt en blå kappa från Andiata över en mörkt blå kostym från Tiger of Sweden. Blått är en av två stora färger i vårmodet – den andra är limegrönt – och just den blå färgen förekommer i inte inte mindre än tre olika nyanser. Victorias kappa är exempel på en av dessa. 

LÄS ÄVEN: Vårmode 2023: trendrapport från catwalken med de viktigaste stilarna, färgerna och plaggen

Skirt ljusblått

Acne StudiosAcne StudiosAcne Studios
Acne Studios Foto: Catwalkpix.com

Tänk en skir vårhimmel, fågelsång och spröda primörer – vårblått är den stora blå färgen i vårmodet. Vi går mot en vår där transparenta tyger och underklädeskänsla dominerar och då är just pasteller av detta slag att föredra. 

Burberry, Hermès, Givenchy.Burberry, Hermès, Givenchy.Burberry, Hermès, Givenchy.
Burberry, Hermès, Givenchy. Foto: Catwalkpix.com

För dagen bar Victoria en blå väska i ljust blått från det italienska lyxmärket Valentino. 

Hur fint det är att bära flera nyanser av blått samtidigt ser du prov på här – och även längre ner i denna artikel.Hur fint det är att bära flera nyanser av blått samtidigt ser du prov på här – och även längre ner i denna artikel.Hur fint det är att bära flera nyanser av blått samtidigt ser du prov på här – och även längre ner i denna artikel.
Hur fint det är att bära flera nyanser av blått samtidigt ser du prov på här – och även längre ner i denna artikel. Foto: PELLE T NILSSON / SPA | Swedish Press Agency

Victoria-blått

Victorias kappa kommer från Andiata, örhängen är från Ebba Brahe och halsbandet från Kreuger.Victorias kappa kommer från Andiata, örhängen är från Ebba Brahe och halsbandet från Kreuger.Victorias kappa kommer från Andiata, örhängen är från Ebba Brahe och halsbandet från Kreuger.
Victorias kappa kommer från Andiata, örhängen är från Ebba Brahe och halsbandet från Kreuger. Foto: PELLE T NILSSON / SPA | Swedish Press Agency

För dig som inte är ett fan av pasteller finns just den blå färgen även i den starkare, men ändå vårpigga, nyans som Victoria har valt på sin kappa. Detta är en färg som i princip alla klär i, och även om den poppar så är den ändå väldigt klassisk.  

Proenza Schouler, Victoria Beckham, Lovechild 1979Proenza Schouler, Victoria Beckham, Lovechild 1979Proenza Schouler, Victoria Beckham, Lovechild 1979
Proenza Schouler, Victoria Beckham, Lovechild 1979 Foto: Catwalkpix.com, Copenhagen Fashion Week

Koboltblått

David KomaDavid KomaDavid Koma
David Koma Foto: Catwalkpix.com

Den tredje och sista trendnyansen av blå är den mörkare, men fortfarande väldigt klarblå, färgen som brukar omnämnas som koboltblått. Detta kan väl sägas vara motsvarigheten till den rosa nyansen fuchsia som fullkomligen dominerade den rosa trenden i våras. 

Alexander McQueenAlexander McQueenAlexander McQueen
Alexander McQueen Foto: Catwalkpix.com

Tre nyanser av blått – här är vårens trendiga köp

Foto: Pressbild

Stilren ullkappa i ljusblått med omlottsiluett. Finns just nu på rea. Säljs här (länk till By Malene Birger).

Foto: Pressbild

Polotröjan kan du använda hela våren – under kavajen till en snygg kostymbyxa på jobbet eller till vårens ljusa jeans.
ANNONS Köp här (länk till Cos).

Foto: Pressbild

Den stickade tröjan hänger med långt in på våren innan värmen kommer. Enkel, avslappnad siluett med nedfällda axlar och långsträckta ärmar. Tillverkad av alpackagarn.
ANNONS Köp här (länk till Dagmar).

Foto: Pressbild

Miniklänning i löst sittande modell med vida ärmar och en öppen rygg med knytband i nacken. Styla med höga stövlar i vår för en trendig look.
ANNONS
Köp här (länk till Arket). 

Vårens kostym är blå! Det här budgetköpet kan du variera var för sig eller tillsammans – med rätt styling får du flera looks med bara två plagg. Säljs här (länk till H&M). 

Addera den blå färgen på dina skor eller accessoarer i vår. Trendsäkra stövlar i stretchigt lädermaterial med chunky klack och rundad tå.
ANNONS Köp här (länk till Arket). 

Foto: Pressbild

Den starka nyansen koboltblått finns på många fina plagg just nu och en färg som håller över tid. En stickad klänning med polokrage kan du styla med både stövlar och sneakers och håller dig varm och snygg innan vårsolen kommer.
ANNONS Köp här (länk till Cos). 

Foto: Pressbild

Få in den starkt blå färgen i en accessoar – som den här väskan – och bär den till en annan blå nyans. Superfint!
ANNONS Köp här (länk till Arket). 

LÄS MER: Trendguide | Vårens skotrender 2023 (och alla säger ”se på mig”)