Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Mathilda Johnsson bloggar under namnet Healthyholisticview hos Damernas Värld.
Mathilda Johnsson bloggar under namnet Healthyholisticview hos Damernas Värld.
Mathilda Johnsson bloggar under namnet Healthyholisticview hos Damernas Värld.
Mathilda Johnsson bloggar under namnet Healthyholisticview hos Damernas Värld.

Lär känna DV:s nya bakbloggare Mathilda – @healthyholisticview

Mathilda Johnsson började baka tidigt och delade recepten med sina vänner – men intresset växte sig större och under namnet Healthyholisticview bjuder hon sina följare på snygga, goda och hälsosamma bakverk, frukostar och maträtter – alltid med en snygg twist. Nu börjar hon blogga hos Damernas Värld och vi är så glada – och sugna på recepten!

Välkommen till Damernas värld, Mathilda @healthyholisticview, DV:s nya bloggare – Berätta lite om dig själv!

– Tack så mycket, det ska bli jättekul att börja blogga på Damernas Värld! Jag heter Mathilda, är 29 år och mina stora intressen är hälsosam bakning/matlagning, fotografi och läkeväxter. Just nu studerar jag några kurser inom fotografi och inom läkeväxter. Jag har hittills skapat mycket recept och fotografier främst för mitt Instagramkonto, men ser verkligen fram emot att påbörja min bloggresa. Jag tycker om att vara ute i naturen och tar gärna långa promenader när möjligheten finns.

Hur började ditt intresse?

– Mitt fotointresse har jag haft länge, sedan tonåren. Men mitt intresse för hälsosam mat och bakning började när jag var gravid med min dotter. Jag kunde då enbart äta morötter under en period och det var något jag vanligtvis inte gick och åt på. Mina tankebanor började redan lite där. Jag tänkte mer på vad jag åt och det utvecklades till att jag ville äta mer grönt, främst sockerfritt och bra råvaror. 

– När jag började leta recept för olika bakverk eller maträtter så var det många gånger jag blev besviken på resultatet. Jag började intressera mig för rawfika och var väldigt beslutsam på att få fram bakverk som jag personligen tyckte om, vilket resulterade i att jag behövde experimentera och göra kakor på fri hand. Jag fick till några riktigt goda cheesecakes och chokladkakor. Men kunde dessvärre inte göra om dem eftersom att jag inte hade skrivit ner hur jag gjorde. Då började jag anteckna hur jag gjort och delade emellanåt recepten via Instagram för mina närmsta vänner. Det hela växte sedan till att bli @healthyholisticview. Det har varit en rätt lång resa men jag känner mig ändå inte ”färdig”. Jag lär mig nytt hela tiden och vill utvecklas i alla mina intressen.

Vad kan vi förvänta oss på din blogg?

– Ni kan förvänta er att hitta sockerfria (refererar till vitt socker här), växtbaserade och emellanåt glutenfria recept. Mestadels gör jag sötsaker, men det kan även dyka upp någon maträtt eller liknande emellanåt. Självklart kommer ni att hitta härliga bilder som jag hoppas väcker inspiration. Jag har även lite funderingar på att göra inlägg som har med bakning att göra, fast kanske fokuserar lite mer på olika tips från mig.

Här kan du läsa Matildas blogg hos Damernas Värld  

Vad kommer din inspiration ifrån?

– Det är svårt att säga, det kan vara olika faktorer som inspirerar mig. Mycket inspiration får jag från naturen, en känsla eller en vilja att laga något specifikt. När det kommer till mitt fotande är den främsta faktorn för min inspiration en känsla, men också färgskalor, keramik och maten/kakan jag bakade.

Vad har du inte testat att göra i mat/bakväg som vi kanske kommer att få se framöver?

– Nu mot vintertid får jag alltid lust att göra godis och kakor, det har jag redan gjort mycket av men jag kanske hittar på något nytt jag inte testat ännu. Jag har länge velat prova på att göra min egen yoghurt eller att fermentera min egen kombucha (som jag även har riktigt roliga idéer till smaksättning för)! Sen har jag haft en rawsemla i tankarna under en längre tid. (Inte helt den naturella varianten utan med en twist). Så den kanske dyker upp på bloggen mot semmelsäsongen.

Healthyholisticview

Namn: Mathilda Johnsson

Bor: Skene

Ålder: 29 år

Familj: Två barn på 5 och 8 år 

Aktuell: Ny blogg hos Damernas Värld. Instagram: @healthyholisticview  

Mathilda bjuder på färgglada pannkakor 

Kan inte du ge oss ett underbart recept till DV:s läsare till helgens långfrukost eller brunch!

– Pannkakor är ju aldrig fel! Man kan även göra dem lite extra snygga genom att tillsätta härliga färger! I dessa lila drömlika pannkakor har jag tillsatt rödbetspulver och svart morotspulver för att få till denna färg. Man kan även välja att enbart använda rödbetspulver för en härlig rosa. 

Mumsiga Lila Pannkakor

Ingredienser:

1½ dl vetemjöl

1½ dl havremjölk

1 chiaägg (1 msk chiafrön+ 2 msk vatten)

1 tsk bakpulver 1 tsk solrosolja

1 tsk rödbetspulver

1 tsk svart morotspulver

¼ tsk vaniljpulver

En nypa Himalaya salt

Så gör du:

1. Börja med att förbereda chia-ägget genom att blanda 1 msk chiafrön med 2 msk vatten i en liten skål. Ställ skålen åt sidan och låt chia-ägget aktiveras. 

2. Tillsätt alla torra ingredienser i en bakskål och blanda ihop. Under omrörning tillsätt i havremjölken och blanda ihop. 

3. Tillsätt nu chia-ägget och sist oljan. Blanda ihop alltsammans till en jämn smet. 

4. Stek pannkakorna ett par minuter på varje sida i en stekpanna på medelvärme (eller lägre för att färgen ska bevaras). Vänd dem när du ser att dem inte längre är rinniga.

5. Servera med vispad kokosgrädde blåbärssylt och blåbär. Mums!

LÄS MER: Möt Ida Olsson - DV:s nya hälsobloggare och träningsexpert!