Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Svenskt och finskt mode är en återkommande favorit i kronprinsessan garderob.Svenskt och finskt mode är en återkommande favorit i kronprinsessan garderob.Svenskt och finskt mode är en återkommande favorit i kronprinsessan garderob.
1 AV 2
Se kvinnliga kungligheternas inspirerande stilar
2 AV 2
Svenskt och finskt mode är en återkommande favorit i kronprinsessan garderob.
Foto: Getty Images/TT

Victorias modevecka i svensk och finsk design

Kronprinsessan har än en gång visat sin kärlek till nordiskt mode genom att bära svensk och finsk design vid sina kungliga framträdanden. Se hennes nordiska modekavalkad här. 

Nordisk design med feminina influencer är en återkommande favorit i Victorias garderob. Under veckan som gått har kronprinsessan nästan helt uteslutande burit svenskt och finskt mode i vackra sobra färger. Veckan började starkt med en av Victorias finska stilfavoriter. 

Victoria startade veckan i finsk design

Kronprinsessan bar klänning från Andiata under regeringsskifteskonseljen i oktober 2022Kronprinsessan bar klänning från Andiata under regeringsskifteskonseljen i oktober 2022Kronprinsessan bar klänning från Andiata under regeringsskifteskonseljen i oktober 2022
Kronprinsessan bar klänning från Andiata under regeringsskifteskonseljen i oktober 2022 Foto: HENRIC WAUGE / SPA | Swedish Press Agency

Victorias modevecka inleddes starkt med en monokrom look i kanelbrunt. Under tisdagens regeringsskifteskonselj bar kronprinsessan en klänning från hennes finska favoritmärke Andiata som snyggt stylats med maffiga guldringar i öronen och pumps från Gianvito Rossi. 

LÄS MER: Tarja Rantanen – designern bakom prinsessornas finska favoritmärke 

Foto: HENRIC WAUGE / SPA | Swedish Press Agency
Foto: HENRIC WAUGE / SPA | Swedish Press Agency

Väskan från By Malene Birger som hon bar till klänningen är en återkommande dansk favorit i kronprinsessans garderob.

Kronprinsessan i tweedjacka och kjol

Foto: Julia Reinhart / Getty Images Europe

Victorias signaturkostym har fått en utmanare. Kjol matchat med en kort jacka är nämligen en look som kronprinsessan allt oftare bär. Och så blev också fallet när Victoria i onsdags deltog på Kammarrättens 50-årsfirande i Göteborg – även denna dag i nordiskt mode. 

Foto: Julia Reinhart / Getty Images Europe

Den Chanel-inspirerade tweedjackan från svenska Mayla stylades elegant med en knutblus i silke från Stenströms. Den draperade kjolen i bronsfärg, däremot, kommer även den från Victorias finska favoritmärke Andiata. 

Victoria i kostym från Rodebjer 

Foto: PELLE T NILSSON / SPA | Swedish Press Agency

Victorias nordiska modekavalkad fortsatte under torsdagen när hon deltog i WWF:s höstmöte som hölls på Münchenbryggeriet i Stockholm. Dagen till ära valde Victoria att bära kostym i en sober tukos färg från ett av hennes svenska favoritmärken Rodebjer. Kostymen – som vi sett henne i tidigare – har en ett brett bälte i midjan som skapar en vacker siluett helt i kronprinsessans stil. 

Foto: PELLE T NILSSON / SPA | Swedish Press Agency

Ett stylingknep som kronprinsessan ofta tar till för att ge kostymen en kvinnlig elegans är att bära något feminint under. Denna gång stylade hon den turkosfärgade kostymen med en silkesskjorta i krämvitt. 

LÄS MER: Inspireras av Victorias bästa kostymknep

LÄS MER:
Drottning Silvias nya regnbågsstil i höst