Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Damernas Världs kulturredaktör Jenny Bergquist tipsar om tio nya deckare och spänningsromaner som du kan plöja i sommar.Damernas Världs kulturredaktör Jenny Bergquist tipsar om tio nya deckare och spänningsromaner som du kan plöja i sommar.Damernas Världs kulturredaktör Jenny Bergquist tipsar om tio nya deckare och spänningsromaner som du kan plöja i sommar.
Damernas Världs kulturredaktör Jenny Bergquist tipsar om tio nya deckare och spänningsromaner som du kan plöja i sommar. Foto: DV

10 nya deckare för semestern – redaktören tipsar om färska bladvändare

Vill du ha en spännande bok att försvinna in i medan du ligger i hängmattan? Vilken tur då att Damernas Värld kan tipsa om tio nya kriminalromaner – en riktig nagelbitar-mix från kända storsäljare och framtida stjärnor. 

Levande och döda av Christoffer Carlsson

Levande och döda av Christoffer CarlssonLevande och döda av Christoffer CarlssonLevande och döda av Christoffer Carlsson
Levande och döda av Christoffer Carlsson Foto: Albert Bonniers förlag

Stilsäkra krimförfattaren Christoffer Carlsson tar oss med till en liten ort i 90-talets Halland, där två unga män hittas döda, tätt efter varandra. Tjugo år senare mister ännu en person livet och alla de gamla obesvarade frågorna måste ställas igen.
ANNONS Köp här (länk till Adlibris) 

Det slutna rummet av Mari Jungstedt

Det slutna rummet av Mari JungstedtDet slutna rummet av Mari JungstedtDet slutna rummet av Mari Jungstedt
Det slutna rummet av Mari Jungstedt Foto: pressbild

Produktiva Mari Jungstedt ger nu ut den sjuttonde (!) boken i den populära Gotlands-serien med kommissarie Anders Knutas i centrum. Den här gången utreder han ett mord som har skett i Lummelundagrottan, och som verkar ha en koppling till ett gammalt grottmysterium i Norrland.
ANNONS Köp här (länk till Akademibokhandeln) 

Relik av Denise Mina

Relik av Denise MinaRelik av Denise MinaRelik av Denise Mina
Relik av Denise Mina Foto: pressbild

Den hyllade skotska författaren Denise Mina ger nu ut del två i sin nya serie om Anna McDonald och Fin Cohen (del ett, Verkliga brott, kom förra året). En ung kvinnas försvinnande tvingar den här gången ut dem på en resa genom Europa för att lösa en gåta där gamla skatter, stora pengar och religion spelar huvudroller.
ANNONS Köp här (länk till Adlibris) 

Kusinen av Klas Ekman

Kusinen av Klas EkmanKusinen av Klas EkmanKusinen av Klas Ekman
Kusinen av Klas Ekman Foto: pressbild

Klas Ekmans välskrivna debutroman var en riktig bladvändare, så det är kul att han nu är aktuell med en ny mörk, psykologisk thriller. I centrum av berättelsen står Fanny som efter en separation känner att hon behöver starta om livet. Så när Fannys framgångsrika kusin Ulrika och hennes man frågar om Fanny vill bo hos dem under sommaren tackar hon ja, ett beslut som ska visa sig få ödesdigra följder.  
ANNONS Köp här (länk till Bokus) 

Det som först ser ut som en olyckshändelse visar sig ha kopplingar till en betydligt mörkare historia.

Röd augustimåne av Rebecka Edgren Aldén

Röd augustimåne av Rebecka Edgren AldénRöd augustimåne av Rebecka Edgren AldénRöd augustimåne av Rebecka Edgren Aldén
Röd augustimåne av Rebecka Edgren Aldén

Det är sommar i Stockholms skärgård och mitt i semesteridyllen hittas en avliden kvinna på en stenstrand. Men det som först ser ut att vara en tragisk olyckshändelse visar sig ha kopplingar till en betydligt mörkare historia.
ANNONS Köp här (länk till Adlibris) 

I hennes fotspår av Anna E Wahlgren

I hennes fotspår av Anna E WahlgrenI hennes fotspår av Anna E WahlgrenI hennes fotspår av Anna E Wahlgren
I hennes fotspår av Anna E Wahlgren

Halvsystrarna Isabelle och Jill har alltid stått varandra nära, så när Isabelle försvinner spårlöst vägrar Jill acceptera polisens teori att systern försvunnit frivilligt. När hon börjar nysta i lösa trådar för de henne in i en situation som blir allt svårare att backa ut ur.
ANNONS Köp här (länk till Bokus) 

Emma Sköld finns med på dödslistan som hittas vid Drottningholm...

Parasiten av Sofie Sarenbrant 

Parasiten av Sofie SarenbrantParasiten av Sofie SarenbrantParasiten av Sofie Sarenbrant
Parasiten av Sofie Sarenbrant

Läsarfavoriten Sofie Sarenbrant är tillbaka, lagom till sommarens lediga dagar. I denna den elfte deckaren om polisen Emma Sköld hittas en död person i närheten av vackra Drottning­holm strax utanför Stockholm, och även en så kallad dödslista – som Emma finns med på.
ANNONS Köp här (länk till Akademibokhandeln) 

Sökaren av Tana French

Sökaren av Tana FrenchSökaren av Tana FrenchSökaren av Tana French
Sökaren av Tana French Foto: pressbild

Polismannen Cal lämnar Chicago för ett lugnare liv i en liten by i Irland. Livet på den irländska landsbygden visar sig dock inte vara fullt så lugnt som han hade hoppats, och när en ung pojke ber Cal om hjälp att ta reda på vad som hänt pojkens förvunna bror, ja då börjar livet skaka ordentligt.
ANNONS Köp här (länk till Adlibris) 

Lånaren av Camilla Grebe och Carl-David Pärson

Lånaren av Camilla Grebe och Carl-David PärsonLånaren av Camilla Grebe och Carl-David PärsonLånaren av Camilla Grebe och Carl-David Pärson
Lånaren av Camilla Grebe och Carl-David Pärson Foto: pressbild

Efter en lång rad framgångsrika kriminalromaner har Camilla Grebe nu tassat över mot rysare-genren – med sin son Carl-David som medförfattare. I Lånaren följer vi paret Marika och Leo som i ett försök återhämta sig efter att ha förlorat ett barn flyttar till en stuga i skogen. Men speciellt mycket lugn och ro får de inte, då båda jagas av mardrömmar. Om det nu är drömmar...
ANNONS Köp här (länk till Bokus) 

Fel tid, fel plats av Gillian McAllister

Fel tid, fel plats av Gillian McAllisterFel tid, fel plats av Gillian McAllisterFel tid, fel plats av Gillian McAllister
Fel tid, fel plats av Gillian McAllister Foto: pressbild

En sen kväll står advokaten Jen i fönstret och ser sin son Tod ute på gatan, på väg mot hemmet. Men innan han hunnit fram dyker det upp en annan man, som Tod hugger ihjäl med en kniv. Nästa morgon vaknar Jen i panik och gör sig redo för att hjälpa sin son, men upptäcker att tiden har hoppat tillbaka ett dygn. Vi får sedan följa henne i hennes Måndag hela veckan-aktiga jakt på att försöka ställa allt tillrätta och hindra sin son från att begå mordet som hon vet ska komma.
ANNONS Köp här (länk till Adlibris) 

 

LÄS MER Netflix-aktuella Hedda Stiernstedt: Hennes tid är nu
LÄS MER
Micael Bindefeld om kändisbråken – och kärleken