Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Tips på personliga gå bort-presenter som garanterar succé.Tips på personliga gå bort-presenter som garanterar succé.Tips på personliga gå bort-presenter som garanterar succé.
Tips på personliga gå bort-presenter som garanterar succé. Foto: Unsplash

10 gå bort-presenter som är mycket roligare än en flaska vin

Äntligen kan vi bjuda och bjudas på hemmafest igen! Och extra kul är det att gå bort när man har något fint med sig. Ge din gå bort-present en extra personlig touch och överraska vännerna med en gåva som inte är en flaska rött, vitt eller rosé. Bästa tipsen hittar du här!

Det är alltid trevligt om man har med sig något till värden eller värdinnan. Ofta blir det något du köpt i all hast precis innan du plingar på. Även om ett gott vin är ett säkert kort kan det vara härligt att dyka upp med något annat.

1. Lyxig handtvål

Tvål från Molton Brown.Tvål från Molton Brown.Tvål från Molton Brown.
Tvål från Molton Brown.

En snygg och lite dyrare handtvål är alltid uppskattat – och något man själv lätt snålar in på när det gäller ens eget badrum. Extra fin present när tvätta händerna är en extra viktig ritual!

Tvål från Molton Brown – finns även med tillhörande handkräm. Mer info och köp här (länk till Nordic Feel)

LÄS MER: Snygga handtvålar att piffa badrummet med 

2. Växter eller frön

Grön växt Alocasia Wentiin, från House och flowers.Grön växt Alocasia Wentiin, från House och flowers.Grön växt Alocasia Wentiin, från House och flowers.
Grön växt Alocasia Wentiin, från House och flowers.

Både att inreda med växter och att odla eget är superhett. Ge bort något att så på balkongen, uteplatsen eller i trägården. Eller ta en genväg och köp en redan grönskande växt – som den här Alocasia Wentiin från House of flowers. Mer info och köp (länk till Ellos): 

3. Vacker ljusstake eller ljuslykta

Ljuslykta från Holmegaard.Ljuslykta från Holmegaard.Ljuslykta från Holmegaard.
Ljuslykta från Holmegaard.

En klassisk ljusstake eller ljuslykta kommer alltid uppskattas. Köp gärna en tidlös variant eller en designad klassiker som mottagaren kommer älska i åratal framöver. Den här mysiga munblåsta ljuslyktan från Holmegaard har en form som påminner om ringar på vattnet. Mer info och köp här (länk till Royal Design). 

4. Snygga handdukar

Handdukar från Lexington.Handdukar från Lexington.Handdukar från Lexington.
Handdukar från Lexington.

Blir det lyxigare än att ge bort ett snyggt kit med lyxiga gästhanddukar?
Gästhanddukar från Lexington. Mer info och köp här (länk till Åhléns). 

5. Sällskapsspel

Hobbypsykologen – middagsspel.Hobbypsykologen – middagsspel.Hobbypsykologen – middagsspel.
Hobbypsykologen – middagsspel.

Ge bort ett frågespel, en klassiker eller något av Nicotexts roliga middagsspel, till exempel Hobbypsykologen. Perfekt sätt att sätta lite extra fart på samtalet och lära dig saker om dina vänner du kanske inte visste. Mer info och köp här (länk till Adlibris). 

6. Lyxiga delikatesser – matkorg

Delikatessbox från Lindahls deli.Delikatessbox från Lindahls deli.Delikatessbox från Lindahls deli.
Delikatessbox från Lindahls deli.

Att ge något man kan äta är alltid uppskattat. Köp extra fin granola, en burk goda oliver, en lyxig vinäger eller olja och fixa en fin korg på egen hand. Eller köp en härlig delibox som den här, men bl a krispiga veganska chips, bruschetta ai funghi, oliver, ölkorv, marmelad och camembert. Mer info och köp här (länk till Lindahls deli). 

7. Presentkit med hudvård

Giftset från Clarins.Giftset från Clarins.Giftset från Clarins.
Giftset från Clarins.

Ibland kan det vara svårt att ge bort skönhetsprodukter – men med ett färdigt gåvokit träffar du garanterat rätt. Lyxigt presentkit från Clarins med rengörande och återfuktande produkter för ansiktet. Vem vill inte ha nattmask och mist till middagspresent? Läs mer och köp här (Länk till Nordic Feel). 

8.Coffee table book eller kokbok

Coffee table book om Chanel.Coffee table book om Chanel.Coffee table book om Chanel.
Coffee table book om Chanel.

 

En kokbok fyller många funktioner. De har ofta vackra omslag, är fina att bläddra i och innehåller så klart goda recept. En coffee table book om ett ämne som din värdinna/värd är intresserad av blir också garanterat en succé. Är mode ett intresse passar den här vackra boken om Chanel som hand i handske. Mer info och köp här (Länk till Adlibris). 

9. Doftljus

Doftljus från Voluspa med två vekar. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.Doftljus från Voluspa med två vekar. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.Doftljus från Voluspa med två vekar. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.
Doftljus från Voluspa med två vekar. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.

Doftljus är en superhärlig gå bort-present! Försök att hitta en doft som känns lite mer personlig, kanske passar den värden eller värdinnan på något sätt? Eller matchar årstiden?
Doftljus från Voluspa med två vekar. Mer info och köp här (länk till Lyko). 

10. Champagne

Champagne är en festlig gå bort-present.Champagne är en festlig gå bort-present.Champagne är en festlig gå bort-present.
Champagne är en festlig gå bort-present. Foto: Unsplash

Byt ut vinet mot champagne med motiveringen att det alltid är bra med en kyld flaska bubbel. Man vet aldrig när det är dags att fira!

LÄS MER: 13 snygga böcker och coffee table books för dig som älskar mode och skönhet

LÄS MER: Bästa rumsdofterna - mys med doftljus, stickor, tvål och rökelse